کد خبر: 6128
پنجشنبه 31 خرداد 1403 - 11:41
پنجشنبه 31 خرداد 1403 - 11:41

ویدیو/ سیستم دفاعی و تنبیه شاعرانۀ دکتر جلال الدین کزازی برای کوبیدن دانشجوی بی‌انضباط/ سعدی هم انتظارشو نداشت شعرش برای گوشمالی دانشجویان اینقدر مفید باشه

سوفیانیوز: سید جلال‌الدین کَزّازی شناخته‌ شده با نام میرجلال‌الدین کزّازی، استاد دانشگاه، شاعر، نویسنده، مترجم، شاهنامه‌پژوه و ادیبِ ایرانی است. او از چهره‌های ماندگار فرهنگ و ادب ایران در پنجمین همایش چهره‌های ماندگار به سال 1384 است. ویدیویی از خاطرات او در هنگام تدریس و برخوردش با دانشجویان را ببینید.

به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، سید جلال‌الدین کزّازی، در 28 دی 1327 در کرمانشاه و در خانواده‌ای اصالتاً اهل روستای کزاز در استان مرکزی به دنیا آمد که برای ساخت حوزهٔ علمیه به کرمانشاه مهاجرت کرده‌ بودند. پدرش سید محمود نام داشت و جد پدری‌اش سید حسین کزّازی رئیس ادارهٔ معارف کرمانشاه بود. جلال‌الدین کزّازی از همان دوران کودکی به فرهنگ و ادبیات ایران علاقهٔ زیادی نشان می‌داد. این علاقه در دوران استادی و کهن‌سالی از ویژگی‌های سبک نوشتاری و تدریس وی بود.

دورهٔ دبستان را در مدرسه آلیانس کرمانشاه گذرانید و از سالیان دانش‌آموزی با زبان و ادب فرانسوی آشنایی یافت. سپس دورهٔ دبیرستان را در مدرسهٔ رازی کرمانشاه به فرجام آورد و آنگاه برای ادامهٔ تحصیل در رشتهٔ زبان و ادب فارسی به تهران آمد.

کزّازی در دانشکدهٔ ادبیات فارسی و علوم انسانی دانشگاه تهران دوره‌های گوناگون آموزشی را سپری کرد. وی در سال 1351 خورشیدی مدرک کارشناسی در رشتهٔ زبان و ادب فارسی از دانشگاه تهران را به دست آورد و به سال 1371، پایان‌نامهٔ دکترای خود را با نام نمادشناسی در شاهنامه نوشت.