کد خبر: 8702
چهارشنبه 28 شهریور 1403 - 12:13
چهارشنبه 28 شهریور 1403 - 12:13

(ویدئو) گنجی در میان ویرانه‌ها؛ جام طلای حسنلو، شاهکاری از هنر و تاریخ ایران باستان و راز هولناک نابودی یک تمدن

سوفیانیوز: جام طلای حسنلو یکی از اسرارآمیزترین گنجینه‌های ایران است که در تپه حسنلو کشف شد. این جام، با نقوش هنری و تاریخی ارزشمند، داستان وحشتناک غارت شهر حسنلو در قرن نهم پیش از میلاد را روایت می‌کند و به نمادی از فاجعه و تاریخ کهن تبدیل شده است.

به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، جام طلای حسنلو یکی از رازآمیزترین و گران‌بهاترین گنجینه‌های باستانی ایران است که از تپه حسنلو در نزدیکی دریاچه ارومیه کشف شده است. این جام طلایی به بیش از 3000 سال پیش بازمی‌گردد و با جزئیات بی‌نظیر و طرح‌های هنری روی بدنه خود، حکایت از تمدن و فرهنگ بالای مردمانی دارد که در این منطقه سکونت داشتند. جام طلایی حسنلو دارای نقوش پیچیده‌ای از جنگجویان، حیوانات اساطیری و خدایان است که هر کدام به نوعی داستانی از باورها و افسانه‌های کهن را روایت می‌کنند.

اما داستان پیدا شدن این جام به نوعی با یک تراژدی تاریخی عجین شده است. تپه حسنلو در قرن نهم پیش از میلاد در حمله‌ای وحشیانه و ناگهانی توسط مهاجمان تخریب و غارت شد. مردم این شهر به طرز فجیعی کشته شدند و بسیاری از آن‌ها در حین فرار، جان خود را از دست دادند. جام طلای حسنلو به همراه استخوان‌های مردی کشف شد که در لحظات پایانی زندگی‌اش، این جام ارزشمند را محکم در دست گرفته بود. این صحنه بازتابی از فاجعه‌ای است که در آن دوران رخ داد و حسنلو را به یادگار تراژدی‌ای ماندگار تبدیل کرد.

رازآمیز بودن این جام، نه تنها به دلیل ارزش هنری و تاریخی‌اش است، بلکه به دلیل شرایط کشف آن و اسراری که درباره چگونگی نابودی شهر حسنلو و هویت مردمی که در این منطقه زندگی می‌کردند، به همراه دارد. جام طلای حسنلو اکنون یکی از مهم‌ترین آثار باستانی ایران است که در موزه‌ها به نمایش گذاشته می‌شود و همچنان به عنوان نمادی از فرهنگ و تاریخ این سرزمین، مورد توجه محققان و علاقه‌مندان قرار دارد.