سوفیانیوز
سوفیانیوز: زیگموند فروید عصبشناس اتریشی و از تأثیرگذارترین شخصیتهای قرن بیستم است. او را بنیانگذار علم روانکاوی میدانند، کسی که مفهوم «انسان روانشناختی» را به اندیشهی عصر جدید وارد کرد. «تأویل رؤیا» و «تمدن و ملالتهای آن» از آثار شناختهشدهی اوست.
به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز به نقل از طوطیا نیوز، زیگموند فروید (Sigmund Freud) در 6 مهی 1856 در فرایبرگ امپراتوری اتریش (پریبور در جمهوری چک کنونی) متولد شد. خانوادهی زیگموند فروید در سال 1860 به وین نقل مکان کردند، شهری که فروید 78 سال، یعنی تا تصرف وین از سوی نازیها، در آن اقامت گزید. گرچه یهودستیزی اهالی وین فروید را از این شهر دلزده کرده بود، ریشههای فرهنگی و سیاسی تولد روانکاوی را میتوان در وین جستوجو کرد. برای مثال حساسیت فروید نسبت به آسیبپذیری اقتدار پدری در روان را معمولاً به کاهش قدرت نسل پدرش که اغلب لیبرالهایی عقلگرا در امپراتوری هابسبورگ بودند نسبت میدهند.
زیگموند فروید با راهاندازی مطب خصوصی خود در وین شروع به استفاده از هیپنوتیزم در کار بالینی خود کرد. او رویکرد دوست و همکار خود، یوزف بروئر، را نوعی هیپنوتیزم متفاوت با روشهای فرانسوی میدانست، زیرا در آنها از تلقین استفاده نمیشد. درمان یکی از بیماران بروئر به نام «آنا او» فروید را بسیار متأثر کرد. از آنا او خواسته شد که در طول هیپنوتیزم در مورد علائم خود صحبت کند. در این روش، با بازیابی خاطرات آسیبزای مرتبط با شروع علائم، از شدت آنها کاسته میشد.زیگموند فروید پس از مدتی هیپنوتیزم را کنار گذاشت، چرا که به این باور رسید که تشویق بیماران به صحبتی آزادانه، به دور از هر گونه سانسور و ممانعت از هر آنچه به ذهنشان میآید، به تسکین منسجمتر علائم میانجامد. او این روش را «تداعی آزاد» نامید و دریافت که با تجزیه و تحلیل رؤیای بیماران میتوان به پیچیدگیهای ناخودآگاه دست یافت و عوامل روانی سرکوب را نشان داد.
تصاویر منتشر شده از دفتر کار زیگموند فروید را مشاهده فرمایید: