کد خبر: 12365
یکشنبه 11 آذر 1403 - 11:26
یکشنبه 11 آذر 1403 - 11:26

روز جهانی ایدز؛ پیشگیری بهتر از درمان است | آگاهی از موارد درگیری و ابتلا تا علل و علائم بیماری در زنان و مردان

روز جهانی ایدز؛ پیشگیری بهتر از درمان است
| آگاهی از موارد درگیری و ابتلا تا علل و علائم بیماری در زنان و مردان

سوفیانیوز: وقتی صحبت از اچ آی وی می‌شود یعنی سیستم ایمنی بدن دچار نقص عملکرد شده است. عامل بروز این بیماری نوعی ویروس است. این ویروس به گلبول‌های سفید خون حمله کرده و آن‌ها را از بین می‌برند. گلبول‌های سفید به‌نوبه خود دارای انواع مختلفی بوده که هریک از آن‌ها وظیفه خاصی را بر عهده دارند.

به گزارش سرویس علم و فناوری پایگاه خبری سوفیانیوز، روز جهانی ایدز، اول دسامبر، از سال 1988 نه تنها به خاطر افزایش بودجه ها بلکه برای افزایش آگاهی، آموزش و مبارزه با تبعیض ها تعیین شد، همچنین اهمیت روز جهانی ایدز در این است که به عموم مردم یاد‌آور می شویم که HIV از بین نرفته است و هنوز کارهای زیادی است که باید انجام شود. شعار روز جهانی ایدز در سالهای 2011 تا 2015، “به صفر رساندن موارد جدیدآلودگی و همچنین مرگ ناشی از بیماری اچ آی وی است.

حدود نیمی از افراد آلوده به HIV زیر 25 سال هستند و قبل از سن 35 سالگی به دلیل ایدز از بین خواهند رفت. 95% تمام آلوده شدگان به HIV/ AIDS در کشورهای در حال توسعه هستند اما همچنان HIV بعنوان تهدیدی برای تمامی سنین و ملل باقی است. به همین دلیل است که شاهد توصیه های مختلفی برای پیشگیری از ویروس HIV هستیم.

اقدامات لازم برای مبارزه موثر با HIV در سطح بین المللی

با هدف آشنایی با ایدز، پیشگیری از ابتلا و شیوع بیشتر این ویروس، اقدامات متفاوتی وجود دارد که باید در سطح بین المللی انجام شود. به طور مثال پایان دادن تبعیض در افراد آلوده به HIV و ایدز یکی از این موارد است. همچنین آموزش مردم در زمینه های رابطه جنسی ایمن تر (safer sex) و تزریقات، از طریق رسانه ها یا کانال های دیگر از موارد موثر محسوب می شود. تامین کاندوم رایگان میان مردم در کشورهای در حال توسعه و تامین کمک های مالی و پزشکی برای درمان آلودگان به HIV/AIDS نیز از دیگر اقدامات موثر در این زمینه است.

وقتی صحبت از اچ آی وی می‌شود یعنی سیستم ایمنی بدن دچار نقص عملکرد شده است. عامل بروز این بیماری نوعی ویروس است. این ویروس به گلبول‌های سفید خون حمله کرده و آن‌ها را از بین می‌برند. گلبول‌های سفید به‌نوبه خود دارای انواع مختلفی بوده که هریک از آن‌ها وظیفه خاصی را بر عهده دارند. ویروس ایدز نوعی گلبول سفید به نام «لنفوسیت‌ها» را تحت تأثیر قرار می‌دهد. وجود آن‌ها در مبارزه با عفونت بسیار اهمیت دارد. وقتی آن‌ها از بین می‌روند، بدن نمی‌تواند برابر بیماری‌های مختلف از خود مقاومت نشان دهد. به همین دلیل هر میکروبی تهدیدی جدی برای سلامت بدن است.

ایدز مرحله آخر عفونت HIV است و زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بدن به دلیل عفونت ویروسی به شدت آسیب دیده باشد. در صورت تشخیص به‌موقع و شروع روند درمان، اکثر افراد مبتلا به HIV به ایدز مبتلا نمی‌شوند زیرا مصرف داروهای HIV طبق تجویز، پیشرفت بیماری را متوقف می‌کند. اما اگر فرد مبتلا تحت درمان قرار نگیرد و یا اینکه داروهای تجویزشده اثربخش نباشند فرد پس از مدتی وارد مرحله ایدز می‌شود.

نماد ایدز چیست؟ ربان قرمز، نماد بین المللی توجه به ایدز

ربان قرمز، نماد بین المللی آگاهی و توجه به ویروس ایدز است. در روز جهانی ایدز مردم لباس هایی مزین به این آرم را بر تن می کنند تا توجه و مراقبت در برابر HIV و همچنین اهمیت درمان ایدز را متذکر شده و به دیگران یاد‌آور شوند که به تعهد و پایبندی و حمایت آن ها نیاز است. در ابتدا ربان قرمز رسمی وجود نداشت و مردم خودشان آن را می ساختند.