سوفیانیوز
سوفیانیوز: زوطهماسب، پادشاهی خردمند در شاهنامه، با مدیریت بحرانها، گسترش دانش و هنر، و رعایت عدالت، الگویی از حکمرانی خردمندانه و اخلاقی ارائه میدهد. او در تاریخ ایران نماد صلح و حکمت است.
به گزارش سرویس هنر پایگاه خبری سوفیانیوز، در شاهنامه، زوطهماسب نماد پادشاهی خردمند و دادگر است. او در دورهای پرچالش به سلطنت میرسد و با تکیه بر خرد و تدبیر، توانست صلح و آرامش را در سرزمین خویش برقرار کند. زوطهماسب در جستجوی عدالت، همواره به حرفهای مشاوران خردمند توجه میکرد و دیدگاهی متعادل نسبت به قدرت داشت.
زوطهماسب به عنوان فرمانروایی مدبر، بحرانهای مختلفی را با هوشمندی مدیریت کرد. یکی از مهمترین چالشهای زمان او، تهدیدهای خارجی بود که با اتکا به استراتژیهای جنگی و سیاستگذاریهای داخلی، دشمنان را مهار کرد. این امر سبب شد که مرزهای ایران در دوران او ایمن باقی بماند.
یکی از نقاط قوت زوطهماسب، حمایت از دانشمندان و هنرمندان بود. او مکانی را فراهم کرد که در آن علما و ادیبان بتوانند در محیطی آرام به پیشرفت دانش بپردازند. این دوره از تاریخ شاهنامه، نشاندهنده شکوفایی فرهنگی و علمی در ایران است.
شاهنامه فردوسی، داستان زوطهماسب را بهعنوان الگویی اخلاقی روایت میکند. او پادشاهی بود که به جای تکیه صرف بر قدرت، اصول انسانی را در حکومتداری رعایت میکرد. عدالت، فروتنی و عشق به مردم از ویژگیهای بارز این شخصیت است که الهامبخش آیندگان شد.
برای مطالعۀ مطالب بیشتر در حوزۀ هنر بر روی این لینک کلیک فرمایید.