کد خبر: 7025
سه شنبه 2 مرداد 1403 - 15:08
سه شنبه 2 مرداد 1403 - 15:08

ویدیو/ ماموریت چین برای ساخت دومین "دیوار بزرگ چین" با ایجاد کمربند سبز/ پروژۀ بیابان‌زدایی با کاشت درختان مقاوم در برابر خشکسالی

سوفیانیوز: بیابان‌زدایی به مجموعه کارها و روش‌هایی گفته می‌شود که پوشش گیاهی را به بیابان بازگردانده و از روند تخریب سرزمین بر اثر گسترش بیابان در مناطق خشک و نیمه‌خشک جلوگیری می‌کند. در این ویدیو روش جالب چینی‌ها را می‌بینید که با ساخت دیواری سبز درصدد کنترل خشکسالی و حرکت شن‌ها هستند.

به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، بیابان‌زدایی می‌تواند نتایج فراوانی به چ‌دنبال داشته باشد، از جمله احیای اکولوژیک (تنوع زیستی) از طریق ایجاد زیستگاه برای گیاهان و جانوران بومی، جذب کربن، کشاورزی پایدار، ایجاد فرصت‌های شغلی و مناطق قابل سکونت برای جوامع محلی، احیای سیستم‌های آب طبیعی و سایر سیستم‌های اکولوژیکی که لازمه حیات هستند.

دیوار سبز بزرگ، به‌طور رسمی با نام برنامه سه پناهگاه جنگلی شمالی، که آن را با نام برنامه سه کمربند شمالی نیز می‌شناسند، مجموعه ای از نوارهای جنگلی بادشکن (سرپناه) کاشته شده توسط انسان در چین است که برای جلوگیری از گسترش بیابان‌زایی، بیابان گبی و تأمین چوب برای مردم بومی طراحی شده‌است. این برنامه در سال 1978 شروع و برنامه‌ریزی شد و تقریباً در سال 2050 تکمیل و تخمین زده می‌شود مساحت آن 4٬500 کیلومتر (2٬800 مایل) خواهد بود. دیوار سبز قرار است در هر سه منطقه، شمال چین، شمال شرقی چین و شمال غربی چین این برنامه اجرا شود. این برنامه دارای پیش‌زمینه‌های تاریخی است که قدمت آن به قبل از دوره امروزی بازمی‌گردد. با این حال، در دوره‌های پیشامدرن، پروژه‌های جنگل‌کاری تحت حمایت دولت در امتداد مناطق مرزی تاریخی چین بیشتر برای استحکامات نظامی صورت گرفت.