سوفیانیوز
سوفیانیوز: غار کلماکره در استان لرستان و شهرستان پلدختر از مهمترین غارهای تاریخی ایران است که در هزاره اول پیش از میلاد محل نگهداری خزائن سلطنتی بوده است. این غار در سال 1368 کشف شد و اشیای ارزشمند آن بهطور غیرمجاز از کشور خارج شدند، اما بخشی از آنها اخیراً بازگردانده شدهاند.
به گزارش سرویس تاریخ پایگاه خبری سوفیانیوز، غار کلماکره در استان لرستان و شهرستان پلدختر قرار دارد و به عنوان یکی از مهمترین غارهای تاریخی ایران شناخته میشود. این غار به زبان لری به معنای «جایگاه بز و انجیر» است و در دوران عیلامیان برای نگهداری خزائن سلطنتی خاندان ساماتورا مورد استفاده قرار میگرفته است.
کشف غار کلماکره به صورت تصادفی در سال 1368 توسط یک شکارچی انجام شد که در تعقیب یک بز به دهانه آن رسید و با پیدا کردن سکهای در دالانهای طولانی غار به گنجینهای بزرگ دست یافت. اما به دلیل عدم مراقبت مناسب، بسیاری از اشیای قیمتی این غار به دست قاچاقچیان افتاد و از کشور خارج شد.
از جمله آثار ارزشمند غار کلماکره، میتوان به تکوکها، بشقابهای نقرهای، و پیکرههای حیوانی اشاره کرد که بسیاری از آنها در موزههای معتبری چون لوور، بریتیش میوزیوم، و موزه میهو در ژاپن نگهداری میشوند. این اشیا قدمت بالایی دارند و به دورههای مختلف تاریخی ایران باستان بازمیگردند.
در سالهای اخیر، بخشی از آثار دزدیده شده توسط نیروهای انتظامی و اطلاعاتی کشف و به سازمان میراث فرهنگی تحویل داده شد. اکنون این آثار در موزههای ایران باستان، تبریز، و قلعه فلکالافلاک در خرمآباد به نمایش گذاشته میشوند و تاریخ باستانی ایران را به بازدیدکنندگان معرفی میکنند.