کد خبر: 13229
یکشنبه 2 دی 1403 - 10:12
یکشنبه 2 دی 1403 - 10:12

ویدیو / صدای اسرارآمیز از "مریخ"؛ گوش دادن به اسرار سرخ‌ترین سیاره منظومه شمسی از دل سکوتی بی‌پایان

سوفیانیوز: ضبط صدای باد در مریخ‌ خیلی‌ ها را هیجان‌ زده می کند حق هم دارند، این اتفاق پیشرفت بزرگی در علم بوده و #ناسا توانسته با فرستادن کاوشگرش بر روی #مریخ ، نه تنها این صدای هیجان‌انگیز را ضبط کند بلکه تحقیقات جدید و وسیعی را در این سیاره آغاز کند. سیاره ای که به طور میانگین 225 میلیون کیلومتر از خانه ما یعنی زمین فاصله دارد !

به گزارش سرویس علم و فناوری پایگاه خبری سوفیانیوز، مریخ یا بهرام چهارمین سیاره در منظومهٔ شمسی است که در یک مدار طولانی‌تر و با سرعتی کمتر از زمین به دور خورشید می‌چرخد. هر یک بار گردش این سیاره به دور خورشید معادل 687 شبانه‌روز زمین طول می‌کشد و طول شب و روز آن از زمین کمی طولانی‌تر است. نام فارسی این سیاره بهرام و نام عربی-یونانی آن مِریخ است. در کتاب‌های قدیمی فارسی آن را فلک شحنهٔ پنجم و سایس رواق پنجم نیز نامیده‌اند.

اتمسفر مریخ سرخ‌رنگ است و از زمین در آسمان شب نیز سرخی آن دیده می‌شود. کرهٔ مریخ دو قمر کوچک به نام‌های فوبوس و دِیموس دارد که ظاهری نابسامان دارند. این دو قمر شاید شهاب‌سنگ هستند که در مدار مریخ به دام افتاده‌اند. اگر شخصی در کرهٔ مریخ باشد خواهد دید که فوبوس سه بار در یک روز طلوع و غروب می‌کند. دیموس نیم فوبوس بوده و چنانچه از مریخ به آن نگاه کنیم این قمر بیشتر همانند یک ستاره خواهد بود تا یک ماه. خورشیدگرفتگی در مریخ به دلیل کوچک بودن قمرهای آن کامل نیست. قمرهای مریخ به سطح آن نزدیک هستند و بزرگ‌ترین قمر آن فوبوس است که گردش آن به دور سیارهٔ مریخ نزدیک به 7 ساعت و 39 دقیقه و 27 ثانیه است. زمان گردش مداری دیموس نیز 1 روز و 6 ساعت و 21 دقیقه و 16 ثانیه است.

برای مشاهده دیگر مطالب مرتبط با علم و فناوری با ما همراه باشید