سوفیانیوز
سوفیانیوز: بخشی از برنامۀ تلویزیونی صداو سیمای ایران را مشاهده میکنید که از نخبگان المپیادی دعوت کردهاند تا ربات انساننمایی را که طراحی و ساختهاند معرفی کنند. این ربات که رعنا نام دارد با توانایی حمل چای و لباس محلی گیلان طراحی شده است.
به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، «رباتیک» (Robotics) بخش بین رشتهای علم و مهندسی به حساب میآید که بر طراحی، ساخت و استفاده از رباتهای مکانیکی اختصاص دارد. با مطالعه این راهنما، درک عینی و منسجمی نسبت به پرسش رباتیک چیست بدست خواهد آمد و انواع مختلف روبات، کاربرد رباتیک و نحوه استفاده از آنها در حوزههای تخصصی مختلف شرح داده شده است. ربات ماشینی قابل برنامهنویسی شدن به حساب میآید که میتواند وظیفهای را تکمیل کند. اصطلاح «رباتیک» حوزهای مطالعاتی را توصیف میکند که بر توسعه رباتها و خودکارسازی تمرکز دارد. هر ربات دارای سطح متفاوتی از خودکارسازی است.
اصطلاح «Robot» از کلمه مربوط به کشور چک، یعنی «Robota» مشتق شده است. اصطلاح Robota به معنی «کار اجباری» (Forced Labor) است. این کلمه اولین بار در نمایش تئاتری در سال 1920 به نام «رباتهای جهانی شرکت راسوم» و برای خطاب قرار دادن کاراکترهای نمایش به کار گرفته شد. این کاراکترها کارگران تولید انبوه شدهای بودند که قابلیت تفکر خلاق نداشتند.
رباتیک تلاقی علم، مهندسی و فناوری است و در این حوزه، ماشینهایی به نام ربات یا روبات ساخته میشود که رفتارهای انسانها را تقلید میکنند یا به جای انسانها برخی از اعمال را انجام میدهند. فرهنگ عامه همواره شیفته رباتها بوده است. برای مثال، R2-D2، ترمیناتور و WALL-E، این مضامین انساننمای بیش از حد اغراق شده از رباتها معمولاً مثل کاریکاتوری از واقعیت به حساب میآیند. اما آیا این مضامین از آنچه باور داریم تفکر آیندهنگرانهتری دارند؟ رباتها در حال بدست آوردن قابلیتهای ادراکی و مکانیکی هستند و این باعث میشود احتمال ساخت ماشینی مثل R2-D2 در آینده نزدیک دور از دسترس نباشد.