کد خبر: 8773
پنجشنبه 29 شهریور 1403 - 17:21
پنجشنبه 29 شهریور 1403 - 17:21

(ویدئو) راز بقای دریاچه ارومیه در دست آرتمیا؛ موجودی کوچک اما با ارزشی میلیاردی!

سوفیانیوز: آرتمیا تنها موجود زنده در دریاچه ارومیه است که در شرایط بسیار شور این دریاچه دوام می‌آورد. ارزش اقتصادی این جاندار کوچک در ایران به 2000 تن می‌رسد که بخشی از آن از دریاچه ارومیه و بخش عمده‌ای از سایر دریاچه‌های نمکی تأمین می‌شود. پرورش آرتمیا به منبعی اقتصادی و سودآور در کشور تبدیل شده است.

به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، آرتمیا، جاندار کوچک سخت‌پوستی است که در دریاچه‌های شور و نمکی از جمله دریاچه ارومیه زندگی می‌کند. این جاندار، تنها موجود زنده در دریاچه ارومیه است که به دلیل شرایط شور و قلیایی این دریاچه توانسته به بقای خود ادامه دهد. دریاچه ارومیه به دلیل شرایط منحصر به فرد زیست‌محیطی خود، زیستگاه مناسبی برای آرتمیا فراهم کرده است.

آرتمیا از نظر زیستی و اقتصادی دارای ارزش بسیار بالایی است. تولید کل این جاندار در داخل ایران حدود 2000 تن است که تنها 300 کیلوگرم از آن از دریاچه ارومیه استخراج می‌شود. بقیه‌ی این مقدار از سایر دریاچه‌های نمکی ایران مانند جازموریان، قم، گلستان و سایر دریاچه‌های نمک به دست می‌آید.

با توجه به ارزش بالای آرتمیا، در ایران مزرعه‌های پرورش این جاندار به‌وجود آمده‌اند که در هر هکتار از آن‌ها می‌توان طی دوره‌ای 9 ماهه حدود 100 کیلوگرم آرتمیا تولید کرد. این میزان تولید نشان از ظرفیت بالای پرورش آرتمیا در کشور دارد.

آرتمیا در صنایع مختلف از جمله آبزی‌پروری به‌عنوان منبع غذایی برای لاروهای ماهی‌ها، میگوها و سایر آبزیان استفاده می‌شود. همچنین در تحقیقات علمی و آزمایشگاهی نیز کاربرد دارد. همین کاربردهای وسیع، آرتمیا را به یک منبع اقتصادی با ارزش تبدیل کرده است.

ارزش زیستی آرتمیا در دریاچه ارومیه

آرتمیا نقشی کلیدی در تعادل اکولوژیکی دریاچه ارومیه دارد. با وجود اینکه این دریاچه به شدت شور است و شرایط زیستی سختی دارد، آرتمیا توانسته به حیات خود ادامه دهد. این ویژگی‌های زیستی آرتمیا به عنوان یک شاخص زیست‌محیطی برای سنجش سلامت دریاچه‌های شور نیز محسوب می‌شود.