سوفیانیوز
سوفیانیوز: امیرمحمد صالحپور متولد 1378، فارغالتحصیل رشته حقوق دانشگاه آزاد اسلامی فردوس موفق به کسب رتبه 10 سهمیه ایثارگری آزمون وکالت 1403 شده است. در ادامه مشروح گفت و گوی اختبار با امیرمحمد صالحپور در خصوص منابع آزمون، زمانبندی، نحوه مطالعه را خواهید خواند.
به گزارش سرویس خبر پایگاه خبری سوفیانیوز به نقل از اختبار؛ رشته حقوق یکی از رشته های پرطرفدار حوزه علوم انسانی است. بسیاری از فارغ التحصیلان این رشته دانشگاهی علاقه مند هستند در محبوب ترین حوزه فعالیت این رشته که "وکالت" می باشد، مشغول به کار شوند. لازم به ذکر است که متقاضیان برای کسب پروانه و مجوز برای فعالیت در حوزه وکالت باید در آزمونی به نام آزمون وکالت که هم از طرف قوه قضائیه و هم از طرف کانون وکلا دادگستری برگزار می شود، پذیرفته شوند.
امیرمحمد صالحپور متولد 1378، فارغالتحصیل رشته حقوق دانشگاه آزاد اسلامی فردوس موفق به کسب رتبه 10 سهمیه ایثارگری آزمون وکالت 1403 شده است. در ادامه مشروح گفت و گوی اختبار با امیرمحمد صالحپور در خصوص منابع آزمون، زمانبندی، نحوه مطالعه را خواهید خواند.
لطفا مختصری درباره سوابق تحصیلی و شغلیتان بفرمایید
با عرض سلام اینجانب دانشآموخته رشته حقوق دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان فردوس هستم. بنده بعد از دوره کارشناسی بلافاصله عازم خدمت سربازی شدم و بعد از آن مشغول مطالعه برای آزمون وکالت بودم که بحمدالله توانستم در این آزمون موفق شوم.
آیا این اولین تجربه شرکت در آزمون کانون وکلا بود؟ تجربه شرکت در سایر آزمونهای حقوقی را هم داشتهاید؟
دفعه دوم بود که در آزمون وکالت شرکت کردم. نخستینبار یک ماه و نیم پس از خدمت سربازی در آزمون اسفند 1402 مرکز وکلا شرکت کردم و در آن آزمون نیز توانستم نمره قبولی را کسب کنم، منتهی چون تلاش کافی که در نظر خودم بود را در آن زمانِ محدود، نتوانسته بودم انجام دهم، تصمیم گرفتم خودم را برای آزمون کانون وکلا آماده کنم و تا کنون آزمون حقوقی دیگری به جز موارد مذکور شرکت نکردهام.
شرایط شغلی و خانوادگی شما در زمان آمادگی برای آزمون چطور بود؟ آیا شاغل بودید؟ چه مقدار زمان برای مطالعه داشتید و چطور از این زمان استفاده می کردید؟
من در تمام مدت تمرکزم را برای آزمون کانون وکلا معطوف کرده بودم و تنها دغدغهام در این مدت، مطالعه کتب حقوقی بود و خانواده هم با صبر و حوصله شرایط مورد نیازم را فراهم کردند و به مدت هشت ماه؛ از اسفند 1402 تا روز قبل آزمون (16 آبان 1403) بهطور میانگین روزانه 6 تا 7 ساعت مطالعه میکردم.
منابع مطالعهتان چه بود و چطور این منابع را انتخاب کردید؟
حقوق مدنی: کتاب دکتر بیات + تست قربانی
حقوق تجارت: کتاب دو جلدی رشیدی نسب + تست قربانی
حقوق جزا: کتاب دکتر کامفر + تست غفوری
آیین دادرسی کیفری: دکتر خالقی + تست غفوری
آیین دادرسی مدنی: دو جلدی دکتر توکلی + تست عمروانی
اصول فقه: کتاب خانم سمیرا محمدی + تست سمیرا محمدی
متون فقه: کتاب محسن سینجلی
قانون اساسی: فقط اصول قانون اساسی
برنامهریزیتان برای مطالعه به چه شکلی بود؟
برنامهریزی من به این صورت بود که در روز سه تا چهار درس را مطالعه میکردم و پس از آن تست آموزشی میزدم و شب نیز مروری بر مطالب آن روز داشتم و هر ده روز کلیه مطالب را برای دومین بار مرور میکردم و به میزان کافی نیز تستزنی داشتم. یک ماه آخر را به جمعبندی اختصاص دادم تا مرور کامل و جامعی به کلیه مطالب داشته باشم.
چه درسی موقع مطالعه یا سر جلسه آزمون برای شما چالش برانگیز بود؟ چطور آن را مدیریت کردید؟ دچار کمبود وقت نشدید؟
چون هشت ماه زمان مناسبی برای مطالعه منابع بود، برای مطالعه دروس با چالش خاصی روبهرو نبودم. در حین آزمون نیز درس آیین دادرسی مدنی برای من چالشبرانگیز بود و علیرغم تلاش زیادی که برای آن کردم، متاسفانه آنگونه که انتظار داشتم پیش نرفت و نتیجه به مراتب بهتری را از خودم انتظار داشتم. در خصوص زمان نیز از آنجا که مدیریت زمان را جدی گرفته بودم، توانستم در زمان مناسب همه دروس را مطالعه کنم و دچار کمبود وقت نشدم.
نظرتان درباره سوالات و شیوه برگزاری آزمون چیست؟
سوالات آزمون استاندارد بود میزان دشواری سوالات دور از انتظار نبود. در خصوص برگزاری آزمون، کاملا در نظم و آرامش و امنیت برگزار شد و در ساعت مقرر نیز به اتمام رسید.
انتظار این نمره را داشتید؟
بله، با توجه به تلاشی که کرده بودم، انتظار داشتم تراز قابل قبولی را در آزمون کسب کنم.
توصیه شما به داوطلبین آزمونهای سالهای آینده چیست؟
توصیه من به دیگر داوطلبان این است که از همین امروز برای آزمون آتی با برنامهریزی شروع به مطالعه کنند و زمان شروع مطالعه خود را به تعویق نیندازند و در این مسیر، استمرار و تداوم را شاهکلید خود بدانند و مرور اصولی مطالب را نیز فراموش نکنند.
برای مطالعۀ مطالب دیگر در حوزۀ اخبار دانشگاهی بر روی لینک کلیک فرمایید