کد خبر: 13110
چهارشنبه 28 آذر 1403 - 14:27
چهارشنبه 28 آذر 1403 - 14:27

ویدیو / «دارالفنون»؛ شاهکار جاودانه "امیرکبیر" که ایران را وارد عصر جدید کرد!

سوفیانیوز: میرزا محمدتقی خان فراهانی، ملقب به امیرکبیر، نخستین صدراعظم ایران در زمان ناصرالدین شاه بود و در زمان صدارت خود اصلاحات مهمی در زمینه‌های سیاسی و اجتماعی انجام داد.

به گزارش سرویس تاریخ پایگاه خبری سوفیانیوز، میرزا محمدتقی‌خان فراهانی (19 دی 1185 – 20 دی 1230) ملقب به امیرکبیر، نخستین صدراعظم ناصرالدین‌شاه از 28 مهر 1227 تا 22 آبان 1230، مؤسس دارالفنون و ناشر روزنامه وقایع اتفاقیه بود. امیرکبیر در مدت صدر اعظمی خود در 39 ماه اصلاحاتی بر ایجاد نظم مالی و نظم در شبکه قدرت انجام داد که باعث برانگیختن خصومت در افراد با نفوذ دربار شد. عاقبت مهد علیا (مادر شاه)، میرزا آقاخان نوری (معاون صدراعظم) و میرزا یوسف خان آشتیانی (حسابدار دربار) برای برکناری و تبعید او به کاشان و سپس ایجاد سوءظن در شاه جوان و اقدام به قتل او در حمام فین کاشان اقدام نمودند.

دارالفنون نخستین مؤسسه آموزش عالی مدرن در ایران است که در تاریخ ششم دی 1230 خورشیدی (1851 میلادی) به ابتکار میرزا تقی‌خان امیرکبیر در دوران ناصرالدین‌شاه قاجار تأسیس شد. این مؤسسه در خیابان ناصرخسرو در مرکز تهران واقع شده و هدف اصلی آن آموزش علوم و فنون جدید به جوانان ایرانی بود. دارالفنون به‌عنوان یک مرکز آموزشی، شامل رشته‌های مختلفی مانند پزشکی، مهندسی، علوم نظامی و سایر فنون نوین بود. این مؤسسه با دعوت از استادان خارجی، به‌ویژه از اتریش، در تلاش بود تا استانداردهای آموزشی مدرن را در ایران پیاده‌سازی کند. در نتیجه، بسیاری از دانش‌آموختگان دارالفنون به عنوان پیشگامان علوم و فنون جدید در ایران شناخته می‌شوند.

برای مشاهده دیگر مطالب مرتبط با تاریخ با ما همراه باشید