سوفیانیوز
سوفیانیوز: آرم زیبای دانشگاه تهران، برگرفته از هنر اعجابانگیز گچ بُری دوره ساسانی در تیسفون است؛ که دکتر محسن مقدم با دگر بازآفرینی آن شاهکاری در حد آن هنر کهن خلق کرده است.
طراح آرم قدیمی دانشگاه تهران
جالب است بدانید که آرم دانشگاه تهران از سوی استاد محسن مقدم طراحی شده است. بسیاری از مردم تصور میکنند طراحی آرم دانشگاه تهران را استاد ممیز انجام داده در حالی که این آرم از سوی استاد مقدم طراحی شده و استاد ممیز در سال 1350 این طرح را سادهتر کرده است. این آرم قدمتی بیش از 70 سال دارد. مقدم نشان دانشگاه تهران را با الهام از تاریخ و فرهنگ کهن ایران طراحی کرده است. آرم دانشگاه تهران با قدمتی بیش از 70 سال برگرفته از نقش گچبریهای دوره ساسانی است که این آرم یکی از قدیمیترین نشانهای دانشگاه تهران به شمار میآید.
نقش و نگار لوگوی طراحی شده برای دانشگاه تهران
در این آرم دو بال در وسط نقش طراحی شده که نشان از اوج گرفتن و پرورش ذهنی دانشجویان دانشگاه دارد. دو بال به خط پهلوی به معنای فزونی در این اثر نگارش شده است البته نمونه این دو بال در لباس رسمی استادی دانشگاه تهران نیز طراحی شده و طراحی این لباس بر عهده استاد محسن مقدم بوده است که استاد کلمه دانشگاه تهران را هم به همین فونت در آرم طراحی کرده است.
نمادی بسیار زیبا، پیچیده و پر از پیام (نماد ایران باستان)!
آرم زیبای دانشگاه تهران، برگرفته از هنر اعجاز گونه گچبُری دورره ساسانی در تیسفون است؛ که دکتر محسن مقدم با دگر بازآفرینی آن شاهکاری در حد آن هنر کهن خلق کرده است.
طرح یک بزکوهی با دو سر و دو بال که ریشه کهنتر آن را در میان نقاشیهای غارها و کوههای ایران (حدود 5000پ.م.تیمره)، تندیسهای مفرغی و زرین (500 تا 3000 پ.م.)، دست بافتها (دوره تاریخی)، هم در قالب فرشته ناجی و فزون دهنده نعمت در ایران باستان میببینم که همه آنها برگرفته از کهن اسطوره ایرانیان باستان است. آن دانشمند بزرگ ایرانی، به زیبایی نمادها و اسطورههای کهن این سرزمین را میشناخته و آن فرشته ناجی ایرانیان باستان (بزکوهی) را در قالب نمادی ریشه دار، پر از پیام و تاکید بر خواسته و آرزوها خلق کرده است. شگفت آنکه در گچ بری دوره ساسانی هم با خط پهلوی دعای فزونی و فراوانی را هنرمند به زیبایی نگاشته است.