آدامس؛ دوست یا دشمن دهان؟ / بررسی فواید و مضرات جویدن برای سلامت دندانها

سوفیانیوز: جویدن آدامس می تواند بر روی سلامت دهان و دندان ها هم تاثیر مثبت و هم منفی داشته باشد. این که شما با جویدن آدامس، به سلامت خود کمک کنید یا سطح آن را کاهش دهید، به انتخاب نوع آدامس بستگی دارد. در صورتی که آدامس جویدن بخشی از عادت ها و تفریحات شماست و نگران سلامتی خود هستید، خواندن این مطلب برایتان خالی از لطف نخواهد بود.
به گزارش سرویس علم و فناوری پایگاه خبری سوفیانیوز، اگر آدامسی که استفاده می کنید، واقعا بدون قند باشد و از شیرین کننده های مضرر در تولیدش استفاده نشده باشد، در افزایش سطح بهداشت دهان و دندان هایتان موثر هستند. در ادامه دلایل اثبات این ادعا را با شما مطرح می کنیم.
خوش بو شدن دهان
اولین علت آن خوش بو شدن محیط دهان است. به علت وجود طعم دهنده های مختلف در ترکیبات آدامس، جویدنش باعث خوش بو شدن دهان می گردد.
جلوگیری از پوسیدگی دندان ها
یکی از دلایل مثبت بودن تاثیر آدامس بر روی دندان ها این است که با جویدن آدامس بدون قند، از پوسیدگی دندان ها جلوگیری می شود. اگر در هر روز و پس از میل کردن غذا تا 20 دقیقه آدامس های بدون قند بجوید، سطح قند موجود بر روی دندان ها تا 50% کاهش می یابد. یکی از دلایل کاهش احتمال پوسیدگی دندان ها، همین مورد است.
افزایش ترشح بزاق دهان
جویدن آدامس باعث ترشح بزاق دهان شده و این امر، اسید هایی که برای هضم غذا در دهان تولید می شوند را رقیق می کند. هر ماده ای که باعث افزایش ترشح بزاق دهان شود، می تواند عمل خود شویی دهان را به دنبال داشته باشد. این مورد در خصوص بیمارانی که بنا به دلیلی از یک سمت دهان خود نمی توانند استفاده کنند، بسیار کمک کننده خواهد بود. چراکه در آن قسمت از دهان، تجمع پلاک و باکتری بالا است.
کاهش اسیدیته دهان
همانطور که گفته شد، از موارد دیگر تاثیر آدامس بر روی دندان ها و دهان می توان به افزایش ترشح بزاق دهان اشاره کرد. این افزایش، تا 10 برابر بوده ودر نتیجه باعث کاهش اسیدیته محیط دهان می گردد. کاهش اسیدیته، یکی از عوامل خود شویی محیط دهان است.
تاثیرات منفی جویدن آدامس
پوسیدگی دندان ها
در صورتی که از آدامس های معمولی استفاده شود، احتمال پوسیدگی دندان ها بسیار بالا می رود. چراکه در ترکیبات آن از شکر برای شیرین کردنش استفاده می شود. بنابراین به دلیل تاریک و مرطوب بودن محیط دهان، محیط مناسبی برای تبدیل قند به اسید توسط باکتری ها فراهم می شود.
آزاد شدن جیوه در دهان
عده ای از متخصصان معتقدند ازتاثیر آدامس بر روی دندان ها، آزاد سازی جیوه در دهان را می توان نام برد. اگر دندان پر کرده با جیوه دارید، آدامس نجوید.چراکه جیوه آزاد شده از طریق دهان وارد خون شده و مسمومیت های شدیدی را به وجود می آورد.
آسیب به مفاصل فک
مورد دیگری که در خصوص منفی بودن جویدن آدامس بیان می شود این است که در هنگام جویدن آدامس، فقط عضلات یه سمت از دهان درگیر جویدن می شوند. به این ترتیب توازن فعالیت ماهیچه ها به هم خورده و حتی ممکن است باعث ایجاد اختلال در مفاصل فک نیز بشود.
برای مشاهده دیگر مطالب مرتبط با علم و فناوری با ما همراه باشید