سوفیانیوز
سوفیانیوز: برخی از تاریخشناسان معتقدند که غار اصحاب کهف در شهر الرجیب اردن قرار دارد. پیدا شدن چند اسکلت انسان و یک اسکلت سگ در کنار آنها و همینطور اشاره قرآن به شهر الرقیم که شباهت زیادی به نام الرجیب امروزی دارد، بر این فرضیه کمک کرده است. در مورد مکان غار اصحاب کهف، نظریههای مختلفی وجود دارد.
به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، «اصحاب کهف» عنوانی است که قرآن کریم در آیات 9ـ26 سوره کهف برای گروهی از جوانان مؤمن و یکتاپرست به کار برده است که از آیین بتپرستى دوران خویش بیزارى جستند و به غاری (کهف) پناه بردند. خداوند نیز آنان را به مدت 309 سال به خوابى عمیق فرو برد و جایگاه امنى برایشان فراهم ساخت. قرآن هدف از آشکار کردن راز اصحاب کهف را اثبات عملى رستاخیز انسانها دانسته است.
درباره اصحاب کهف سریالی به نام «مردان آنجلس» در ایران ساخته شد که اگر آن را دیده باشید، با جزئیات آن آشنا هستید. شاید بپرسید قبر اصحاب کهف در کدام کشور است؟ کارشناسان چند مکان را برای این غار احتمال میدهند.
احتمال اول: کشور ترکیه
نخست اینکه این حادثه در شهر «افسوس» واقع شده و این غار در نزدیکی آن قرار داشته است. ویرانههای این شهر، هم اکنون در نزدیکی «ازمیر» در «ترکیه» به چشم می خورد، و در کنار قریه «ایاصولوک» در کوه «ینایرداغ» هم اکنون غاری دیده می شود که فاصله چندانی از «افسوس» ندارد. این غار، غار وسیعی است که می گویند آثار صدها قبر در آن به چشم می خورد و به عقیده بسیاری غار «اصحاب کهف» همین است.
به طوری که ارباب اطلاع نقل کرده اند، دهانه این غار به سوی شمال شرقی است و همین سبب شده که بعضی مفسران بزرگ در اصالت آن تردید کنند، در حالی که این وضع مؤید اصالت آن است، زیرا قرار گرفتن آفتاب به هنگام طلوع در سمت راست غار و در هنگام غروب در سمت چپ، مفهومش آن است که دهانه غار به سوی شمال و یا اندکی متمایل به شمال شرقی باشد. عدم وجود مسجد و معبدی در حال حاضر در کنار آن، دلیلی بر نفی اصالت آن نیز نخواهد بود، چه اینکه ممکن است با گذشتن حدود 17 قرن آثار آن معبد از بین رفته باشد.
احتمال دوم: غار اصحاب کهف در اردن
دومین غار، غاری است که در نزدیکی پایتخت «اردن» یعنی شهر «امان» واقع شده است، در نزدیکی روستایی به نام «رجیب». در بالای این غار، آثار صومعه ای دیده می شود که طبق پاره ای قرائن، مربوط به قرن پنجم میلادی است که بعد از غلبه مسلمین بر آنجا تبدیل به مسجد شده و محراب و مأذنه دارد.
احتمال سوم: دیگر غارها
در برخی روایات آمده که در قریهای به نام لوشه در غرناطه، غاری دیده شده است که اجسادی با سگشان در آن وجود دارند و مردم آنان را اصحاب کهف میپندارند. در کنار آن غار مسجدی است و در نزدیکی مسجد، قصری بهنام رقیم و در قسمت شمالی غرناطه شهری قدیمی به نام دقیوس وجود دارد.
در ایالت نخجوان آذربایجان نیز غاری به عنوان غار اصحاب کهف معرفی شده است. در کتب مختلف و تفسیرهای گوناگون از شهرهای دیگری به نام های مختلف از جمله «فیلادرفیا» و کوه «آنجلس» نیز سخن به میان آمده است.