سوفیانیوز
سوفیانیوز: جراح مغز ترکیهای در مورد کپیبرداری دانشمندان از مطالب قرآن میگوید و معتقد است اکثر این دانشمندان قرآن را مطالعه و از آن تأثیر گرفتهاند. وی به تز دکتری امانوئل کانت و بسم الله الرحمن الرحیم که بر جلد پایاننامۀ آن حک شده است نیز اشاره میکند.
به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، اعجاز علمی از مهمترین ابعاد اعجاز قرآن در عصر حاضر است.
در تفسیر آیه شریفه ذلِکَ الْکِتَابُ لاَرَیْبَ فِیهِ هُدىً لِلْمُتَّقِینَ (بقره/ 2) مینویسد: «جالب اینکه گذشت زمان نه تنها طراوت قرآن را نمیکاهد، بلکه با پیشرفت علوم و برداشته شدن پرده از روی اسرار کائنات، حقائق قرآن روشنتر میگردد و هر قدر علم به سوی تکامل پیش میرود، درخشش این آیات بیشتر میشود. این یک ادعا نیست، واقعیتی است که به خواست خدا در لابهلای همین کتاب تفسیر به آن پی خواهیم برد» (مکارم شیرازی، تفسیر نمونه، 1/ 66).
همچنین ذیل تفسیر آیه 89 از سوره مبارکه اسراء مینویسد:
«این آیه در واقع، بیان یکی از جنبههای اعجاز قرآن یعنی جامعیت آن است. به راستی این تنوع محتویات قرآن، آن هم از انسانی درس نخوانده عجیب است؛ چرا که در این کتاب آسمانی، هم دلایل متین عقلی با ریزهکاریهای مخصوصش در زمینه عقاید آمده و هم بیان احکام متین و استوار بر اساس نیازمندیهای بشر در همه زمینهها. هم بحثهای تاریخی قرآن در نوع خود بینظیر، هیجانانگیز، بیدارگر، دلچسب، تکاندهنده و خالی از هر گونه خرافه است و هم مباحث اخلاقیش که با دلهای آماده همان کار را میکند که باران بهار با زمینهای مرده! مسائل علمی که در قرآن مطرح شده، پرده از روی حقایقی بر میدارد که حداقل در آن زمان برای هیچ دانشمندی شناخته نشده بود» (همان، 12/ 276).
همچنین در جای دیگر تفسیر نمونه بیان میدارد: «میدانیم قرآن یک کتاب علوم طبیعی نیست، بلکه یک کتاب انسانسازی است و بنابراین، نباید انتظار داشت که جزئیات این علوم از قبیل مسائل مربوط به تکامل، تشریح، جنینشناسی، گیاهشناسی و مانند آن در قرآن مطرح شود، ولی این مانع از آن نخواهد بود که به تناسب بحثهای تربیتی اشاره کوتاهی به قسمتهایی از این علوم در قرآن بشود» (همان، 11/ 81).