کد خبر: 14227
شنبه 29 دی 1403 - 10:18
شنبه 29 دی 1403 - 10:18

تحقیقات تازه هویت واقعی فسیل‌های اوشیکاوا را نمایان کرد

تحقیقات تازه هویت واقعی فسیل‌های اوشیکاوا را نمایان کرد

سوفیانیوز: تکه‌های استخوانی که در گذشته تصور می‌شد قدیمی‌ترین فسیل‌های انسانی ژاپن هستند، بقایای یک خرس باستانی از آب درآمدند.

به گزارش سرویس علم و فناوری پایگاه خبری سوفیانیوز به نقل از فرادید، این فسیل‌ها که به نام «انسان اوشیکاوا» مشهور بودند، اواخر دهه 1950 در شهر تویوهاشی کشف شدند. شک و تردیدها درباره ماهیت این فسیل‌ها از اواخر دهه 1980 آغاز شد و از آن زمان ادامه داشت. بر اساس تحقیقات جدید که اول دسامبر 2024 منتشر شد، این استخوان‌ها بدون شک متعلق به یک خرس قهوه‌ای باستانی هستند.

استخوان‌های خرس در آن دوره به‌ندرت در محوطه‌های باستان‌شناسی ژاپن یافت می‌شدند و دانشمندان آن زمان شناخت محدودی از شکل استخوان‌های خرس داشتند. با این حال، دانشمندان دهه 1950 توصیف‌های دقیقی از این فسیل‌ها ارائه کرده و مجموعه‌ی بزرگی از بقایای فسیلی را جمع‌آوری کرده بودند.

فسیل

تحقیقات جدید نشان می‌دهد فسیل‌های «مرد اوشیکاوا» که تصور می‌شد متعلق به انسانی است که بیش از 20000 سال پیش می‌زیسته، در واقع متعلق به یک خرس است

استخوان‌های قدیمی در ژاپن

دانشمندان آن زمان گمان می‌کردند قطعه استخوان متفاوتی به نام «انسان آکاشی» قدیمی‌ترین فسیل انسانی در ژاپن با قدمتی بیش از 780000 سال است، اما این فسیل در جریان حمله‌ی هوایی متفقین به توکیو در جنگ جهانی دوم از بین رفت.

در دهه 1980، یک تحلیل آناتومیکی از قالب گچی فسیل گمشده «آکاشی» نشان داد این فسیل احتمالاً بخشی از استخوان بازوی انسان بوده که در دوره جدیدتری به لایه‌ی باستان‌شناسی منتقل شده و سپس فسیلی شده است. این کشف سبب شد به فسیل‌های اوشیکاوا توجه بیشتری شود.

ابتدا، فسیل‌های اوشیکاوا به عنوان استخوان بازوی بالایی و انتهای استخوان ران انسانی که بیش از 20.000 سال پیش زندگی می‌کرده، معرفی شدند. اما در مطالعه جدید، بررسی بصری و اسکن سی‌تی (CT) نشان داد این استخوان فرضی انسانی احتمالاً استخوان رادیوس بازوی یک خرس قهوه‌ای (Ursus arctos) از همان دوره بوده و سر استخوان ران نیز به یک خرس تعلق داشته است.

فسیل

فسیل‌های ماقبل تاریخ

این کشف که فسیل‌های اوشیکاوا انسانی نیستند، به این معناست که قدیمی‌ترین فسیل‌های انسانی کشف‌شده در سرزمین اصلی ژاپن متعلق به یک معدن سنگ آهک نزدیک شهر هاماکیتا، حدود 40 کیلومتری شرق اوشیکاوا هستند.

این فسیل‌ها شامل تکه‌هایی از استخوان پا، بازو، ترقوه و جمجمه انسانی می‌شوند که تصور می‌شد متعلق به دو نفر مختلف باشند: یکی که حدود 14.000 سال پیش می‌زیسته و دیگری که حدود 17.000 سال پیش می‌زیسته است.

این نخستین باری نیست که استخوان‌های انسان و خرس با یکدیگر اشتباه گرفته می‌شوند. در دهه 1990، تصور میشد استخوانی که در غاری در آلاسکا پیدا شده، متعلق به یک خرس است، اما تحقیقات جدید نشان داد این استخوان متعلق به یک زن بومی آمریکایی بوده که حدود 3.000 سال پیش زندگی کرده است.

برای مطالعۀ مطالب دیگر در حوزۀ علم و فناوری بر روی لینک کلیک فرمایید