سوفیانیوز
سوفیانیوز: عوارض دیر خوابیدن شامل طیف وسیعی از عوارض جسمی و روانی میشود که میتواند سلامت افراد را مورد تهدید جدی قرار دهد. عوارض دیر خوابیدن بر کیفیت زندگی نیز اثرات سوء به همراه دارد و سبب کاهش چشمگیر عملکرد و نوع روابط افراد میگردد...
به گزارش سرویس علم و فناوری پایگاه خبری سوفیانیوز، دیر خوابیدن عوارض پیچیده و چندوجهی بر سلامت بدن دارد که شامل اختلال در ریتم شبانهروزی، افزایش التهاب، کاهش کیفیت خواب و خطر ابتلا به بیماریهای مزمن است. یک ساعت درونی در بدن وجود دارد که ریتم خواب و بیداری را تنظیم میکند، هورمون ملاتونین در شب در القای خواب و هورمون کورتیزول در روز در بیداری نقش دارند، این هورمونها تنظیم کننده ریتم خواب در بدن طی 24 ساعت هستند، خواب کافی و با کیفیت برای حفظ سلامتی جسم و روان یک ضرورت است.
در دنیای پرمشغله امروزی بسیاری از افراد از این مسئله غافل هستند، وظایف کاری، مشغلههای زندگی، سرگرمیهای متنوع و غیره سبب گشته از زمان خواب خود کم کنیم و مدت زمان بیشتری بیدار بمانیم، مضرات و خطرات دیر خوابیدن میتواند سلامت جسمی بدن را تحت تاثیر قرار داده و زمینهساز بیماریهای مختلف مانند دیابت، اختلالات قلبی، فشار خون بالا و غیره گردد، از طرفی دیر خوابیدن بر سلامت روان نیز اثرات سوء بر جای میگذارد، افزایش اضطراب و تحریک پذیری، اختلال دو قطبی، زوال عقل و توهم از این جملهاند.
برای مشاهده دیگر مطالب مرتبط با علم و فناوری با ما همراه باشید