سوفیانیوز
سوفیانیوز: کوروش منصوری کارآفرین بریتانیایی-ایرانی است، که در سال 1989 شرکت خودروسازی منصوری را تأسیس کرد. شرکت منصوری در زمینه سفارشیسازی و تیونینگ خودروهای لوکس فعالیت مینماید.
نام: کوروش
نام خانوادگی: منصوری
تاریخ تولد: 1339
محل تولد: کلاردشت مازندران
محل زندگی: انگلستان
ملیت: ایرانی
پیشه: موسس شرکت منصوری - تیونینگ کنندۀ خودرو
همسر: اطلاعاتی در دست نیست
فرزندان: اطلاعاتی در دست نیست
کوروش منصوری در سال 1339 شمسی (1960 میلادی) در کلاردشت، واقع در مازندران به دنیا آمد.
او از کودکی به اسباب بازی های ماشین علاقه داشت و نگاهش به ماشین ها به گونه ای دیگر بود. او در مدارس اغلب نقاشی هایش را با موضوع ماشین میکشید و از طرح و رنگهای مختلفی برای نقاشیهایش استفاده میکرد.
پس از ورود او به دبیرستان علاقهاش به خودرو بیشتر شد و در ذهن خود باور داشت که خورویی با سلیقه خود میسازد. پس از پایان دوره دبیرستان و قبل از شروع جنگ تحمیلی در ایران، او به همراه خانودهاش به انگلستان مهاجرت کردند.
او در انگلستان با دیدن خودروهای انگلستانی، علاقه اش به خودرو بیشتر شد. این علاقه باعث شد تا کوروش برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه طراحی خودرو و قطعه شناسی به آلمان سفر کند.
در مونیخ مطالعات خود را در مورد ماشینهای آلمانی زیاد کرد و پس از بازگشت به انگستان، شرکتی به نام MP Design را در سال 1367 (1989) جهت تولید قطعات برای شرکت های بزرگ تاسیس کرد.
او در اواخر سال 2000 میلادی (1379 شمسی) از شغل فعلیاش خسته شد و رویای طراحی خودرو را در سر خود میپروراند، این اتفاق در حالی رخ داد که او در قطعه سازی و پخش آنان به نوعی معروف شده بود.
ذهنیت او فراتر از کار کوچک قطعه سازی بود و این عاملی بود که فعلیتهای خود را زمینه خودرو گسترش دهد و کاری را شروع کند که کسی تا آن موقع اقدام به همچین کاری نکرده بود.
از همین رو در سال 2001 (1380)، شرکتی به نام Mansory را در انگلستان تاسیس کرد که با تمرکز بر روی تیونینگ (ارتقا) بخشهای مختلف خودرویی بود.
در ابتدا آقای منصوری کار خود را با شرکت بنتلی آغاز کرد. از آنجا که خودروهای آلمانی (مرسدس بنز و بی ام دابلیو) شرکتهای بسیار قدرتمندی بودند، بنتلی بهترین گزینه برای اولین همکاری با شرکت تازه تاسیس منصوری بود.
از دیگر دلایلی که میتوان اشاره به عدم همکاری آقای منصوری با شرکتهای آلمانی کرد این بود که این دو شرکت رقابت شدیدی با هم داشتند. اگر آقای منصوری با صاحبان شرکت خودرو سازی بنز (برابوس) و بی ام دابلیو (هارت گه یا اشنیتزر) به همکاری میپرداخت، دیگری دلخور میشد و این موضوع روی آینده کاری شرکت منصوری اثر میگذاشت، به همین خاطر کوروش منصوری تصمیم گرفت با هیچ یک از آنان در ابتدای کار خود کار نکند.
آقای منصوری به ضعف خودروهای انگلستانی نسبت به آلمانی آگاهی بیشتری داشت و اغلب تغییرات بر روی ماشینهای انگلستانی، استفاده از قطعات خود ساخته شرکت Mansory بود.
قطعاتی که جایگزین میشدند شامل فیبر کربن، پلاستیکهای داخلی در طراحی، چرم و چوبی مرغوب برای درها و صندلیها، استفاده از رینگها آلومینیومی با طرحهای خاص بود که تماماً زیر مجموعه این شرکت تولید و نصب میشد.
همانطور که گفته شد، اولین همکاری شرکت Mansory با کمپانی انگلستانی بنتلی بود ولی با همکاری استون مارتین اولین خودرو خود را عرضه کرد.
اولین خودروی حاصل از این همکاری، با نام DB9 در سال 1383 (2004) به بازار عرضه شد، علی رغم تلاش این دو شرکت، این ماشین با استقبال خوبی رو به رو نشد ولی آقای منصوری تسلیم اولین شکست نشد و با همکاری شرکت استون مارتین، در سال 1384 (2005) با استفاده از خلاقیت و تغییرات اعمالی بر روی ماشین جدید، توانستند خودرویی را به بازار عرضه کنند که فروشی 700 هزار دلاری را به همراه داشت.
این تغییرات شامل افزایش حجم موتور و قدرت، سبکتر کردن خودرو نسبت DB9، تغییرات ظاهری خارج و داخل اعم از چراغ و فرمان و داشبورد بود. این ماشین ونکویش نام داشت که شکل بدنه ای کوپه شکل دارد و با موتور 12 سیلندری، حجمی 6/5 لیتری با 570 اسب بخار قدرت را در خود جای داده است.
او پس از این موفقیت خود را محدود به ماشینهای انگستانی ندانست و از شرکتی در سوئیس به نام راین اسپید، شرکت پورشه تیونینگ را در سال 1386 (2007) را خریداری کرد.
آقای منصوری به وسیله شرکت پورشه تیونینگ، قطعات و محصولات خود را به شرکت های رنجرور و پورشه میفروخت و این گونه فعالیت خود را گسترش داد تا اینکه در سال 1389 (2010) این شرکت به یکی از برترین تولید کنندگان قطعات و انجام کلیه خدمات تیونینگ تبدیل شد.
پس از کمپانی پورشه، این بار نوبت به همکاری با کمپانی لامبورگینی بود که تغییراتی در موتور و قطعات انجام دهد. روولیز روییس، فراری و آئودی کمپانیهای دیگری بودند که بعد از کمپانی لامبورگینی، با کمپانی Mansory همکاری کنند تا محصولاتی جدید را بسازند.
در حال حاضر کارخانههای فعال Mansory، در آلمان و سوئیس دایر است و دفاتری در شهرهای اوساکا (واقع در ژاپن)، سئول (واقع در کره جنوبی)، لس آنجلس (آمریکا)، ابوظبی (امارات متحده عربی) و سنگاپور، برای فروش محصولات وجود دارد.
در حال حاضر، کمپانی Mansory با کمپانی های بزرگی از جمله استون مارتین، رنجرور، فراری، مازراتی، تسلا، لامبورگینی، مرسدس بنز، پورشه، بی ام دابلیو، آئودی، مک لارن، رولز روییس موتور کارز و بنتلی در حال همکاری است.
فعالیتهای این شرکت در کلیه قطعات و تیونینگ ماشینها است ولی در زمینه لاستیک تولیداتی ندارند.
این شرکت اغلب ماشینهای ساخت اروپا و آمریکا را تیون می کنند و محدودیتی برای قبول ماشین ها نیست و این بدین معناست که ماشین های اسپرت، سوپر اسپرت، شاسی بلند، سدان و اسپرت، توسط این شرکت تیون میشود.
در هر دو کارخانه واقع در سوئیس و آلمان، سالن های فیبر کربن و رنگ های مدرن، این کمپانی رنگ های جدید و با کیفیتی را برای ماشین های ساخت شرکت رولز رویس مورد استفاده قرار میدهد.
علاوه بر انجام تیونینگ، قسمتی مجزا برای طرحی پلتفرم ماشینها در نظر گرفته شده است که این بدین معناست کارخانجات Mansory برای خود خودروسازی و تغییر در چهرههای داخلی و خارجی نیز انجام میدهند.
پس از موفقیتهای خود در تولید خودروهایی مانند Vanquish، کوروش منصوری تصمیم گرفت محدود به خودروهای انگلیسی نشود. او در سال 2007 شرکتی به نام راین اسپید را در سوئیس خریداری کرد که کارش در زمینه تیونینگ خودروهای پورشه بود. آقای منصوری از طریق شرکت پورشه تیونینگ، قطعات و محصولات خود را به شرکتهایی مانند رنجرور و پورشه عرضه کرد. این همکاریها را گسترش داد تا به عنوان یکی از برترین تولیدکنندگان قطعات و ارائه دهندگان خدمات تیونینگ شناخته شود. بعد از همکاری با پورشه، او به همکاری با کمپانی لامبورگینی پرداخت و تغییراتی در موتور و قطعات خودروها ایجاد کرد. سپس، کمپانیهای دیگری مانند رولز رویس، فراری و آئودی همکاری کردند تا با Mansory محصولات جدیدی را تولید کنند.
شرکت Mansory فعالیتهای خود را در آلمان و سوئیس آغاز کرده و دفاتر فروش در شهرهای مختلف جهان از جمله اوساکا (ژاپن)، سئول (کرهی جنوبی)، لس آنجلس (آمریکا)، ابوظبی (امارات متحده عربی) و سنگاپور دارد. این شرکت در حال حاضر با شرکتهای بزرگی مانند استون مارتین، رنجرور، فراری، مازراتی، تسلا، لامبورگینی، مرسدس بنز، پورشه، بی ام دابلیو، آئودی، مک لارن، رولز روییس موتور کارز و بنتلی در حال همکاری است. فعالیت اصلی Mansory در زمینه تیونینگ خودروها و تولید قطعات مرتبط است. این شرکت به تنظیم و ارتقاء ماشینهای اسپرت، سوپر اسپرت، شاسی بلند، سدان و اسپرت مشغول است. کارخانههای Mansory در سوئیس و آلمان دارای سالنهای فیبر کربن و امکانات رنگآمیزی مدرن هستند. این شرکت برای ماشینهایی مانند رولز روییس مجموعهای از رنگهای جدید و با کیفیت را به کار میگیرد. به علاوه، Mansory قسمتی مجزا برای طراحی پلتفرم ماشینها نیز در نظر گرفته است. این بدین معناست که Mansory علاوه بر تیونینگ، قادر به طراحی و تولید خودروهای جدید و ایجاد تغییرات در داخل و خارج خودروها میباشد.
در سالهایی که شهرت کارخانجات منصوری زیاد شده بود، شایعاتی دربارهٔ کوروش منصوری شنیده میشد. او بارها ادعا کرده بود که آماده همکاری با شرکتهای خودروسازی داخلی است، اما از دولت مجوز مورد نیاز را نگرفته است و از این امر ناراضی است.