سوفیانیوز
سوفیانیوز: این فسیلها در پارک ملی «نیلپِنا اِدیکارا» در استرالیای جنوبی کشف شدند، یک ذخیره فسیلی که دههها حفاری شده است. بسیاری از نخستین فسیلهای پیچیده حیوانی در تپههای صحرایی دورافتاده این پارک ملی پیدا شدهاند، اما محققان مطالعه جدید میگویند تا به حال چیزی شبیه به کوئِیستیو دیده نشده بود.
به گزارش سرویس علم و فناوری پایگاه خبری سوفیانیوز به نقل از فرادید، اسکات ایوانز، دیرینزیستشناس دانشگاه ایالتی فلوریدا و نخستین نویسنده این مقاله، میگوید: «این حیوان کمی کوچکتر از اندازه کف دست است و وسط بدنش شکل یک علامت سوال معکوس دارد. فسیل دیگری از این زمان وجود ندارد که این نوع ساختار را داشته باشد.» عدمتقارن کوئِیستیو یک ویژگی تکاملی پیشگامانه در طول دوره اِدیاکاران (635 میلیون تا 541 میلیون سال پیش)، بسیار پیش از انفجار کامبریان بود. توانایی یک ارگانیسم برای تولید مداوم الگوی بدنی نامتقارن یک پدیده قابلتوجه است که به حیات اجازه میدهد اجزای بدنی پیچیدهتری نسبت به الگوی بدنی متقارن ایجاد کند. برای مثال، عدمتقارن به انسان این امکان را داد که قلب را سمت چپ بدن و کبد را سمت راست تکامل دهد.
زیاگان اِدیاکارا (Ediacara) به عنوان قدیمیترین جانوران فسیلی، میتوانند اطلاعات زیادی درباره فرآیندهای اولیه رشد به ما بدهند. از آنجا که حیوانات امروزی از همان برنامهریزی ژنتیکی اولیه برای تشکیل سمت چپ و راست مجزا استفاده میکنند، میتوانیم به طور منطقی مطمئن باشیم همان ژنها برای تولید این ویژگیها در کوئِیستیو، حیوانی که بیش از نیم میلیارد سال است منقرض شده، عمل میکردند.
شواهد روشن مبنی بر اینکه کوئِیستیو توانایی حرکت داشته نیز محققان را هیجانزده کرده است. ردپاهای فسیلی کشفشده درست پشت یکی از فسیلهای کوئِیستیو نشان میدهد این موجود قادر به حرکت بوده و غذا را کف اقیانوس میبلعیده است. نداشتن تقارن کشف جالبی است زیرا این موجود از نخستین حیواناتی است که به تنهایی قادر به حرکت بوده است.
مری دروسر، دیرینشناس دانشگاه کالیفرنیا، ریورساید و نویسنده اصلی این مطالعه، گفته: «این کشف از این دید که ما را از آشکار شدن حیات حیوانی روی زمین آگاه میکند، بسیار روشنگر است. ما تنها سیارهی دارای حیات شناختهشده هستیم، بنابراین در جستجوی یافتن حیات در سیارات دیگر، میتوانیم به گذشته زمین رجوع کنیم تا ببینیم حیات در این سیاره چگونه تکامل یافته است.»
برای مشاهدۀ دیگر مطالب در حوزۀ علم و فناوری به این لینک مراجعه فرمایید.