کد خبر: 9428
پنجشنبه 19 مهر 1403 - 09:07
پنجشنبه 19 مهر 1403 - 09:07

(تصاویر) نابودی نزدیک است! میراث ارزشمند یونسکو که شاید فرزندانمان هرگز نبینند/ مروری در تاریخ از انگلستان تا مصر

(تصاویر) نابودی نزدیک است! میراث ارزشمند یونسکو که شاید فرزندانمان هرگز نبینند/ مروری در تاریخ از انگلستان تا مصر

سوفیانیوز: طی سال‌های گذشته عواملی همچون تغییرات آب‌وهوایی، بی‌توجهی و رفتار نامناسب انسان‌ها و جنگ بر بسیاری از آثار تاریخی در سراسر جهان تأثیر منفی گذاشته و سرنوشت آن‌ها را به نابودی کامل کشانده است.

به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، تاکنون بیش از هزار مکان تاریخی به عنوان میراث جهانی در یونسکو ثبت شده است، از این تعداد، حدود 830 مورد مراکز فرهنگی هستند و از لحاظ تاریخی، فرهنگی یا علمی بسیار باارزش و معروف توصیف می‌شوند. تاکنون قراردادهای زیادی برای حفاظت از این آثار امضا شده است، اما حدود 50 مورد از این آثار در معرض نابودی کامل قرار دارند و نیازمند توجه فوری است که در ادامه به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌شود.

منطقه باستان‌شناسی چان‌چان، پرو

چان چان شهری خشتی است که پایتخت چی مور بود. این شهر در دره رودخانه موچه احداث شده بود که اکنون در کنار تروخیو است. دلیل اهمیت چان‌چان این است که به عنوان بزرگترین شهر قبل از کشف قاره آمریکا شناخته می‌شود. چان ‌چان در سال 1986 در یونسکو ثبت شد و در همان سال نیز جزو آثار تاریخی در معرض نابودی شناخته شد. دلایل این امر کشاورزی غیراصولی، مداخله برای مالکیت قانونی زمین و توسعه بی‌رویه شهری و زیرساخت‌ها است.

منطقه باستان‌شناسی چان‌چان، پرو

منطقه باستان‌شناسی سیرنه، لیبی

شهر سیرنه توسط یونانی‌های ساکن جزیره تروا احداث شد و یکی از شهرهای مهم دوران هلنی بود. رومی‌ها این شهر را تصرف کردند و تا زمان زلزله سال‌های 262 و 365 به توسعه آن پرداختند. بر اساس گزارش روزنامه لیبی آبزرور، یونسکو در سال 2016 به دلیل ناآرامی‌های داخلی کشور لیبی، این شهر و پنج مکان باستان‌شناسی دیگر را به فهرست آثار در معرض خطر اضافه کرد.

منطقه باستان‌شناسی سیرنه، لیبی

شهر بندری لیورپول، انگلستان

لیورپول شهر یکی از مراکز اصلی تجاری در قرن 18 و 19 بود و اسکله‌های این شهر دروازه‌های مهم تجاری بودند. در سال 2012 طرحی برای توسعه عظیم اسکله‌های این شهر تصویب شد و سپس یونسکو این شهر را به فهرست میراث جهانی در معرض خطر افزود.

شهر بندری لیورپول، انگلستان

بناهای قرون وسطایی در کوزوو

بناهای قرون وسطایی شامل صومعه دچانی، صومعه ایلخانی، کلیسای حواریون و کلیسای باکره مقدس نشان‌دهنده اوج شکوفایی معماری بیزانسی-رومی هستند. با افزایش بی‌ثباتی در منطقه و نبود مدیریت و محافظت درست این بناها، یونسکو در سال 2006 آن‌ها را به فهرست میراث جهانی در معرض خطر اضافه کرد.

بناهای قرون وسطایی در کوزوو

شهر سبز، ازبکستان

منطقه سبز که به کش یا کیش معروف است، در جنوب جاده ابریشم قرار دارد. این شهر با قدمتی دو هزار ساله به عنوان مرکز فرهنگی، سیاسی و تجاری قرن 14 و 15 شناخته می‌شود. با توسعه زیرساخت‌های گردشگری که موجب تخریب مکان‌های تاریخی می‌شود، این شهر در سال 2016 جزو آثار در معرض خطر شناخته شد.

شهر سبز، ازبکستان

ابومناع، مصر

ابومناع به دلیل وجود صومعه‌ها و زیارتگاه‌ها و مقبره منا اسکرانی اهمیت پیدا کرده است. در سال 2001 بعضی از فعالیت‌های کشاورزی موجب افزایش سطح آب در خاک شده و به این منطقه آسیب رسانده است.

ابومناع، مصر