کد خبر: 11119
شنبه 19 آبان 1403 - 09:19
شنبه 19 آبان 1403 - 09:19

ویدئو/ روایتی جذاب و تکان‌دهنده از تحسین بی‌پایان پروین اعتصامی توسط «استاد شهریار»/ شاعری افسانه‌ای که مرگش قلب استاد را شکست

سوفیانیوز: استاد شهریار علاقه‌ای عمیق به پروین اعتصامی داشت و او را همچون اسطوره‌ای می‌ستود. تنها ملاقات آنها در کتابخانه مجلس بود و شهریار در شعری از عمر کوتاه پروین ابراز اندوه می‌کند. او به درک پروین از زندگی و بی‌نظیر بودن اشعارش باور داشت و از اینکه شاعری چنین برجسته یک زن باشد حیرت می‌کرد.

به گزارش سرویس هنر پایگاه خبری سوفیانیوز، استاد شهریار پروین اعتصامی را شاعری بی‌بدیل می‌دانست و او را با دیده احترامی ویژه می‌نگریست. در دوره‌ای که زندگی کرد، پروین مانند یک اسطوره بود و توانست با اشعار و دیدگاه‌های خود جایگاه ارزشمندی در دل جامعه به‌دست آورد. مدرسه‌ای که در تبریز به نام پروین اعتصامی نام‌گذاری شده است، نشان‌دهنده جایگاه ویژه او در فرهنگ و ادب ایران است.

فرزند استاد شهریار به یاد دارد که پدرش تنها یک بار پروین را در کتابخانه مجلس دیده بود و در همان دیدار، عمیقاً به شخصیت و اشعار او علاقه‌مند شد. این دو شاعر بزرگ در جلسه‌ای شعری حضور داشتند و استاد شهریار با دیدن پروین و شنیدن اشعار او، به مقام و دیدگاه پروین اعتصامی احترام گذاشت و با احساس شاعرانه خود این علاقه را ابراز کرد.

استاد شهریار با اندوهی عمیق، کوتاه بودن عمر پروین را می‌ستاید و در شعری می‌گوید: "غمین مباش که کم زیستی در این عالم، برای چون تویی وین آب و خاک زندان است." او بر این باور بود که پروین با وجود زندگی کوتاه خود، تأثیر بسیار عمیقی بر ادبیات فارسی گذاشت و اشعار او را گواهی بر توانمندی و عظمت پروین به‌عنوان یک زن می‌دانست.

برای استاد شهریار، باورکردنی نبود که شاعری با این سطح از بینش و دانش، زنی همچون پروین اعتصامی باشد. فرزند استاد شهریار می‌گوید پدرش شعر "مقام مرد" از پروین را چونان آتشی می‌دانست که روح را می‌سوزاند. درگذشت پروین بر اثر بیماری حصبه نیز موجب تأسف عمیق استاد بود، چرا که او همواره افسوس می‌خورد که چرا این شاعر بزرگ به این زودی از دنیا رفت و با ورود آنتی‌بیوتیک به ایران، دو سال از دست او دور شده بود.

برای مطالعۀ مطالب بیشتر در حوزۀ هنر بر روی این لینک کلیک فرمایید.