سوفیانیوز
سوفیانیوز: اردشیر حسین پور، دانشمند و استادیار دانشگاه و متخصص در الکترومغناطیس بود. او همچنین یکی از دانشمندان برنامه هستهای ایران بود.
نام : اردشیر
نام خانوادگی : حسینپور
تاریخ تولد : 1 دی 1341
تحصیلات : دکتری فیزیک هستهای
محل تولد: تهران
محل زندگی: اصفهان
ملیت: ایرانی
پیشه: دانشمند هستهای
همسر: سارا عراقی
فرزندان: اطلاعاتی در دست نیست
وفات: 26 دی 1385
دکتر اردشیر حسیـن پور در اول دی ماه سـال 1341 در تـهران به دنـیا آمد. ایشان صداقت و پـاکی را از مـادری بـختیاری و شجاعت و استقامت را از پدری کرد زبان و از اهالی کرمانشاه به ارث برد. دوران تحصیلات ابتدایی را در دبستان آسمانی شیـراز گذراند. کسب عنوان دانش آموز بـرتر استان فـارس و دریـافت تـقدیرنامـه از وزیر وقت آموزش و پرورش، از اولین افتخارات علمیاش به حساب میآید. دوران تحصیلات راهنمـایی و دبیرستانش را با کسب رتـبه اول در تمامی پایهها و أخـذ دیپلم ریـاضـی فـیزیک به پایان رساند. وی در دوران انقلاب فـرهنگی و تـعطیلی دانشگاهها، از تلاش و کوشش در جهت کسب عـلم و دانـش باز نایستاد و با مـطالعه دروس مـربوط به رشته علوم تجربی، موفق به دریـافت مدرک دیپلم تجربی گشت.
شرکت در کـلاس ورزشهای رزمی و دریـافت کـمربند مـشکی کـاراته و درجه استادی کونگفو و همکاری با مهنـدس عبـدالمجید ریـاضی از کـارکنان وقت صنـایـعالـکترونیک شیـراز از فعالیتهای دیگر ایشان در دوران انقلاب فرهنگی بوده است.
دوران خدمت سربازی را در جبهههای جنگ به دفاع از مرز و بوم میهن خود پرداخت. و در همان اوایل حضور در جبهـه در سال1362 پدرشان را از دست دادند.
روح تلاشگر و خستگیناپذیر دکتر اردشیر حسین پـور سرانـجام در روز سه شنبه 26 دی ماه 1385 در اثر گاز گرفتگی دعوت حق را لبیک گفت. پزشکی قانونی علت مرگ ایشان را گازگرفتگی احتمالاً ناشی از استنشاق دود بخاری اعلام کرد ولی شواهدی نیز مبنی بر ترور وی به دست سرویسهای اطلاعاتی موساد و سیا وجود دارد که در این صورت وی را باید یکی از اولین دانشمند شهید جمهوری اسلامی ایران محسوب کرد.
پس از اتمام دوران سربازی و موفقیت در کنـکور سراسری به ادامـه تـحصیل در رشته مهنـدسـی الکترونیک در دانشگاه شیراز پرداخت وضمن أخذ مدرک مـهندسی الکترونیک، موفق به گذراندن دروس تخصصی رشتههای مهندسی مخابرات (گرایش امواج)، سختافزار کـامپیوتر و فیزیک تا سقف 200 واحد گردید. از بین این رشتهها، رشته فیزیک را برای ادامه تحصیل در مقـاطـع بالاتر انتخاب و کارشناسی ارشد خود را در رشته فیزیک مـاده چـگال در سال 1373 و دکترای خـود را در رشته فـیزیک اتمی در دانشگاه شیراز و در سال 1381 به پایان رساند. از سال 1371 به انجام پروژههای علمی در صنایع مـختلف پـرداخت و پس از أخذ مدرک فوق لیسانس در دانشگـاه صنعتی مـالک اشتر به عنوان عضو هیئت علمی مشغول به آموزش دانشجویان و انجام تحقیقات علمی شد. وی با أخذ مدرک دکترا به عنوان عضو هیئت علمی ثابت گروه مهندسی مواد دانشکده مهندسی شیراز پذیرفته و تا پایان عمر با برکتش به خدمت در هردو دانشگاه در قالب استـاد و مـحقق ادامه داد.
دکتر اردشیر حسینپور در سال 1375 مرکز تحقیقات الکتروسرام را در دانشگاه صنعتی مالک اشتر اصفهان راهاندازی کرد. تمام پارتیشن بندها را خودشان انجام دادند و پیچ و مهرههای آن را با دستهای خودشان بستند. مدتی بعد ایشان کارخانه الکتروسرام را که در حقیقت پلی میان آزمایشگاه و کارخانه صنعتی است را بنیان نهاد در آنجا اولین خط تولید نیمه صنعتی آهنرباهای سرامیکی را راه انداخت که در چهاردهمین جشنواره بینالمللی خوارزمی جایزه تحقیقات کاربردی را از آن خود کرد. همچنین ایشان در دانشکده مهندسی 2 دانشگاه شیراز آزمایشگاه الکتروسرامیک را بنیان نهاد. ایشان علاوه بر ایجاد اولین مرکز تحقیقاتی الکتروسرام در کشور، رشته الکتروسرامیک را در دانشگاه شیراز ایجاد کردند که اولین بار در مهر ماه 1385 در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو پذیرفت.
أخذ تقدیرنامه از وزیر آموزش و پرورش در سال 1352 به دلیل کسب بالاترین نمره ریاضیات در امتحانات سراسری آن سال
أخذ تقدیرنامه از ریاست محترم جمهور در سال 1374 به مناسبت احراز مقام دانشجوی نمونه کارشناسی ارشد در کشور
أخذ تقدیرنامه از ریاست محترم مجلس در سال 1375 به مناسبت احراز مقام اول تألیف کتاب از جهاد دانشگاهی
أخذ تقدیرنامه از ریاست محترم جمهور در سال 1377 به مناسبت احراز مقام دانشجوی نمونه کشوری
أخذ تقدیرنامه از ریاست محترم جمهور در جشنواره بینالمللی خوارزمی در سال 1379 به مناسبت انجام تحقیقات کاربردی
همچنین از سال 1368 با وزارت دفاع همکاری تحقیقاتی داشتهام. در این مدت علاوه بر تأسیس اولین مرکز تحقیقات الکتروسرامیکها در کشور بالغ بر 12 پروژه که غالباً پیشنهاد و طراحی آنها توسط اینجانب بوده با موفقیت به اتمام رسیده است.
تقدیرنامه جنگی به مناسبت شرکت در عملیات محرم، والفجر مقدماتی، والفجر 1 و والفجر 3
دانشجوی نمونه کشور در مقطع کارشناسی ارشد در سال 1374
دانشجوی نمونه کشور در مقطع دکتری در سال 1377
کسب رتبه اول تألیف کتاب در سال 1375 از طرف جهاد دانشگاهی
کسب رتبه دوم تحقیقات کاربردی جشنواره بینالمللی خوارزمی 1379
کسب عنوان نفر اول محققین کشور در سال 1382
ثبت 5 اختراع
انتشار 35 مقاله علمی در مجلات ISI کنفرانسهای بینالمللی و داخلی
پیشنهاد و تدوین دو دوره جدید در مقاطع تحصیلات تکمیلی شامل دکتری آشکارسازی و کارشناسی ارشد الکتروسرامیک
انجام بیش از 12 پروژه مهم دفاعی با صرف چهارده هزار ساعت در طی سالهای 1370 تا 1385
تأسیس و راهاندازی مراکز تحقیقاتی الکتروسرام، امواج الکترومغناطیسی و موتورهای مغناطیسی در دانشگاه صنعتی مالک اشتر و راهاندازی آزمایشگاه الکتروسرام در دانشگاه شیراز
پیشنهاد تأسیس مجتمع دانشگاهی فیزیک اتمی ایران با هدف دستیابی به مرزهای دانش و گسترش این مرزها در زمینههایی از قبیل انرژیهای نو، مواد پیشرفته، تغییر آب و هوا و جغرافیای ایران و ....در راستای تحقق سند چشم انداز بیست ساله کشور