سوفیانیوز
سوفیانیوز: محمدجمشیدی دانشمند ایرانی و استاد برجستۀ دانشگاه تگزاس است که ضمن سالها تلاش برای ارائه خدمات ارزنده، توانسته با دعوت ناسا در برخی پروژههای آنها مشارکت فعال داشته باشد.
نام : محمد
نام خانوادگی : جمشیدی
تاریخ تولد : 1323
تحصیلات : دکتری برق
محل تولد: شیراز
محل زندگی: آمریکا
ملیت: ایرانی
پیشه: استاد دانشگاه و مدیر برنامۀ ناسا
همسر: اطلاعاتی در دست نیست
فرزندان: اطلاعاتی در دست نیست
محمد جمشیدی، در سال 1323 خ و در شیراز به دنیا آمد و پس از گذراندن دبستان وارد دبیرستان هدف تهران شد و دیپلم ریاضی خود را دریافت کرد و سپس برای ادامه تحصیلات به آمریکا رفت.
محمد جمشیدی در دانشگاه ایالتی ارگان در رشتۀ مهندسی برق تحصیل کرد و سپس فوقلیسانس دکتری و فوق دکتری خود را از دانشگاه ایلی نوئیز شَمپِین – اوربانا دریافت کرد و به ایران بازگشت و با سمت استادیاری در دانشگاه شیراز مشغول به کار شد.
وی در سال 1377 خ موفق به دریافت دکتری فلسفه افتخاری اودلار یوردو در آذربایجان شد. در سال 1383 خ دکتری افتخاری مهندسی از دانشگاه واترلو – کانادا و دکتری افتخاری فلسفه از دانشگاه صنعتی کریت یونان دریافت کرد.
جمشیدی، در سال 1355 خ در شرکت IBM به همراه دو همکار دیگرش روش جدیدی برای تولید برق با سوخت ذغالسنگ، نفت و گاز با کمترین خرج و حفظ محیط زیست ابداع کرد که اکنون در بسیاری از کشورهای جهان مورد استفاده است.
پروفسور محمد جمشیدی، در حال حاضر استاد افتخاری دانشگاههای نانکینگ چین، دیکن استرالیا، بیرمینگهام انگلستان و بوداپست مجارستان میباشد.
پروفسور جمشیدی، 10 سال مشاور سازمان فضایی آمریکا (ناسا) ولی در فواصل جهت کمک به پیشرفت کشور خود به ایران نیز سفر میکند و در دانشگاههای امیرکبیر، صنعتی شریف، علم و صنعت و تربیت مدرس تهران، دانشگاه شیراز و … سخنرانی و تدریس کرده است. او 3 سال مشاور علمی اولین پروژۀ پرتاب ربات به سطح کره مریخ و 7 سال هم در مرکز ناسا بود. در واشنگتن عضو کمیتۀ مشورتی برای روابط شرکتهای کوچک و بزرگ بود و به دریافت جایزۀ ملی خدمت از ناسا نائل آمد.
پروفسور جمشیدی، تاکنون حدود 650 اثر علمی ارائه داده است که مهمترین آن کتاب «سیستمهای ابعاد بزرگ» میباشد. این کتاب به عنوان اولین کتاب درسی این رشتۀ مهندسی در جهان شناخته شد که به چهار زبان خارجی ترجمه شده است.