کد خبر: 4335
شنبه 8 اردیبهشت 1403 - 16:00
شنبه 8 اردیبهشت 1403 - 16:00

بیوگرافی و زندگینامۀ پیر امیدیار بنیان‌گذار سایت eBay

بیوگرافی و زندگینامۀ پیر امیدیار بنیان‌گذار سایت eBay

سوفیانیوز: پیر مراد امیدیار، بنیان‌گذار و رئیس ای‌بی (e-bay) و یک کارآفرین و نیکوکار ایرانی-فرانسوی است. او در سال 1998 میلادی و در سن 31 سالگی به عنوان ثروتمندترین فرد ایرانی در جهان شناخته شد.



خلاصه بیوگرافی


نام: پیِر

نام خانوادگی: امیدیار

تاریخ تولد: 21 ژوئن 1967

تحصیلات: لیسانس علوم کامپیوتر

محل تولد: پاریس

ملیت: ایرانی‌تبار

پیشه: بنیان‌گذار و رئیس ای‌بی (e-bay)

همسر: پاملا وسلی

فرزندان: 3

پیر امیدیار

زندگی شخصی و خانواده


پییر امیدیار در سال 1967 در شهر پاریس به دنیا آمد و در سنین کودکى به همراه خانواده به ایالت مریلند مهاجرت کرد. وى اولین برنامه کامپیوترى خود را در سن 14 سالگى براى کتابخانه مدرسه اى که در آن مشغول تحصیل بود نوشت.

والدین ایرانی پیر امیدیار برای تحصیل به فرانسه آمده بودند که آن جا با هم آشنا شده و ازدواج می کنند.

مادرش «الٰهه میرجلالی امیدیار» یک زبان شناس مشهور و از استادان دانشگاه «سوربون» بود. پدرش جراح اورولوژی بود و با تلاش زیاد موفق شد در دانشگاه «جانز هاپکینز» آمریکا کار پیدا کند. به واسطه ی کار پدر در ایالات متحده، پیر در کودکی بهمراه خانواده به این کشور (ایالت مریلند) مهاجرت می کند.

پدر و مادر پیر امیدیار بعد از چند وقتی از همدیگر جدا شدند و قرار شد مادرش سرپرستی او را بر عهده بگیرد و فقط آخر هفته ها را با پدرش باشد.

سال 1994، امیدیار در منطقه Bay Area سانفرانسیسکو زندگی می‌کرد. او در یک شرکت نرم افزاری به نام جنرال مجیک مشغول به کار بود و در کنار شغل اصلی خود، با طراحی و برنامه نویسی وب سایت هم کسب درآمد می‌کرد که با پاملا وسلی آشنا شد. پاملا دانشجوی ارشد بیولوژی بود. پیر امیدیار و پاملا وسلی در فاصله‌ی کوتاهی نامزد و سپس ازدواج کردند.

پیر امیدیار

پیر امیدیار

تحصیلات


در دوران دانشگاه، پیر شغلی پاره‌وقت در یکی از بخش های فرعی شرکت کامپیوتری اپل به نام کلاریس مشغول به کار شد که زیر نظر برنامه نویسان مکینتاش اپل فعالیت می‌کرد. دوره‌ای که طی آن پیر برنامه نویسی کامپیوترهای مکینتاش را به طور حرفه ای یاد گرفت و چند نرم‌افزار هم با مجوز شرکت برنامه نویسی کرد.

تیم او مسئولیت داشت اپلیکیشن گرافیکی MacDraw را به 2 MacDraw ارتقاء دهد و به روزرسانی کند. برنامه آنلاینی که از کاربران می‌خواست هرچقدر که می‌توانند بابت نرم‌افزار بپردازند. کاری که به‌زحمت حتی هزینه‌ی اجاره‌ی صندوق پستی‌اش را تامین کرد و بیشتر از سر علاقه‌ به علوم کامپیوتری بود تا کسب درآمد.

پیر امیدیار

پیر امیدیار

پیر امیدیار

پیر امیدیار

زندگی اجتماعی


پیر امیدیار بر پایه علاقه، تجربه و دانشی که تا آن زمان به دست آورده بود توانست در سال 1991 او به همراه سه تن از دوستانش یک شرکت محاسباتی مبتنی بر برنامه‌نویسی به نام Ink Development در زمینه‌ی «رابط کاربری رایانه با استفاده از قلم استایلوس» تأسیس کند که یک بخش فروش اینترنتی هم داشت.

چندی بعد این بخش تبدیل به یک شرکت تجارت الکترونیک کامل شد و از دل آن، یک وبگاه تجارت الکترونیک به نام eShop بیرون آمد که بعدا خود شرکت هم به همین نام تغییر داده شد. ای-شاپ در سال 1996 توسط مایکروسافت خریداری شد، ولی امیدیار همچنان مجذوب چالش های تجارت الکترونیک باقی ماند.

امیدیار در یکی از تعطیلاتش تصمیم گرفت جایى را براى برگزارى حراج در اینترنت شکل دهد. وى این کار را انجام داد و آن را «حراج شبکه» نامید. براى آنکه کارآیى سایت خود را امتحان کند یک دستگاه سوراخ کن لیزرى را که ایراد فنى هم داشت به حراج گذاشت. دو هفته بعد این دستگاه به قیمت 14 دلار حراج شد. به این ترتیب اولین کالا در این سایت حراج شد و رسما سایت مذکور آغاز به کار کرد.

این سایت تا مدتى با همان نام «حراج شبکه» فعالیت می‌کرد اما در سال 1997 به ای‌بی تغییر نام پیدا کرد. ایده تشکیل این سایت به گفته خود امیدیار خیلى ساده و البته ایده‌آلیستى بود: «از طریق اینترنت می توان بازارى کامل و جامع ایجاد کرد که در آن وضعیت عرضه و تقاضا براى همگان شفاف و روشن باشد».

در ابتدا خدمات این سایت رایگان بود، اما برای پوشش هزینه های تامین خدمات اینترنتی شروع به دریافت وجه کرد. در مدتى کوتاه افراد بسیارى فروشنده و خریدار براى اقلام لیست شده روی سایت پیدا شدند. به تدریج تعداد کاربران این سایت زیاد شدند و معاملات بسیارى از طریق آن صورت گرفت.

امیدیار برای شرکت افراد در حراج مبلغ بسیار کمی‌ بین 25 سنت تا 2 دلار دریافت می‌کرد و همچنین درصدی از هر معامله به او می‌رسید. به این شکل ای‌بی تعامل فروشندگان و خریداران را بسیار ساده‌تر کرد. امیدیار پس از 9 ماه از شروع کار ای‌بی شغل خود را در شرکت جنرال مجیک رها کرد تا به شکل تمام وقت روی ای بی کار کند.

در حال حاضر ای بی در حدود 15500 کارمند دارد. درآمد آن در سال 2009 درآمدی بیش از 72/8 میلیارد دلار و درآمد خالصی در حدود 39/2 میلیارد دلار برآورد شده بود. ای‌بی در سال 2009 بیش از 84 میلیون کاربر داشت.

افتخارات

  • در سال 1999 میلادی، پیر امیدیار به عنوان برنده جایزه ملی «کارآفرین سال» انتخاب شد.

  • در سال 2007 میلادی، نشریه فوربز فهرستی شامل 250 تن از ثروتمندترین اشخاص آمریکایی منتشر که نام پیر امیدیار و امید کردستانی (رئیس اجرایی هیئت مدیره توییتر) در میان آن ها به چشم می‌خورد. پیر در این فهرست رتبه 32 را کسب کرد و رتبه 204 ام به کردستانی رسید.

  • در سال 2011 میلادی، فهرستی از ثروتمندان ایرانی منتشر شد که نام پیر امیدیار در جایگاه چهارم آن به چشم می‌خورد.

  • در سال 2011 میلادی، جایزه دکترای افتخاری دانشگاه تافتس به امیدیار رسید.