کد خبر: 5988
شنبه 26 خرداد 1403 - 16:09
شنبه 26 خرداد 1403 - 16:09

حمایت جهاد دانشگاهی از ایجاد مشاغل فناور‌محور

حمایت جهاد دانشگاهی از ایجاد مشاغل فناور‌محور

سوفیانیوز: سرپرست اداره کل توسعه کارآفرینی و اشتغال جهاد دانشگاهی از تعیین ردیف بودجه خاص اشتغال برای نخستین بار در تاریخ تأسیس این نهاد خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، سرپرست اداره کل توسعه کارآفرینی گفت: پیش‌بینی می‌شود که بیش از 600 میلیارد تومان برای ایجاد اشتغال در ردیف ایجاد اشتغال کشور از سوی دستگاه‌های متولی در اختیار جهاد دانشگاهی قرار گیرد تا اشتغال‌‌های خرد و خانگی در مجموعه جهاد دانشگاهی رونق بیشتری بگیرد.

مجتبی ابراهیمی، سرپرست اداره کل توسعه کارآفرینی و اشتغال جهاد دانشگاهی بیان کرد: جهاد دانشگاهی در گذشته عملاً تکلیف قانونی برای ایجاد اشتغال درکشور نداشت. عمده اقدامات اشتغال‌زایی که در جهاد دانشگاهی در سال‌‌های گذشته انجام شده است پروژه‌هایی بوده است که به شکل کارفرما محور اجرا شده است.

وی اضافه کرد: برنامه‌‌هایی مانند طرح ملی توسعه مشاغل خانگی از سال 96 ازسوی وزارت تعاون، کارو رفاه اجتماعی در دو مرحله در 31 استان اجرا و موفق به ایجاد اشتغال برای 29 هزار نفر از افراد جامعه هدف این طرح شویم. علاوه بر این پروژه‌های دیگری نیز به جهاد دانشگاهی در این قالب ارائه اما، جهاد نقش و تکلیف مستقلی برای ایجاد اشتغال تا سال 1403 نداشت.

سرپرست اداره کل توسعه کارآفرینی و اشتغال جهاد دانشگاهی موضوع و چالش اساسی امروز کشور را ایجاد اشتغال خصوصاً در مناطق محروم و روستایی دانست و با بیان اینکه جهاد دانشگاهی نیز رویکرد جدیدی را در حوزه ایجاد اشتغال در این بخش دنبال می‌کند، گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی ایجاد اشتغال را یک وظیفه همگانی دانستند و براین اساس، در جهاد دانشگاهی به عنوان نهادی انقلابی به موضوع کارآفرینی و ایجاد اشتغال به عنوان یک وظیفه نگاه می‌کنیم.

به گفته ابراهیمی، نباید ایجاد اشتغال را به عنوان یک کار اداری یا سازمانی مورد توجه قرار داد چراکه پایداری اشتغال نیازمند زنجیره‌ای کامل از آغاز شکل‌گیری ایده اشتغالزایی تا رساندن این ایده به اجرا و کسب درآمد پایدار با ایجاد شبکه و بازار خدمت است. چنین رویکردی با نگرش اداری سازگار نیست. از این‌رو، با روحیه جهادی در جهاد دانشگاهی به دنبال تحقق اهداف ایجاد اشتغال در نخستین سال ورود مستقیم این نهاد انقلابی به موضوع اشتغال‌زایی در کشور هستیم.

وی با بیان اینکه براساس ارزیابی‌‌های انجام شده سرانه ایجاد اشتغال در جامعه هدف جهاد دانشگاهی بالغ بر150 میلیون تومان است، اظهار کرد: نگاه جهاد دانشگاهی در ایجاد اشتغال، توجه به رویکردهای فناورانه و خلاق در این حوزه است. با حمایت از طرح‌های دانش بنیان و خلاقی که منجربه ایجاد اشتغال پایدار در روستاها شوند از اجرای این ایده‌ها تا تبدیل آن به شغل حمایت می‌کنیم.

فارغ التحصیلان وام اشتغال می‌گیرند

ابراهیمی با بیان اینکه در ایجاد اشتغال نگاه به تجربیات دیگران و نیز بهره‌گیری از تجربه‌های موفق گذشته مانند طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، به دنبال توسعه جامعه هدف بهره‌مند از تسهیلات اشتغال‌زا هستیم، افزود: بسیاری از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی بعد ازپایان تحصیلات خود با مشکل تامین سرمایه برای ایجاد اشتغال رو به رو هستند. در مدل طراحی شده در این زمینه تلاش داریم فارغ‌التحصیلان دانشگاهی هم بتوانند از ظرفیت ایجاد اشتغال استفاده کنند. قصد داریم با تجربیات گذشته بتوانیم این افراد را در مسیری قرار دهیم که استعدادهای آنان شناسایی و این استعدادها با تأمین مالی و ارایه آموزش به تولید و ایجاد اشتغال منجر شود.

سرپرست اداره‌کل توسعه کارآفرینی واشتغال جهاد دانشگاهی اضافه کرد: توسعه کسب و کارهای خرد و متوسط خانگی اولویت جهاد دانشگاهی است. اگر این ظرفیت در جامه به درستی مدیریت شود و شبکه کسب و کارهای خرد و متوسط با رویکرد خانگی درکشور ذیل جهاد دانشگاهی شکل بگیرد می‌توانیم با پشتیبانی سامانه بازارکار و مراکز جهاد دانشگاهی این کسب و کارها را توسعه و حتی زمینه صادرات محور کردن تولیدات آنان را فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه بسیاری از کسب و کارهای شناخته شده که اینک در مقیاس صنعتی در حال تولید محصول هستند ازپایه و به شکل خانگی آغاز به کار کرده‌اند، توسعه کسب و کارهای خانگی را موضوعی در دسترس دانست و گفت: بسیاری از کسب و کارهای صنعتی و کارگاهی در ابتدا در یک محفل خانگی و خانوادگی شکل گرفته‌اند و پس از آن مراحل رشد و توسعه را گذرانده‌اند تا به مرحله تولید صنعتی برسند. جهاد دانشگاهی برای رشد دادن مشاغل خرد و متوسط با اولویت خانگی آمادگی دارد در مراحل رشد این مشاغل در کنار صاحبان این کسب و کارها قرار بگیرد.