سوفیانیوز
سوفیانیوز: تالار اشرف مربوط به دورهٔ صفوی است و در اصفهان، خیابان سپه، خیابان استانداری واقع شده و یکی از آثار به ثبت رسیدۀ ایران است.
به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، تالار اشرف یکی از بناهای تاریخی اصفهان است که در دورهٔ صفوی سکونتگاه پادشاه، و حرم سلطنتی بود و در دوران قاجار، خانهٔ صارمالدوله (فرمانده نظامیان اصفهان) شد و سپس به انبار علوفه و اقامتگاه سربازان روسی تبدیل شد و روزگاری به ادارهٔ صحیه و سجل احوال، ادارهٔ معارف، ادارهٔ فرهنگ و هنر، ادارهٔ آموزش و پرورش، و ادارهٔ تشریفات استانداری تغییر کاربری داد.
تالار اشرف که در زمان شاه عباس دوم صفوی ساخته شد و در دورهٔ شاه سلیمان کامل شد، در محدودهٔ تاریخی دولتخانهٔ صفوی و در نزدیکی رکیبخانه، تالار تیموری، توحیدخانه و کاخ چهلستون قرار داشت و اکنون در غرب خیابان استانداری و در محدودهٔ باغ استانداری اصفهان واقع است. این بنا به طور کامل با چوببست ساخته شده است و بام آن مسطح بر پایههای بلند ضخیم پوشیده از طلا نهاده شده است. در اوایل جنگ جهانی اول به عنوان انبار مورد استفادهٔ واحدهای نظامی و سپس به جایگاه دستهٔ موزیک نظامی تبدیل میشود. حدود 80 سال قبل پس از تخریب ساختمانهای چپ و راست تالار، ادارهٔ باستانشناسی با مرمت بنا از ویرانی آن جلوگیری کرد و سپس ساختمان برای استقرار ادارهٔ معارف عمومی در نظر گرفته میشود.
عمارتی که به نام تالار اشرف نامیده میشود باقیماندهٔ کاخهای عصر صفوی است که در منطقهٔ دولتخانه در کنار قصرهای دیگری همچون تالار سرپوشیده، کاخ هشت بهشت، کاخ پشت مطبخ، رکیبخانه و تالار تیموری مجموعهای از کاخهای باشکوه آن روزگار را تشکیل میداده است.