سوفیانیوز
سوفیانیوز: انوشه انصاری نخستین زن ایرانی، مسلمان فضانورد است که رئیس انجمن گردانندگان شرکت فناوری ارتباط از راه دور (TTI) میباشد. همچنین چهارمین کسی است که خودش تمام هزینۀ سفر فضایی خود را تأمین کرده است. جامعۀ ملی فضای آمریکا در سال 2015 میلادی جایزۀ «پیشگام فضا» را به انوشه انصاری این بانوی ارزشمند ایرانی اختصاص داد.
نام: انوشه
نام خانوادگی: انصاری (رئیسیان)
تاریخ تولد: 21 شهریور 1345
تحصیلات: مهندس برق و علوم رایانه- مهندسی الکترویک و ستارهشناسی
محل تولد: مشهد
محل زندگی: آمریکا
ملیت: ایرانی
پیشه: فضانورد- مدیر کل شرکت پرودیا سیستمز
همسر: حمید انصاری
فرزندان: اطلاعاتی در دسترسی نیست
انوشه انصاری در سال 1345 در 21مین روز از شهریور در مشهد متولد شد. او از کودکی به آسمان شب خیره میشد و در مورد فضا بسیار کنجکاو بود.
وی علاقه خود به فضانوردی را قلباً احساس میکرد، اما هنگامی که این رؤیا را در نقاشی کودکانهاش به تصویر میکشید، کسی او را جدی نمیگرفت.
وی در 16 سالگی، به همراه خانوادهاش به علت شرایط نامناسب کشور و جنگ از ایران مهاجرت کردند.
انوشه تحصیلات تکمیلی دبیرستان را در آمریکا پشت سر گذاشت. پس از آن برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی در رشته مهندسی الکترونیک و علوم کامپیوتر در دانشگاه جرج میسون پذیرفته شد. او با موفقیت مدرک لیسانس خود را دریافت کرد و برای ادامه تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک در مقطع کارشناسی ارشد به دانشگاه جرج واشنگتن رفت و در آنجا مطالعات خود را دنبال کرد.
انوشه انصاری تاکنون از خود چندین مقاله و دو پاتنت در مورد کار روی عملکردهای اتوماتیک و گرههای یک شبکه بی سیم ارائه داده است.
انوشه به غیر از زبان مادریاش، یعنی فارسی، به زبانهای انگلیسی و فرانسوی مسلط است و برای تجربه پرواز فضایی خود، روسی را نیز آموخت.
انوشه انصاری زمانی که در شرکت مخابراتی MCI کار میکرد با حمید انصاری آشنا شد این دو در سال 1369 با یکدیگر ازدواج کردند، اطلاعاتی از فرزندان احتمالی آنها در دست نیست!
نام خانوادگی انوشه پیش از ازدواج با حمید انصاری، رئیسیان بوده که با ازدواج به نام خانوادگی همسرش تغییر داده است.
پس از فروش شرکت TTI انوشه انصاری به همراه همسرش یک شرکت تازه تاسیس کردند و آن را پرودی نام گذاری کردند. مدیرعامل و ریاست این شرکت بر عهده ی انوشه می باشد و هدف آن ها این است که با مشارکت آژانس فضایی فدراسیون روسیه و شرکت ماجراجویی های فضایی، طرحی را ایجاد کنند که ناوگانی از فضاپیماهای تجاری گردشگران فضایی را به ارتفاعات زیر مداری اعزام کند. نام این کشتی فضایی «کاشف ماجراجوی فضا» می باشد که میتواند 5 مسافر را به ارتفاعات زیر مداری حمل کند، تا این مسافران خوش اقبال بتوانند گردی سیاره زمین و سیاهی فضا را برای چند دقیقه به تماشا بنشینند.
انوشه انصاری نخستین زن ایرانی فضانورد است که رئیس انجمن گردانندگان شرکت فناوری ارتباط از راه دور (TTI) می باشد. وی نخستین زن مسلمان فضانورد هم لقب گرفته و همچنین چهارمین کسی است که خودش تمام هزینه ی سفر فضایی اش را تامین کرده است. جامعه ی ملی فضای آمریکا در سال 2015 میلادی جایزه «پیشگام فضا» را به انوشه انصاری این بانوی ارزشمند ایرانی اختصاص داد. وی با شرکتهای بزرگی مانند COMSAT و MCI همکاری کرد و با آنها پروژههای موفقیت آمیزی را انجام داد.
پس از گذشت مدتی در سال 1372 مصادف با 1994 میلادی، انوشه با همکاری همسرش حمید انصاری و برادر همسرش امیر انصاری شرکتی را تاسیس کردند و نام آن را تله کام تکنولوژی یا همان TTI گذاشتند. شرکت آن ها در زمینه تامین تجهیزات موردنیاز شبکه های کامپیوتری کار می کرد. شرکت آن ها توسط سونوز نتورک در سال 2000 خریداری شد. در سال 2000 انوشه انصاری جایزه اول کارآفرین ملی ایالات متحده آمریکا را از آن خود کرد. و مجله فورچیون در سال 2001 وی را در فهرست تاجران موفق قرار داد.
سرانجام در هجدهم اردیبهشت 1385 مصادف با 8 مه 2006، سازمان فضایی روسیه رسما اعلام کرد که انوشه انصاری به عنوان نخستین زن گردشگر فضایی در یکی از پروازهای فضاپیمای سایوز به مدار زمین سفر خواهد کرد. اما پس از رد صلاحیت داوطلب ژاپنی به خاطر مسائل پزشکی و جا ماندن او از ماموریت، مقرر شد که انوشه انصاری در بیست و سوم شهریور 1385 به سفر فضایی برود.
سازمان فضایی ایران در آستانه سفر انوشه انصاری به ایستگاه فضایی، به عنوان متولی بخش فضا در ایران او را مورد تشویق و حمایت فراوانی به خاطر خدمات و فعالیت های ارزنده در توسعه و ترویج فناوری فضایی قرار داد، و سفر او به ایستگاه بین المللی فضایی را به عنوان جایگاه انسان در فضا افتخاری بزرگ و غرورآفرین برای تمام ایرانیها توصیف نمود.
فضاپیمای سایوز بالاخره در صبح روز دوشنبه 18 سپتامبر 2006 از پایگاه فضایی بایکونر در قزاقستان به فضا پرتاب شد و در 20 سپتامبر 2006 با موفقیت به ایستگاه بین المللی فضایی پیوست؛ سپس اقامت 9 روزه انوشه انصاری در ایستگاه فضایی آغاز گردید.
او در مدت اقامت خود در ایستگاه بین المللی فضایی برای آژانس فضایی اروپا مجموعه ای آزمایشهای علمی انجام داد که از جمله آنها میتوان به تحقیق و پژوهش در مورد علل کم خونی، تاثیر تغییرات ماهیچهای بر کمردرد، همچنین تاثیر تشعشعات فضایی روی فضانوردان ساکن در ایستگاه بین المللی فضایی و گونه های میکروبی که در آن ایستگاه پرورش دادهاند؛ اشاره کرد.
انوشه انصاری در 29 سپتامبر 2006 به همراه دو تن از فضانوردان ساکن ایستگاه به زمین بازگشت و با استقبال گرمی از سوی خانوادهاش، مقامات محلی و مسئولان سازمان فضایی روسیه روبه رو شد. در حال حاضر او نخستین زن فضانورد ایرانی و چهارمین توریست فضایی دنیا محسوب می شود.
وی به همراه برادر همسرش جمشید انصاری یک موسسه خیریه به نام «بنیاد اهورا» را اداره و مورد حمایت مالی خود قرار داده است. او همین طور با کمک امیر و حمید انصاری در زمینه ی خانه دیجیتال، شرکت پرودیا سیستمز را تاسیس نمود که هدف آن راه اندازی یک سیستم پیشرفته برای آمیختن و استفاده آسان تر از محصولات، فایل ها و تولیدات ابزار خانگی دیجیتال مانند صدا، فیلم و ویدیو می باشد؛ که دفاتر رسمی آنها در هندوستان و تگزاس واقع شده است.
کسب عنوان کارآفرین برتر از سوی مجله زن شاغل آمریکا در سال 2000
حضور در لیست تاجران موفق مجله معتبر فورچون آمریکا در سال 2001
دریافت نخستین جایزه نوآور سیمونز که سالانه به کارآفرین های موفق زن در زمینه ی فناوری اهدا می شود؛ در سال 2009
اخذ دکترای افتخاری علوم از دانشگاه جرج میسون در 20 دسامبر 2012
دریافت جایزه ملی پیشگامان فضا ایالات متحده آمریکا به پاس خدمات وی به جامعه فضایی در سال 2015