کد خبر: 13048
دوشنبه 26 آذر 1403 - 21:48
دوشنبه 26 آذر 1403 - 21:48

آیا می‌دانید مصرف بیش از حد غذاهای سرخ کردنی چه‌ عوارضی برای سلامتی شما دارد؟

آیا می‌دانید مصرف بیش از حد غذاهای سرخ کردنی چه‌ عوارضی برای سلامتی شما دارد؟

سوفیانیوز: غذای سرخ شده مقدار کالری و چربی بالایی دارند که برای سلامت مضر است. خوردن زیاد غذای سرخ شده ریسک ابتلا به بیماری قلبی و کبد چرب را افزایش می‌دهد. روغن‌های سرخ‌کردنی با نقطه دود بالا مثل روغن کانولا، روغن کنجد، آفتاب‌گردان، ذرت و غیره برای سرخ کردن بهتر هستند.

به گزارش سرویس علم و فناوری پایگاه خبری سوفیانیوز، غذاهای سرخ کردنی به مجموعه غذاهایی گفته می‌شود که با روغن سرخ می‌شوند. این غذاها به دلیل طعم فوق‌العاده‌ای که دارند بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند. به گونه‌ای که همه ما در طول زندگی خود مصرف این دسته غذاها را تجربه می‌کنیم. اما باید بدانید که این غذاها در کنار مزایای بسیار زیادی که دارند، یک سری معایب نیز برای سلامتی خواهند داشت که نمی‌توان از آن غافل شد.

  • آسیب به کبد

  • افزایش ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی

  • بالا بردن ریسک ابتلا به سرطان

  • اضافه وزن و چاقی

  • فزایش ریسک خطرات بیماری دیابت

  • تشدید افسردگی

  • مشکلات گوارشی

  • آسیب‌های پوستی

  • مضرات غذاهای سرخ کردنی برای کودکان

  • آسیب های کلیوی

مهم‌ترین مضرات غذاهای سرخ کردنی

  1. آسیب به کبد و افزایش ریسک ابتلا به کبد چرب

کبد مسئول تصفیه سموم از بدن است. غذاهای سرخ کردنی سرشار از چربی‌های اشباع و ترانس هستند که می‌توانند باعث تجمع چربی در کبد شوند. این امر می‌تواند منجر به کبد چرب، التهاب کبد و در نهایت سیروز کبدی شود. به همین دلیل افرادی که در مصرف غذاهای سرخ کردنی زیاده‌روی می‌کنند به صورت ناخواسته به کبد خود آسیب می‌زنند. به همین دلیل متخصصان به کسانی که از بیماری‌های کبدی رنج می‌برند، همچنین افرادی که مبتلا به بیماری کبد چرب هستند توصیه می‌کنند مصرف غذاهای سرخ کردنی را محدود کنند.

  1. بیماری‌های قلبی و عروقی

ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی یکی از مهم‌ترین عوارض مصرف غذاهای چرب است. افرادی که در مصرف غذاهای چرب زیاده‌روی می‌کنند، معمولا بیشتر از سایرین در خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی قرار می‌گیرند.

مصرف این غذاها موجب افزایش التهاب می‌شود. التهاب مزمن می‌تواند به سلول‌های اندوتلیال که دیواره رگ‌های خونی را تشکیل می‌دهند، آسیب برساند. این امر می‌تواند منجر به تصلب شرایین و بیماری‌های قلبی و عروقی شود. علاوه بر این باید بدانید که مصرف غذاهای سرخ کردنی با افزایش کلسترول بد در بدن در ارتباط است. کلسترول بد در شریان‌ها تجمع می‌کند و می‌تواند منجر به تصلب شرایین، سکته مغزی و حمله قلبی شود.

  1. اضافه وزن و چاقی

یکی از انواع چاقی و اضافه وزن، نوع مرتبط با تغذیه ناسالم می باشد. مصرف غذاهای سرخ کردنی می‌تواند بر هورمون‌هایی که اشتها و سیری را تنظیم می‌کنند، تاثیر بگذارد. این غذاها می‌توانند سطح گرلین (هورمون گرسنگی) را افزایش و سطح لپتین (هورمون سیری) را کاهش دهند. این امر می‌تواند به پرخوری و افزایش وزن منجر شود. چربی این غذاها به سختی توسط بدن هضم می‌شوند و می‌توانند به تجمع بافت چربی در بدن، به خصوص در اطراف شکم، منجر شوند.

  1. مشکلات گوارشی

غذاهای سرخ کردنی به دلیل داشتن چربی زیاد و هضم سخت، می‌توانند مشکلات گوارشی متعددی ایجاد کنند. چربی موجود در غذاهای سرخ کردنی می‌تواند اسفنکتر مری را شل کند و باعث برگشت اسید معده به مری و سوزش سر دل شود. چربی زیاد می‌تواند سرعت عبور غذا از روده را کاهش دهد و منجر به یبوست شود. در برخی از افراد مصرف غذاهای چرب باعث یبوست و سنگ کلیه می‌شود. علاوه بر این هضم غذاهای سرخ کردنی برای معده دشوار است و می‌تواند منجر به سوء هاضمه، نفخ، درد شکم و احساس پری شود.

  1. افزایش آسیب‌های پوستی

غذاهای سرخ کردنی به دلیل چربی زیاد، التهاب زا بودن و تولید رادیکال‌های آزاد، می‌توانند به سلامت پوست آسیب برسانند. این غذاها با افزایش چربی پوست، منافذ را مسدود و باعث ایجاد جوش و آکنه می‌شوند. همچنین، التهاب ناشی از این غذاها می‌تواند منجر به قرمزی، تورم و خارش پوست شود. رادیکال‌های آزاد موجود در غذاهای سرخ کردنی نیز به کلاژن پوست آسیب می‌رسانند و باعث ایجاد چین و چروک و پیری زودرس می‌شوند. در نهایت، کم آبی ناشی از مصرف این غذاها می‌تواند پوست را خشک، خشن و پوسته پوسته کند. برای حفظ سلامت پوست، بهتر است مصرف غذاهای سرخ کردنی را محدود و به جای آن از غذاهای سالم و مغذی استفاده کنید.

برای مشاهده دیگر مطالب مرتبط با علم و فناوری با ما همراه باشید