سوفیانیوز
سوفیانیوز: متخصص طبسنتی در مورد خواص و مضرات ادویههای خانگی در شبکۀ افق هشدار میدهد که استفادۀ بیش از حد هل و زعفران منجر به بروز مسمومیت میشود.
به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، از جمله عوارض خطرناک زعفران در صورت استفاده بیرویه از این ادویه میتوان به حالت تهوع، اسهال و استفراغ، احساس سرگیجه، خشکی دهان، بالابردن ضربان قلب (اضطراب)، اختلالات اشتهایی، معده درد، احساس بیحالی و خوابآلودگی، زردی پوست، یرقان، خوندماغ و سردرد اشاره نمود. در برخی از موارد مشاهده شده است که مصرف بیشتر از 12 گرم زعفران منجر به مرگ شخص نیز شده است. در ادامه به 10 مورد از عوارض خطرناک زعفران اشاره شده است.
تقریباً تمامی پزشکان، متخصصان و کسانی که در زمینه طب گیاهی سررشتهای دارند بر این عقیده هستند که زعفران برای بیماریهای قلبی و در کل سلامت قلب بسیار مفید است و مصرف آن را به این نوع بیماران و حتی افرادی که هیچگونه ناراحتی قلبی ندارند توصیه کردهاند. درواقع زعفران به دلیل داشتن موادی مانند منگنز، آهن، پتاسیم، ویتامین ث و ب در کارآیی قلب بسیار مؤثر است.
میدانیم که زعفران با بالابردن تعداد ضربان قلب موجب نشاط و شادی میشود. همچنین باعث تنظیم فشارخون میشود و از بالارفتن فشارخون جلوگیری میکند؛ اما همین ماده شفابخش اگر بهصورت اصولی و با نظر پزشک مصرف نشود میتواند ضررهای جبرانناپذیری را در پی داشته باشد. مصرف بیرویه زعفران میتواند منجر به افزایش فشارخون در افراد و سبب خون به دماغ شدن شود و حتی ممکن است باعث سکته بر اثر بالارفتن ضربان قلب گردد و یا افراد را دچار بیماری تپش قلب نماید.
مصرف زیاد هل احتمال واکنشهای آلرژیکی در بدن را افزایش میدهد. درد یا سفتی قفسه سینه، گلودرد و مشکلات تنفسی برخی از این واکنشهای آلرژیکی شایع هستند. هل یکی از گیاهانی است که ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد. داروهای کبد، کیسه صفرا، ضد انعقاد خون، ضد پلاکت، آسپرین، ضد افسردگی و سندرم روده تحریکپذیر داروهایی هستند که ممکن است با مصرف هل تداخل داشته باشد.