سوفیانیوز
سوفیانیوز: مستند زندگی دکتر سمیعی به همراه عکسهای همسر و فرزندان پروفسور مجید سمیعی و جوایز و افتخارات او را ببینید.
نام : مجید
نام خانوادگی : سمیعی
تاریخ تولد : 29 خرداد 1316
تحصیلات : پروفسور جراح مغز و اعصاب
محل تولد: تهران
محل زندگی: هانوفر، آلمان
ملیت: ایرانی و آلمانی
پیشه: جراحی مغز و اعصاب
همسر: مهشید سمیعی
فرزندان: امیر و امیره
پروفسور مجید سمیعی درتاریخ 29 خرداد 1316 در شهر تهران و در خانوادهای فرهیخته و اهل گیلان متولد شد.
پروفسور سمیعی، ابتدایی و متوسطه را در همین شهر به پایان رسانید و سپس عازم آلمان گردید و در دانشگاه ماینتز در رشته پزشکی مشغول به ادامه تحصیل گردیدند.
نظر به موفقیتهای علمی ایشان در دوران تحصیلات پزشکی و کسب عالیترین نمرات ممکن در امتحانات پایان دوره پزشکی، جایزه ویژه وزارت علوم ایران برای برترین دانشجویان ایرانی مقیم اروپا به ایشان تعلق گرفت. پس از فراغت از تحصیل در رشته پزشکی و همچنین اتمام تحصیلات ثانوی در بیولوژی، ایشان تحصیلات تخصصی خود در رشته جراحی مغز و اعصاب را در دانشگاه ماینتز آغاز نمودند و در سال 1970 موفق به دریافت مدرک بورد تخصصی این رشته از کشور آلمان شدند.
پروفسور مجید سمیعی در سال 1961 و در سن نوزده سالگی عاشق دختر عمویش مهشید سمیعی شده و با او ازدواج نمودند و دارای دو فرزند میباشند. دختر ایشان امیره سمیعی در رشته اقتصاد تحصیل نمودند و پسر ایشان پروفسور امیر سمیعی، پروفسور مشهور جراحی مغز و اعصاب و معاون مرکز جراحی مغز و اعصاب در موسسه بینالمللی علوم اعصاب هانوفر میباشند.
پروفسور سمیعی کار علمی را با سمت استادیاری و معاونت بیمارستان جراحی مغز و اعصاب آغاز کرد. پس از چندی سرپرستی بخش جراحی مغز و اعصاب اطفال را به عهده گرفت. در سال 1351 به أخذ درجه پروفسوری جراحی مغز و اعصاب از دانشگاه ماینتس نایل گردید. ضمن کارهای پزشکی و تدریس، لحظهای از تحقیق و تتبع غافل نبود و در زمینه تورم مغز و ترمیم و بازسازی جراحی اعصاب محیطی مطالعات ارزندهای انجام داد.
در سال 1350 اولین دوره از دوران آموزشی جراحی میکروسکوپی را آغاز کرد و در سال 1356 نخستین آزمایشگاه تمرین جراحی میکروسکوپی آلمان را با کمک بنیاد فولکس واگن تأسیس نمود.
تجربیات پیوند اعصاب محیطی و بازسازی اعصاب مغز توجه پروفسور سمیعی را به مشکلات جراحی در قاعده جمجمه جلب کرد و در این زمینه اولین گامهای پیشرفت را برداشت که مورد توجه جهان پزشکی قرار گرفت.
ریاست بیمارستان جراحی مغز و اعصاب را در شهر هانور
در سال 1356، ریاست بیمارستان جراحی مغز و اعصاب را در شهر هانور به عهده گرفت در همین سال، کرسی جراحی مغز و اعصاب در دانشگاه لیدن هلند به وی اعطا شد و در سال 1366 دانشگاه ماینتس تصدی کرسی جراحی مغز و اعصاب را به وی پیشنهاد کرد.
ریاست انجمن بینالمللی قاعده جمجمه
در سال 1367 با قبول تصدی کرسی جراحی مغز و اعصاب در دانشگاه هانور به کار پرداخت. از سال 1367 تا 1371 ریاست انجمن بینالمللی قاعده جمجمه را به عهده داشت و در سال 1371 به ریاست فدراسیون جهانی انجمنهای قاعده جمجمه انتخاب شد.
بخشی از تجربیات علمی او در 13 کتاب و بیش از 200 مقاله علمی منعکس شده است. برای تجلیل از مقام علمی و تجربیات ارزنده وی و همچنین گامهای بلندی که در پیشرفت جراحی مغز و اعصاب برداشته است، رئیس جمهوری آلمان غربی در سال 1367 نشان خدمت درجه 1 دولت آلمان را به او اهدا کرد.
در همین سال جایزه علمی استان نیدرزاکس آلمان، به پاس فعالیتهای پر ارزش وی در راه پیشرفت جراحی مغز و اعصاب به نامبرده اهدا شد. پروفسور سمیعی، طی چند دهه گذشته، در بیش از 200 کنگره علمی شرکت و تجربیات پزشکی خود را ضمن سخنرانیهای متعدد ارایه نموده است. وی از سوی مجامع علمی پزشکی جهان تقدیرنامهها و جوایز گوناگونی دریافت کرده و در جهان پزشکی به عنوان جراح پیشتاز در رشته مغز و اعصاب شناخته شده است.
مشهورترین جراح متخصص مغز و اعصاب
این مشهورترین جراح متخصص مغز و اعصاب که بیش از 35 سال مسئولیت بزرگترین مرکز بینالمللی علوم اعصاب (جامعه جهانی جراحان مغز و اعصاب) را بر عهده داشته، از متخصصان و جراحان زبده ایرانی الاصل مقیم کشور آلمان است و به عنوان پایهگذار و مبدع روش نوین جراحی قاعده جمجمه شناخته شده است.
اهدای نشان ها به موزه ایران
این چهره ماندگار علمی ایران در سال 1391 در کنار برگزاری همایشها و کنگرهها و انجام اقدامات علمی، همه نشانهای خود را به موزه تاریخ علوم پزشکی ایران هدیه کرد که نشان نوبل، نشان فدراسیون جهانی جامعه جراحان مغز و اعصاب جهان، نشان اهدایی جمهوری فدرال آلمان، جام اهدایی دانشگاه هاروارد و نشان ریاست فدراسیون جهانی جراحان مغز و اعصاب بخشی از آنهاست.
جایزه حلقه لایبنیتز
کلوب خبرنگاران هانوفر جایزه حلقه لایبنیتز هانوفر (به آلمانی:Leibniz-Ring-Hannover) را در سال 2013 برای طرح آفریقا صد به مجید سمیعی اهدا کرد. سمیعی در طرح آفریقا صد میخواهد 100 جراح جوان آفریقایی را به آلمان آورده و آنها را آموزش دهد تا پس از بازگشت پزشکان دیگری را برای قاره آفریقا پرورش دهند. سمیعی در این آیین اهدای جایزه گفت: «این جایزه نه به من، بلکه به قارهای با نزدیک به یک میلیارد جمعیت اهدا شد.» او گفت: این جایزه برایش ارزش ویژهای دارد، چون برای کمک به قارهای است که به نسبت جمعیتش به شدت از امکانات پزشکی محروم است. به گفتهٔ سمیعی میزان مرگ و میر در آفریقا بر اثر صدمات مغزی سه برابر بیماری ایدز است.»
جایزه برترین جراح مغز سال 2013
فدراسیون جهانی جوامع جراحی مغز در سال 2013 مجید سمیعی را به عنوان جراح مغز سال معرفی کرد. رئیس این فدراسیون در مقالهای در بخش ویژه معرفی جراح مغز سال در ژورنال ورلد نوروسرجری نوشت: «هیچ کس در جراحی مغز امروز با مهارت و قوه سنجش، ممتازی در تدریس، دستاوردهای مدیریتی و درک جهانی مجید سمیعی برابری نمیکند. او به طور کامل شایسته عنوان جراح مغز سال 2013 جهان است.»
جایزه برترین جراح مغز 2014 به دکتر سمیعی
مجید سمیعی در سال 2014 برندهٔ جایزه برترین دانشمند و جراح مغز و اعصاب به انتخاب آکادمی بینالمللی جراحان مغز و اعصاب شد. این جایزه همه ساله از سوی آکادمی بینالمللی جراحان مغز و اعصاب به یکی از پزشکان این رشته اهدا میشود.
اهدای کلید طلایی رشت به پروفسور سمیعی
در شهریور 1393 شهرداری رشت نخستین کلید طلایی رشت در مراسمی به سمیعی اهدا شد. وی در هنگام دریافت این جایزه گفت:
امروز شهردار رشت کلید طلایی شهر را از طرف شما مردم عزیز به من دادند و این جمله آقای روحانی را به من یادآوری نمودند که ما با کلیدهایمان میخواهیم درها را باز کنیم، و من نیز با دریافت این کلید طلایی میگویم: ما با این کلید میخواهیم درهای علم و دانش را برای تمام کشور عزیزمان ایران باز کنیم و اسم این کلید را در آینده باید کلید طلایی شهر رشت برای بازکردن درهای علم و دانش در گیلان بلکه سراسر ایران بگذاریم.
دکترای افتخاری
سمیعی در 10 مهر 1390 به دریافت عنوان استاد افتخاری دانشگاه تهران نائل شد.
مؤسسه بین المللی علوم اعصاب (INI)
در سال 2000 پروفسور سمیعی مؤسسه بینالمللی علوم اعصاب (International Neuroscience Institute) را در شهر هانوفر آلمان بنیان نهاد و پس از اعلام بازنشستگی خود از ریاست دپارتمانهای جراحی مغز و اعصاب در بیمارستان نورداشتات و دانشگاه پزشکی هانوفر، در سمت ریاست مؤسسه INI به توسعه این مرکز ادامه داد.
مؤسسه INI که به دلیل معماری منحصر به فردش به «مغز هانوفر» شهرت دارد، هم اکنون زیر نظر پروفسور سمیعی و با معاونت فرزندشان امیر سمیعی اداره می شود.
مقالات: بیش از 200 مقاله علمی در خصوص دستگاه عصبی مرکزی و محیطی
کتابها: برش نگاری پنوموآنسفال ـ جنبههای نوین اعصاب محیطی ـ اعصاب جمجمهای ـ ضربههای وارد بر قاعده جمجمه ـ جراحی در ساقه مغز و بطن سوم و اطراف آن دو ـ جراحی قاعده مغز ـ ضایعات اعصاب محیطی ـ جراحی منطقه زین ترکی و سینوسهای پیرامون بینی جراحی مننژیم قاعده مغز ـ جراحی کلیوس ـ روشهای نوین بازسازی استخوان ـ دوخت عروق و اعصاب و نیز پیوند در جراحی پلاستیک و جراحی ترمیمی ـ جراحی قاعده مغز ـ اطلس جراحی قاعده جمجمه