سوفیانیوز
سوفیانیوز: انیمیشن «داستانهای شاهنامه» در قسمت سوم خود، به تهمورث، پادشاه اسطورهای در شاهنامه فردوسی، به عنوان سومین شاه پیشدادی شناخته میشود که به خرد و شجاعت مشهور بود. او در دوران حکومت خود با دیوان و موجودات اهریمنی جنگید و با پیروزی بر آنها، علم و هنر نوشتن را از دیوان آموخت.
به گزارش سرویس هنر پایگاه خبری سوفیانیوز، تهمورث، یکی از شاهان افسانهای ایران باستان و از سلسله پیشدادیان است که در شاهنامه فردوسی به تفصیل از او یاد شده است. وی به عنوان پسری خردمند و توانا شناخته میشود که پس از پدرش هوشنگ به تخت شاهی مینشیند.
لقب "دیوبند" که به تهمورث نسبت داده میشود، نشان از پیروزی او بر دیوان و نیروهای اهریمنی دارد. در شاهنامه، تهمورث به عنوان یک پادشاه دادگر و مدبر توصیف شده که هدف اصلی او شستن جهان از پلیدیها و ایجاد نظم و آرامش است. او با استفاده از هوش و درایت خود، دیوان را شکست داده و به مردم آموزشهایی میدهد تا بتوانند زندگی بهتری داشته باشند. از جمله این آموزشها میتوان به چیدن پشم گوسفند و رشتن آن اشاره کرد که به عنوان آغاز صنعت نساجی در ایران باستان شناخته میشود.
تهمورث در شاهنامه به عنوان نمادی از خرد و دانش نیز مطرح شده است. او به همراه وزیر دانای خود، شهراسپ، توانست کشور را به سوی پیشرفت و شکوفایی هدایت کند. همچنین، تهمورث به عنوان اولین کسی شناخته میشود که به مردم یاد داد تا به آفریدگار جهان اعتقاد داشته باشند و او را ستایش کنند.
داستانهای مربوط به تهمورث در شاهنامه، علاوه بر جنبه حماسی، حاوی مفاهیم اخلاقی و اجتماعی نیز هستند. این داستانها به ما یاد میدهند که برای رسیدن به سعادت و خوشبختی، باید به دانش و خرد تکیه کنیم و برای ایجاد جامعهای بهتر تلاش کنیم. همچنین، داستان تهمورث نشان میدهد که چگونه یک پادشاه میتواند با استفاده از قدرت خود، به نفع مردم عمل کرده و جامعهای را به وجود آورد که در آن عدالت و آرامش حاکم باشد.
برای مطالعۀ مطالب بیشتر در حوزۀ هنر بر روی این لینک کلیک فرمایید.