سوفیانیوز
سوفیانیوز: ضربالمثل «عاقبت گرگ زاده گرگ شود» تأکیدی بر تأثیر ژنتیک و سرشت در رفتار و شخصیت افراد دارد. به معنای این است که خصلتهای ذاتی و خانوادگی اغلب در شخصیت فرد نمایان میشود، حتی اگر او بخواهد از آن فاصله بگیرد.
به گزارش سرویس آموزش پایگاه خبری سوفیانیوز، ضربالمثل «عاقبت گرگ زاده گرگ شود» از قدیم در فرهنگ فارسی برای بیان تأثیر ژنتیک و ویژگیهای ذاتی بر سرشت و شخصیت افراد به کار میرود. معنای این ضربالمثل این است که فرد در نهایت از خصایص درونی و فطری خود پیروی میکند و همچون محیط اطراف، ریشهها و سرشت والدین در او اثرگذار است. این تعبیر غالباً برای افرادی استفاده میشود که ویژگیهای ناپسند یا خصلتهای منفی خود را از خانواده یا محیط اولیه خود به ارث بردهاند.
این مثل ریشه در باورهای قدیمی دارد که طبق آنها، رفتار و صفات والدین به فرزندان منتقل میشود و هرگز از آن نمیتوان رهایی یافت. در واقع، این ضربالمثل بیشتر در مواردی به کار میرود که فردی پس از طی مسیر متفاوت یا تغییرات ظاهری، دوباره به سرشت و ماهیت واقعی خود برمیگردد و ویژگیهای ژنتیکی یا آموختهشده از خانوادهاش در او بروز پیدا میکند.
با این حال، امروزه برخی افراد با باور به تواناییهای پرورش و آموزش، از تأثیر سرشت ژنتیکی کمتر سخن میگویند و به جای آن بر رشد فردی و اجتماعی تأکید دارند. اگرچه این ضربالمثل نشانگر سرشت و سرنوشت حتمی نیست، اما همچنان در بسیاری از جوامع برای تأکید بر نقش عوامل ژنتیکی و خانواده در سرشت و رفتار افراد به کار میرود.
برای مطالعه مطالب بیشتر در زمینه آموزش، لطفا کلیک فرمایید