سوفیانیوز
سوفیانیوز: عکس و فیلم های عجیب از نحوه آموزش دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی یک طرف، حالا شوخی های عجیبتری از کمبود امکانات آموزشی از سوی خود همین دانشجویان در فضای مجازی منتشر می شود. دانشجویانی که از مردم می خواهند در آینده بیمار نشوند، چون آموزش درستی نمی بینند!
به گزارش سرویس خبر پایگاه خبری سوفیانیوز به نقل از همشهری آنلاین؛ آموزش پزشکی کشور به تاکید متولیان نظام سلامت با یک سری فشارها و چالشها مواجه است و این مساله حتی اساتید را بیانگیزه کرده است. یکی از مهمترین این مشکلات افزایش 20 درصدی پذیرش در گروه پزشکی است که سال 1400 توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و از سال 1401 اجرایی شد.
حالا به گفته جلیل حسینی، معاون آموزشی وزارت بهداشت در نشست خبری، بر اساس این مصوبه قرار بود هر سال 20 درصد ظرفیت پذیرش پزشکی افزایش پیدا کند که میزان افزایش پذیرش در رشته دندانپزشکی به 76 درصد و در پزشکی به 74 درصد رسید، آن هم در حالی که شرایط مناسبی در دانشگاهها برای این افزایش پذیرش وجود نداشت و کلاسی که باید با 50 نفر تشکیل می شد، با 200 نفر تشکیل میشود و حتی در خوابگاهها، بیمارستانها، آزمایشگاهها و... هم وضعیت همین است.
به تاکید حسینی دانشگاه های علوم پزشکی مجبور بودند شرایط افزایش ظرفیت پذیرش را که به آنها تحمیل شده بود را تحمل کنند. این در حالی است که در گذشته 8 هزار پذیرش داشتیم و این آمار با اجرای مصوبه فوق به بیش از 15 هزار رسید. البته مصوبه افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی از سال آینده متوقف میشود و چند سالی تنفس خواهد بود، اما همین دانشجویان فعلی هم با مشکلات متعددی برای آموزش مواجه هستند. حدود 25 هزار تخت آموزشی کم است و علاوه بر این 2900 استاد علوم پایه و2300 استاد بالینی برای آموزش این دانشجویان باید تامین شود.
کمبودهایی که باعث نگرانی عمومی هم شده است. متولیان نظام سلامت تاکید میکنند که ظرفیت و زیرساختهای آموزشی در دانشگاههای علوم پزشکی برای 7 تا 8 هزار دانشجو کفایت دارند و برای این حجم از دانشجو کارایی ندارند و ازدحام و ایستادن دانشجویان در راهروها هم کیفیت آموزش پزشکی را کاهش میدهد.
تصاویر منتشر شده از ازدحام دانشجویان پزشکی در کلاسهای درس یا بیمارستانهای دانشگاهی و آموزشی خوشایند نیست. جمعیت قابل توجهی از این دانشجویان حتی نمیتوانند مفاهیم درسی را به خوبی آموزش ببینند. آنقدر ظرفیت پذیرش دانشجو افزایش یافته که در برخی کلاسها حتی جایی برای نشستن نیست و دانشجویان مجبورند روی زمین یا ایستاده صحبتهای استاد را گوش کنند، البته اگر صدا به آنها برسد. کمبود امکانات، آموزش بالینی و آزمایشگاهی را هم با چالشهای عمدهای مواجه کرده است. برخی دانشجویان حتی در زمان ویزیت بیماران از سوی اساتید باید خارج از اتاق و در راهروهای بیمارستانها بایستند. کمبودهایی که دستمایه شوخیهای این دانشجویان هم قرار گرفته و به مردم هشدار میدهند که با این شکل از آموزش، بهتر از حالا مراقب خودشان باشند تا در آینده بیمار نشوند!
برای مطالعۀ مطالب دیگر در حوزۀ اخبار دانشگاهی بر روی لینک کلیک فرمایید