سوفیانیوز
سوفیانیوز: یک خودنویس یک نوشتافزار (نوعی قلم) است که از یک نوک فلزی برای اعمال جوهری که حالت آبکی دارد به روی کاغذ استفاده میکند.
به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، در خودنویس برخلاف خودکار (نوشتافزار)، از جوهر مایع روان استفاده میشود. خودنویس دارای یک مخزن جوهر مایع است. جوهر خودنویس با استفاده از دو خاصیت مویینگی و گرانش، بدون نیاز به فشار به سطح کاغذ انتقال مییابد. مخزن جوهر خودنویس ممکن است به صورت دستی یا با استفاده از پیستون تزریقی پر شود. در برخی انواع خودنویس، مخزن جوهر به صورت فشنگهای پرشده آماده، تهیه و جایگزین میشود.
اولین خودنویس را عباس ابن فرناس دانشمند بزرگ عرب ساخت و از آن استفاده کرد نخستین سفارش برای ساخت چیزی شبیه به خودنویس، توسط المعز لدین الله، خلیفه فاطمی در قرن دهم میلادی ارائه شدهاست. بعدها و در قرن هفدهم، یک مخترع آلمانی خودنویس سادهای با استفاده از پر، تیغ جوجه تیغی و چوب پنبه ساخت.
طی سالهای بعد، تلاش برای ساخت خودنویسهای مرغوبتر ادامه یافت. مشکلی که در این راه وجود داشت این بود که با مصرف تدریجی جوهر، فشار هوا در مخزن کاهش مییافت و در نتیجه جوهر امکان حرکت بر اساس گرانش را از دست میداد. همین مشکل موجب شد که تا قرن نوزدهم، ساخت خودنویس پیشرفت چندانی نکند.