سوفیانیوز
سوفیانیوز: امکان ندارد در بحث قدرتمندترین زنان تاریخ نام کلئوپاترای هفتم به میان نیاید. برخی از شخصیتهای تاریخی و باستانی تا حدی از خود کاریزما و اقتدار نشان دادهاند که علاوه بر جاودان شدن در تاریخ، تبدیل به اساطیر و نمادهای ملی یک کشور شدند.
به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، در بین تمام افراد، کلئوپاترای هفتم نیز یکی از مهمترین شخصیتهای باستانی این کشور است که به زیبایی، هوش، سیاست و نفوذ بالا شهرت دارد.
زندگی کلئوپاترای هفتم کوتاه بود. اما داستانهای مربوط به آن به قدری جذاب بود که الهامبخش بسیاری از کارهای هنری، ادبی و فیلمها شد. از آنجایی که اتفاقات عجیب و خاص، بخش جدایی ناپذیر از زندگی فرمانروایان و شخصیتهای نامدار تاریخ است، در مورد کلئوپاترای هفتم نیز حقایق و دانستنیهای عجیب بسیاری وجود دارد.
کلئوپاترا کیست؟
اگر چه هنگام مطالعه تاریخ، کلئوپاترا را با عنوانهایی مثل کلئوپاترای مصری میشناسیم و طبق مستندات هم در مصر متولد شده است، اما باید بدانید که اصالت خانواده کلئوپاترا به مقدونیه یونان باز میگردد. کلئوپاترا از نوادگان بطلمیوس یکم سوتر، یکی از بزرگترین فرماندگان اسکندر است. خاندان کلئوپاترا حدود 3 قرن بر مصر حکم راندند. او در دوران کودکی نوشتن، خواندن و حرف زدن به زبان یونانی را فراگرفت.
اقدامات کلئوپاترا در تاریخ
زمانی که کلئوپاترا 18 ساله بود، بطلمیوس 12 از دنیا رفت و تاج و تخت را به او و برادر کوچکترش (بطلمیوس 13) سپرد. بدین صورت کلئوپاترا و برادر 10 سالهاش، حکمرانی بر مصر را آغاز کردند. از آنجایی که او خواهر بزرگتر بود به سرعت سلطه اصلی را به دست گرفت. اما بعدها بطلمیوس 13 بزرگتر شد و عطش قدرت در او جان گرفت و صاحب عنوان فرعون شد و کلئوپاترا را از قصر بیرون انداخت.
48 سال قبل از میلاد، ژولیوس سزار وارد مصر شد. همزمان با این موضوع، کلئوپاترا خود را در یک فرش لول شده قایم کرد و مخفیانه وارد قصر شد و با سزار ملاقات کرد. کلئوپاترا از او خواست که برای پس گیری قدرت از برادرش حمایت شود. سزار در جنگ نیل با بطلمیوس 13 مقابله کرد. برادر کلئوپاترا پس از شکست خوردن از سزار پا به فرار گذاشت و نهایتا در نیل غرق شد. پس از آن کلئوپاترا و سزار ازدواج کردند و صاحب فرزندی به نام سزاریون (سزار کوچک) شدند.
کلئوپاترا یک برادر کوچکتر از بطلمیوس 13 نیز داشت که پس از پیروزی در جنگ نیل بر او و نوادگانش حکمرانی کرد. او با سزار ازدواج کرد و به روم سفر کرد. علیرغم رابطه عاشقانه با سزار، کلئوپاترا خواهان مستقل شدن مصر از سلطه روم بود، به همین دلیل از جمله کارهای مهم او به هنگام رهبری مصر، قدرتمند کردن اقتصاد این کشور بود. او تجارتهای بسیاری را با کشورهای عربی برپا کرد. :سزار در سال 48 قبل از میلاد در روم به قتل رسید. پس از او سه فرمانروا در روم قدرت گرفتند که یکی از آنها مارک آنتونی بود که کلئوپاتر با او ازدواج کرد. کلئوپاترا با مارک آنتونی علیه دو فرمانروای دیگر متحد شد. زیرا کلئوپاترا میخواست پسرش به جای اکتاوین (جانشین قانونی سزار) جانشین شود. در نهایت با کلئوپاترا و مارک آنتونی در جنگ با اکتاوین (جنگ آکتیوم) شکست خوردند و به مصر بازگشتند.
عکس ملکه کلئوپاترا و سزار
مرگ کلئوپاترا
کسی از علت و نحوه مرگ کلئوپاترا مطمئن نیست و داستانهای گوناگونی در مورد آن وجود دارد. برخی از این روایات، رمانتیک و راز آلود هستند. پس از شکست در آکتیوم، مارک آنتونی به امید پیروزی دوباره به میدان جنگ بازگشت و در معرض محاصره قرار گرفت. در این هنگام خبر دروغی مبنی بر مردن کلئوپاترا به او رسید و خودکشی کرد. کلئوپاترا نیز با شنیدن این خبر با زهر افعی خودکشی کرد.