سوفیانیوز
سوفیانیوز: بنابراین، هنگامی که دیر ناهار می خورید بدن زمان بیشتری را برای پردازش کالری نیاز دارد در واقع، انجام فرآیندهای مرتبط با پردازش کالری دشوار خواهد شد. افرادی که ناهار وعده اصلی غذایی آن ها میباشد، کمتر دچار اضافه وزن شده و نمایه توده بدنی (BMI) پایین تری دارند.
به گزارش سرویس علم و فناوری پایگاه خبری سوفیانیوز، به طور کلی، حذف ناهار توصیه نمیشود و در واقع، رژیم غذایی کاهش وزن رژیمی است که در آن وعده غذایی ناهار سبک و کم چرب باشد. برای عملی کردن این رژیم کافی است مواد غذایی پر کالری و پر چرب را از وعده غذایی ناهار حذف کنید. برای مثال، توصیه میشود مصرف برنج را به حداقل ممکن برسانید و از مصرف نان و نوشیدنیهای قندی بپرهیزید. شما میتوانید وعده ناهار را به خوردن مواد غذایی نظیر حبوبات پخته شده اختصاص دهید.
طبق نظر متخصصین تغذیه پرخوری هنگام وعده غذایی ناهار و دیر ناهار خوردن باعث می شود تا مدت زمان طولانی سیر بمانید و به همین دلیل خوردن وعده غذایی شام به تأخیر افتد. خوردن دیر هنگام شام نیز باعث افزایش وزن بیشتر میشود. از طرف دیگر صرف دیر هنگام شام باعث ایجاد حس خستگی و بیاشتهایی و بیمیلی نسبت به صبحانه در روز بعد خواهد شد که این نیز به نوبه خود روی سلامت وزن افراد تاثیرگذار است. بنابراین، به نظر می رسد با کاهش وعده غذایی ناهار به یک وعده کوچک و مختصر و مصرف به موقع صبحانه، ناهار و شام بتوان به بدن به نحو بهتری جهت کاهش وزن و حفظ سلامتی و نشاط کمک کرد.
زمان مصرف وعدههای غذایی مختلف یکی از اجزاء مهمی است که در برنامه های کاهش وزن و لاغری در نظر گرفته میشود و متخصصین تغذیه در برنامههای کاهش وزن بر این مسئله تأکید بسیار زیادی دارند. یک بررسی در گروهی از افراد که در یک رژیم 20 هفته ای شرکت نموده و به دو گروه تقسیم شده بودند، نشان داد افرادی که قبل از ساعت 3 بعدازظهر ناهار می خورند، نسبت به گروه دیگر که درهر زمان پس از ساعت 3 ناهار خورده بودند، 30 درصد بیشتر کاهش وزن داشتند. بنابراین، میتوان بیان نمود بهترین زمان قبل از ساعت 3 و بدترین زمان خوردن ناهار بعد از ساعت 3 است. این بررسی نشان داد زمان مناسب برای صرف وعده های غذایی تأثیر بسیار قابل توجهی بر سلامتی و البته کاهش وزن دارد.
همچنین، در مطالعات دیگر نشان داده شده کم توجهی نسبت به صرف وعده ناهار و اختصاص ندادن زمان کافی برای صرف این وعده، باعث اختلال در پاسخهای انسولین شده و فرد را در معرض خطر ابتلا به اختلالات قند خون و دیابت قرار میدهد. یک بررسی دیگری گزارش نمود افرادی که سعی در کاهش وزن دارند، باید قبل از ساعت 3 بعد از ظهر ناهار صرف کنند. از نظر علمی گرسنگی توسط ریتم های شبانه روزی (ساعت بیولوژیک بدن) کنترل می شود. بنابراین، هنگامی که دیر ناهار می خورید بدن زمان بیشتری را برای پردازش کالری نیاز دارد در واقع، انجام فرآیندهای مرتبط با پردازش کالری دشوار خواهد شد.
افرادی که ناهار وعده اصلی غذایی آن ها میباشد، کمتر دچار اضافه وزن شده و نمایه توده بدنی (BMI) پایین تری دارند. در کشورهایی که به وعده ناهار اهمیت داده نمی شود و مردم کالری کمتری برای صبحانه و ناهار مصرف می کنند و میزان کالری مصرف شده در شام و میان وعده ها زیاد است، آمار چاقی بالاتر است. بنابراین، به طور کلی توصیه میشود برای کاهش وزن شیوه درست و سالم غذا خوردن را بیابید و ناهار را وعده اصلی غذایی خود قرار دهید و ناهار خوردن خود را به قبل از ساعت 3 بعد از ظهر موکول کنید تا وزنتان کاهش یابد و سطح فعالیت و انرژی شما افزایش پیدا کند.