سوفیانیوز
سوفیانیوز: ناسا با پرتاب فضاپیمای Europa Clipper به سمت قمر اروپا، به دنبال کشف شرایط زندگی در اقیانوسهای زیرسطحی این قمر مشتری است. این کاوشگر رباتیک خورشیدی قرار است پس از سفری 1.8 میلیارد مایلی، در مدت پنج و نیم سال، در سال 2030 وارد مدار مشتری شود.
به گزارش سرویس علم و فناوری پایگاه خبری سوفیانیوز، ناسا فضاپیمایی را از فلوریدا به فضا پرتاب کرد تا بررسی کند که آیا قمر اروپا، یکی از اقمار سیاره مشتری، شرایط لازم برای میزبانی حیات را دارد یا خیر! تمرکز این مأموریت بر روی اقیانوس زیرسطحی عظیمی است که تصور میشود در زیر لایه ضخیم یخ این قمر پنهان شده باشد. فضاپیمای Europa Clipper ناسا با موشک فالکون هوی شرکت اسپیساکس از مرکز فضایی کندی در کیپ کاناورال در آسمانی آفتابی به فضا پرتاب شد.
این فضاپیما بزرگترین فضاپیمایی است که ناسا تاکنون برای یک مأموریت سیارهای ساخته است. ابعاد آن حدود 100 فوت (30.5 متر) طول و 58 فوت (17.6 متر) عرض با آنتنها و صفحات خورشیدی کاملاً باز شده است که از یک زمین بسکتبال هم بزرگتر است و وزنی در حدود 13،000 پوند (6،000 کیلوگرم) دارد.
اهداف این مأموریت شامل اندازهگیری اقیانوس داخلی و لایه یخی بالای آن، نقشهبرداری از ترکیب سطح قمر و جستجو برای فورانهای بخار آب است که ممکن است از پوسته یخی اروپا بیرون بیایند. برنامه این است که Europa Clipper از سال 2031 طی سه سال 49 بار پرواز نزدیک به سطح اروپا انجام دهد و در نزدیکترین پرواز تا 16 مایل (25 کیلومتر) به سطح این قمر نزدیک شود.
ویدیویی که در ابتدای این مطلب مشاهده کردید، برشی از گزارش تصویری ارسال این فضاپیما به فضا بود.