سوفیانیوز
سوفیانیوز: دبیر انجمن متخصصین عفونی کشور می گوید ما با یک ویروس جدید و مبهم مواجه نیستیم. ما در پیک آنفولانزا هستیم و علائمی که میبینیم افراد با سرفه و تب بالا و گلو درد و بدن درد مراجعه میکنند، ناشی از آنفولانزا است.
به گزارش سرویس علم و فناوری پایگاه خبری سوفیانیوز، مینو محرز، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره شیوع ویروس تنفسی گفت: «صحبت بر سر این است که ممکن است ویروس جدید پاندمی شود. ممکن است هر ده سال شکل جدیدی از آنفولانزا بیاید. وقتی کرونا آمد انتظار آنفولانزا داشتیم الان ممکن است H1N1 پاندمی شود. ما الان در ایران و اروپا بعد از مسافرتهای کریسمس تعداد زیادی بیمار داریم. اگر با آنفولانزا H1N1 با شکل جدید مواجه باشیم، واکسنهای فعلی روی آن اثر ندارد و باید در واکسنهای سال بعد گنجانده شود. اگر این سویه جدید در واکسنها دیده نشده باشد، باید واکسن پنج ظرفیتی ساخته شود.»
آمیتیس رمضانی، دبیر انجمن متخصصین عفونی کشور، درباره شیوع ویروس حاد تنفسی به «انتخاب» گفت: «ما با یک ویروس جدید و مبهم مواجه نیستیم. ما در پیک آنفولانزا هستیم و علائمی که میبینیم افراد با سرفه و تب بالا و گلو درد و بدن درد مراجعه میکنند، ناشی از آنفولانزا است. وقتی این بیماری از مرحلهی حاد رد میشود، سرفهها ادامه مییابد و شدید میشود. برخی از افراد با آبریزش بینی و گرفتگیهای خفیف مراجعه میکنند که سرما خوردگی دارند، اما عدهای نیز با کرونا مراجعه میکنند. شکل فعلی بیماری که خیلی اذیتکننده است، مربوط به آنفولانزا است.»
او افزود: «در کشور چین به طور ناگهانی در هفتههای اخیر دیده شده که علائم بیمارها زیاد شده و مشکلات تنفسی در کودکان رشد داشته است. برخی نگران شدند که آیا مشکل خاصی در چین شکل گرفته یا خیر و پس از بررسی مشخص شد ویروسی به نام متاپونومویروس است. این ویروس تنفسی با علائم خفیف مانند سرماخوردگی ایجاد میشود که در کودکان و افراد با سن بالا، شدیدتر بروز پیدا میکند.»
وی درباره نوع آنفولانزا و اقشار آسیبپذیر آن بیان کرد: «آنچه در چین هست، آنفولانزا و متاپونومویروس است. در کشور ما آنفولانزا A شایع است. مهم این است که در گروههای سنی جوان و بدون بیماری زمینهای، آنفولانزا سریع خوب میشود، اما بحث اصلی در رابطه با گروههای پرخطر است. کودکان زیر 5 سال و خانمهای باردار و کسانیکه بیماریهایی مانند ریه و دیابت و قلب و کبد دارند، باید مراقبت کنند. شکل شدیدتر آنفولانزا در این افراد شکل میگیرد و عوارض آنفولانزا نیز شدت مییابد. احتمال بستری شدن و فوت در این افراد بیشتر میشود.»
رمضانی درباره درمان آنفولانزا و پرهیز از خوددرمانی گفت: «آنفولانزا درمان اختصاصی ضد ویروس دارد. افرادیکه بیماری زمینهای دارند حتماً باید به پزشک مراجعه کنند. عوارض و علائم بیماری با مراجعه به پزشک کاهش مییابد. خوددرمانی فقط برای بیماریهای سبک انجام شود و در این زمینه حتماً به پزشک مراجعه شود. من نمیخواهم اسم دارو را بگویم، چون افراد سرخود مصرف میکنند، اما داروی ضدویروس وجود دارد. یک سری از افراد هم ممکن است با سوءاستفاده اقدام به خرید زیاد آن کنند.»