کد خبر: 13055
سه شنبه 27 آذر 1403 - 09:34
سه شنبه 27 آذر 1403 - 09:34

جرعه‌ای برای زندگی؛ با چند لیوان آب، به جنگ با سکته بروید!

جرعه‌ای برای زندگی؛ با چند لیوان آب، به جنگ با سکته بروید!

سوفیانیوز: بر اساس تحقیقات جدید، نوشیدن آب به عنوان یک راهکار کلیدی برای پیشگیری از سکته مغزی معرفی شده است. در حالی که بسیاری از مردم به مصرف نوشیدنی‌های گازدار و آبمیوه‌های صنعتی ادامه می‌دهند، یافته‌های یک مطالعه جهانی توسط محققان ایرلندی نشان می‌دهد که این انتخاب‌ها می‌تواند سلامت شما را به خطر بیندازد.

به گزارش سرویس علم و فناوری پایگاه خبری سوفیانیوز، اندرو اسمیت، محقق ارشد این مطالعه و استاد اپیدمیولوژی بالینی در دانشگاه گالوی ایرلند، تأکید می‌کند که فشار خون بالا یکی از مهم‌ترین عوامل خطر برای سکته مغزی است. اما او می‌گوید با انتخاب‌های صحیح در سبک زندگی مانند نوشیدن آب کافی و پرهیز از نوشیدنی‌های گازدار و میوه‌ای، می‌توان خطر این بیماری را به شدت کاهش داد.

این مطالعه جهانی که شامل 27000 نفر از 27 کشور مختلف بود، نشان داد که افرادی که اولین سکته مغزی خود را تجربه کرده‌اند، معمولاً در معرض مصرف بالای نوشیدنی‌های شیرین و گازدار قرار داشته‌اند. این پژوهش نتیجه‌گیری می‌کند که کاهش مصرف این نوع نوشیدنی‌ها و جایگزینی آن‌ها با آب می‌تواند به طور مستقیم از سکته مغزی پیشگیری کند.

سکته مغزی یک وضعیت جدی است که در آن خون رسانی به بخشی از مغز قطع می‌شود که یا به دلیل لخته شدن خون است یا خونریزی مغز. تحقیقات جدید نوشیدنی‌های گازدار- از جمله نوشیدنی‌های حاوی قند یا شیرین‌کننده‌های مصنوعی- را با 22 درصد بیشتر خطر سکته مغزی مرتبط دانست. محققان خاطرنشان کردند که بسیاری از محصولاتی که به عنوان آبمیوه به بازار عرضه می‌شوند از کنسانتره تولید شده و حاوی مواد نگهدارنده و قندهای افزودنی است که ممکن است خطر سکته مغزی را افزایش دهد.

آبمیوه‌ها احتمال سکته مغزی را تا 37 درصد افزایش می‌دهند. این خطر با مصرف دو وعده یا بیشتر از این نوشیدنی‌ها در روز سه برابر می‌شود و زنان بیشترین خطر سکته مغزی خونریزی‌دهنده مرتبط با مصرف آبمیوه را داشتند. اسمیت می‌گوید: «این موضوع در مورد همه آبمیوه‌ها صدق نمی‌کند. آبمیوه‌های تازه به احتمال زیاد فوایدی را به همراه دارند، اما آبمیوه‌های بازاری تولید شده از کنسانتره، با مقدار زیادی قند اضافه شده و مواد نگهدارنده، ممکن است مضر باشند.»

نتایج نشان داد که مصرف کم قهوه خوب است، اما خطر سکته مغزی پس از چهارمین فنجان 37 درصد افزایش یافت. خبر برای چای خورها بهتر بود. نوشیدن سه تا چهار فنجان چای سیاه در روز خطر سکته مغزی را 29 درصد کاهش می‌دهد، در حالی که همین مقدار چای سبز با 27 درصد کاهش خطر مرتبط است. در نهایت، وقتی صحبت از رفع تشنگی می‌شود، این واقعیت را در نظر داشته باشید: به نظر می‌رسد نوشیدن بیش از هفت فنجان آب در روز احتمال سکته مغزی ناشی از لخته شدن خون را کاهش می‌دهد.

برای مشاهده دیگر مطالب مرتبط با علم و فناوری با ما همراه باشید