سوفیانیوز
سوفیانیوز: متخصصان یک شرکت دانشبنیان با بومی سازی فناوری تولید نهال و نشاء گیاه دارویی کاپاریس(کبر)، راهکاری جدید برای بیابان زدایی و محرومیتزدایی ارائه کردند.
به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، این محصول به عنوان یکی از طرحهای برگزیده برنامه ملی آباد ایران در راستای استفاده از فناوری در محرومیت زدایی انتخاب شده است.
کَبَر، یا کپرگل گیاهی از راسته کلمسانان، تیره کبریان، سرده کبرها است. این گیاه با نامهای کبرو، دَک، باکو، داغ قارپوزی، خیاروک، لگجی، لیجین، لیجون و کبرک درخت اَصَف نیز شناخته میشود.
کبر دارای یک تاریخ طولانی استفاده توسط انسان است؛ شواهد اولیه مصرف آن به حدود 18000 سال قبل در مصر علیا برمیگردد. همچنین در 6000 سال قبل از میلاد مسیح در ایران مورد استفاده بودهاست. این گیاه بومی حوزه مدیترانه است و به خوبی به محیطهای نامساعد، گرمای خشک و شدتهای بالای تشعشع سازگار شده است.
ویژگیهای خاص کبر باعث شدهاست که در سالهای اخیر فعالیتهای مرتبط با کشت آن در برآورده ساختن تقاضای جهانی برای فرآوردههای خوراکی آن مورد توجه بسیاری قرار گیرد؛ به ویژه این که با یک تمرکز فزآینده جهانی بر روی سامانههای تولید و کیفیت پایدار، تولید غذای پاک و سبز از اهمیت ویژهای برخوردار شدهاست. این گیاه به صورت خودروی، روی پرتگاههای سنگلاخی، در اکوسیستمهای خشک ساحلی با تحمل بادهای شدید و در اکوسیستمهای بیابانی گرم و خشک رشد میکند و چون توانایی بیشینه ساختن جذب عناصر غذایی از خاک را دارد، ویژگیهای یک گیاه تطابقیافته با خاکهای فقیر از عناصر غذایی و رطوبت را از خود بروز میدهد.