سوفیانیوز
سوفیانیوز: غلب داروهای سرماخوردگی از مواد تشکیل دهنده و عملکردی یکسان تولید شده اند، اما بهتر است اطلاعات دارویی در رابطه با این داروها داشته باشید تا با آگاهی از عوارض جانبی احتمالی آنها با خبر شوید.
به گزارش سرویس علم و فناوری پایگاه خبری سوفیانیوز، قرص سرماخوردگی بزرگسالان از ترکیبات مختلفی تشکیل شده که شامل چندین لایهی اثرگذاری روی بخشهای مختلف بدن است. یکی از ترکیبات این دارو، فنیلافرین است که به عنوان منقبض کنندهی عروقی سمپاتومیمتیک عمل میکند. این مکانیزم باعث کاهش علائمی همچون آبریزش بینی، احتقان مخاطی و ریزش اشک از چشم میشود. کلرفنیرامین موجود در آن نقش آنتیهیستامین را ایفا میکند که اثرات آن برگیرندههای (H1) در بدن است. این دارو همچنین دارای استامینوفن است که نقش مسکن و تببر در بدن دارد. این قرص در درمان علائم سرماخوردگیهای ویروسی، آبریزش بینی، سرفه، گلودرد و تب تجویز میشود.
بیشتر افراد عادت دارند که هنگام سرماخوردگی به طور خودسرانه انواع داروها را برای بهبود وضعیت و حالات ایجاد شده مصرف نمایند. برخی از داروها عوارض مختلفی دارند که شاید از آنها اطلاعی نداشته باشید، بنابراین نباید به طور دلخواه با هر دوز آنها را استفاده کرد. دسترسی آسان به قرص سرماخوردگی، موجب شده است افراد آن را بهترین راهکار برای درمان سرماخوردگی بدانند، به همین دلیل عوارض آن را در نظر نمی گیرند.
عوارض قرص سرماخوردگی
مهمترین عوارض قرص سرماخوردگی در بزرگسالان ایجاد خواب آلودگی است که در صورت داشتن مشاغلی که نیاز به توجه و دقت زیاد ی دارند باید از مصرف آن اجتناب نمود.
سرگیجه و سردرد ناشی از مصرف این قرص تا چند ساعت بعد
تپش قلب
افزایش اشتها به دلیل وجود ترکیبات ضد درد در این قرص
خشکی دهان که موجب شدید شدن گلودرد و سرفه های خشک می شود
در صورت مصرف بیش از اندازه در افراد مستعد ، فشار خون افزایش پیدا می کند که بهتر است قبل از مصرف با پزشک مشورت شود.
راش پوستی در صورت حساسیت به ترکیبات این دارو
موارد احتیاط مصرف قرص سرماخوردگی بزرگسالان
موارد احتیاط مصرف این قرص، بیشتر شامل مقاومت بدن نسبت به آنتی بیوتیکهاست. در صورت مصرف بیش از حد، بدن نسبت به آنتی بیوتیکها مقاوم شده و در صورت لزوم، تأثیر خاصی روی بیمار نخواهد گذاشت. افرادی که مبتلا به برخی از بیماریها و حساسیتهای پوستی هستند، لازم است برای دوری از عوارض این قرص، پیش از مصرف آن از پزشک مشورت بگیرند. همچنین همواره لازم است پیش از تجویز پزشک، او را از وجود حساسیتها و آلرژیها مطلع کنید. در این شرایط، دوز مصرفی دارو توسط پزشک تغییر میکند.