سوفیانیوز
سوفیانیوز: آرش فردوسی کارآفرین ایرانی آمریکایی، دانشجوی انصرافی دانشگاه امآیتی و یکی از مؤسسان سرویس محبوب دراپ باکس است.
نام: آرش
نام خانوادگی: فردوسی
تاریخ تولد: 7 اکتبر 1985
تحصیلات: برنامهنویسی در دانشگاه ام آی تی
محل تولد: آمریکا شهر اورلند پارک ایالت کانزاس
ملیت: ایرانیتبار
پیشه: کارآفرین و مؤسس دراپ باکس
همسر: اطلاعاتی در دست نیست
فرزندان: اطلاعاتی در دست نیست
آرش فردوسی متولد 7 اکتبر سال 1985 در شهر اورلند پارک ایالت کانزاس است. او از والدین ایرانی متولد شد و در دستهبندی ملیتی، یک ایرانی آمریکایی تبار محسوب میشود. او در سال 2004 از دبیرستان بلو ولی نورث وست فارغالتحصیل شد و پس از آن به رؤیای همیشگی خود یعنی تحصیل در دانشگاه امآیتی جامعه عمل پوشاند.
آرش فردوسی در زمان تحصیل به کمک پدرش با زبان برنامهنویسی کیوبیسیک آشنا شد. پس از آن در دورههای آموزشی ++C شرکت کرد و به این زبان برنامهنویسی علاقهمند شد. رؤیای تحصیل در امآیتی نیز تنها برای پیشرفت در علم برنامهنویسی در ذهن او پدیدار شد. از کلاس های مورد علاقه فردوسی در دانشگاه امآیتی میتوان به دوره 6.046 اشاره کرد. این دوره برنامهنویسی در دانشگاه امآیتی مخصوص طراحی و پیادهسازی الگوریتمها است. فردوسی در مصاحبههای خود عنوان کرده که علاقه شدیدی به الگوریتمها و بهینهسازی نرمافزارها و کدهای برنامهنویسی دارد. او بسیار علاقهمند بود که با استفاده از الگوریتمهای مناسب زمان اجرای برنامهها را تا حد امکان کاهش دهد. از نظر او دوره 6.046 دانشگاه امآیتی، او را بهخوبی با توسعهی الگوریتمهای مقیاسپذیر آشنا کرده است. فردوسی آموختههای خود در این دوره را بهعنوان پایههای برنامهنویسی دراپباکس و سرویس قابل مقیاسش عنوان میکند.
فردوسی در دوران تحصیل در این فکر بود که برای تأسیس یک شرکت حتماً نیاز به داشتن تحصیلات مدیریتی دارد؛ اما جامعهی دوستانی که او در این دانشگاه داشت، ذهنش را متقاعد کرد که با تفکرات نواندیش نیز میتوان شرکتی موفق تأسیس کرد. او در همان سالهای تحصیل به همراه دوستانش سرویسی برای قرض دادن کتاب توسعه داد و نامش را BookX@mit گذاشت. او که علاقهی زیادی به سیستمهای مقیاسپذیر داشت، به فیسبوک و سرویس گستردهی آن نیز علاقهمند شد و در دوران تحصیل، برای کارآموزی در این شرکت اقدام کرد.
در همان سالهای تحصیل در دانشگاه، آرش با درو هوستون آشنا شد. هوستون یک سال زودتر از فردوسی از دانشگاه فارغالتحصیل شد. در سال 2007 بود که ایدهی توسعهی نرمافزاری برای ذخیرهسازی فایلها در فضای ابری به ذهن هوستون خطور کرد. او بهسرعت این ایده را با آرش فردوسی، دوست صمیمیاش در جریان گذاشت. فردوسی نیز پس از مخالفتهای اولیهی جزئی و پس از پنج ساعت بحث، ایدهی هوستون را پذیرفت. او در سال آخر تحصیل دانشگاه را رها کرد و تمام تمرکز خود را روی توسعه این نرمافزار گذاشت.
آرش فردوسی در سال 2011 در لیست 30 کارآفرین برتر زیر 30 سال مجلهی inc قرار گرفت. مجلهی فورچن نیز در همان سال او را در لیست 40 کارآفرین برتر زیر 40 سال قرار داد. یک سال بعد مجله تک کرانچ او و همکارش را بهعنوان کارآفرینان برتر سال معرفی کرد. فردوسی در حال حاضر در شرکتی که خودش تأسیس کرده مشغول به کار بوده و ثروتی در حدود 500 میلیون دلار دارد.
درو هوستون و آرش فردوسی بهسرعت کار برنامهنویسی و توسعهی ایدهی خود را شروع کردند. آنها در روزهای ابتدایی بهتنهایی کار میکردند. تیم آرش و درو بهخوبی همدیگر را تکمیل میکردند. آرش تفکر و سابقهی مدیریت استارتاپ نداشت اما درو علاقهی زیادی به مدیریت شرکت داشت. از طرفی دیدگاههای منطقی فردوسی در مدیریت شرکت، برخی اوقات دیدگاههای خوشبینانهی هوستون را اصلاح میکرد. این ترکیب مکمل باعث شد که طرح آنها با موفقیت پیادهسازی شود.
در همان سال اول دفتر اصلی دراپباکس در سانفرانسیسکو تأسیس شد و این دو توانستند سرمایهگذاری خطرپذیر برای شرکت خود پیدا کنند. سرمایهگذاری اولیه که در شرکت آنها انجام شد، ارزشی در حدود 7.2 میلیون دلار داشت و باعث شد رشد دراپ باکس با سرعت بیشتری ادامه پیدا کند. یکی از اولین سرمایهگذاران دراپباکس، پژمان نوزاد، تاجر ایرانی فرش بود. او که دارای تجارتی کاملاً متفاوت با اکوسیستم استارتاپی است، در بسیاری از شرکتهای نوپای آمریکایی سرمایهگذاری کرده است.
مجلهی Inc در سال 2011 فردوسی و هوستون را در لیست کارآفرین برتر زیر 30 سال معرفی کرد. در مقالهای که به همین مناسبت در این مجله منتشر شد، این کارآفرینان روزهای ابتدایی تأسیس شرکت را مانند هر استارتاپ دیگری شرح میدهند. به گفتهی آنها روزهای ابتدایی با کدنویسی شبانهروزی و در یک دفتر کوچک تاریک سپری میشد.
مجلهی فورچن در سال 2011 لیستی از 40 کارآفرین برتر زیر 40 سال منتشر کرد. مؤسسان دراپباکس در این لیست نیز حضور داشتند. فورچن در مقالهی خود این کارآفرین را به خاطر جذب بیش از 45 میلیون کاربر در کمتر از چهار سال، موفق میدانست. در زمان انتشار آن مقاله روزانه حدود 13 میلیون فایل در دراپباکس ذخیره میشد که از تعداد توییتهای روزانه نیز بیشتر بود.
از افتخارات دیگری که آرش به همراه دوست قدیمیاش کسب کرده است، میتوان به جایزهی کرانچی مجلهی تککرانچ اشاره کرد. این مجله در سال 2014 جایزهی مخصوص کارآفرینی خود را به این دو کار آفرین اهدا کرد. یک سال پیش از دریافت این جایزه فردوسی و هوستون توانسته بودند تعداد کارمندان خود را از 200 نفر به بیش از 500 نفر افزایش دهند. تککرانچ یکی از دلایل اهدای این جایزه را فرهنگ سازمانی عنوان میکند که فردوسی و هوستون در دراپباکس ایجاد کرده بودند.
یکی دیگر از افتخارات فردوسی، دریافت جایزهی 100 هزار دلاری کوروش کبیر از بنیاد شرپا بوده است. شروین پیشهور، مؤسس این بنیاد و جایزه است و در سال 2014، اولین جایزهی کوروش کبیر را به فردوسی اهدا کرد. جایزهی کوروش کبیر هرساله توسط بنیاد شرپا به ایرانیان مقیم آمریکا اهدا میشود که قدمی مؤثر در تجارت برداشته باشند.