سوفیانیوز
سوفیانیوز: موزه ماری کوری در ورشو، یکی از مهمترین جاذبههای دیدنی این شهر و کل لهستان است. افرادی که به ماری کوری و فداکاریهای او برای پیشرفت علم علاقه داشته باشند، میتوانند بهترین تجربه سفر خود را در لهستان با بازدید از این موزه رقم بزنند.
به کزارش سرویس تاریخ پایگاه خبری سوفیانیوز، این دانشمند لهستانی، یکی از اولین دانشمندهای خانم در کل جهان بوده که در راستای پیشرفت علم فعالیتهای زیادی انجام داده و توانسته دو جایزه نوبل در زمینه فیزیک و شیمی کسب کند. این دانشمند در سال 1867 در ورشو لهستان به دنیا آمد و تا سال 1891 در همین شهر زندگی کرد. ماری کوری در کارنامه کاری خود فعالیتهای علمی و اکتشافات بسیار زیادی دارد. اما دو مورد از مهمترین فعالیتهای وی، کشف پولونیم و رادیوم است.
ماری کوری در یکخانه قرن هجدهمی بسیار زیبا به سبک لهستانی زندگی میکرد. زمانی که در سال 1934 این دانشمند بزرگ چشم از جهان بست، خانه او با حمایت انجمن شیمیدانان لهستان، تبدیل به یک موزه شد. امروزه افراد از سراسر دنیا میتوانند به این موزه زندگینامه رفته و از نزدیکتر با ماری کوری آشنا شوند. علاوه بر اهمیتی که موزه ماری کوری برای جامعه علمی داشته و دستاوردها و همچنین یاد ماری کوری را زنده نگه داشته است، برای صنعت توریست لهستان هم اهمیت زیادی داشته و هر ساله گردشگران زیادی را به ورشو میکشاند.
بخشهای مختلف موزه ماری کوری
موزه ماری کوری در ابتدای سالهای تأسیس خود، به شکل همان خانه این دانشمند بود. در ابتدا در آن وسایل شخصی، نامهها، وسایل آزمایشگاهی، دستنوشتهها و وسایلی که ماری کوری برای تحقیقات از آنها استفاده میکرد به نمایش گذاشته شده بودند. اما در سال 2012، فرزند ماری کوری به جامعه شیمیدانان کمک مالی کرد و با استفاده از این کمک مالی توانستند تجهیزات مختلفی را به این ساختمان اضافه کنند. امروزه فضای موزه ماری کوری نسبت به گذشته بسیار جذابتر بوده و به همین دلیل هم گردشگران بیشتری به بازدید از آن علاقه نشان میدهند.
برای مطالعه مطالب بیشتر در زمینه تاریخ لطفا کلیک فرمایید: