زنان موفق تاریخ ایران/ بیوگرافی و زندگینامۀ «دکتر مریم رزاقی آذر»؛ چهره ماندگار پزشکی ایران که بخاطر دفاع از نام «خلیج فارس» دیپورت شد

سوفیانیوز: زندگی دکتر مریم رزاقیآذر یادآور اراده، تعهد به علم، و عشق به کشور است. او الگویی الهامبخش برای نسلهای آینده نه تنها در عرصه پزشکی بلکه در دفاع از هویت ملی ایران نیز شناخته میشود.
خلاصه بیوگرافی
دکتر مریم رزاقیآذر یکی از تاثیرگذارترین پزشکان ایرانی در حوزه غدد و متابولیسم کودکان است که با دستاوردهای علمی و آموزشی برجسته خود، نه تنها در ایران بلکه در سطح جهانی شناخته شده است. تلاشهای مستمر او در زمینه تحقیق، آموزش و خدمات اجتماعی موجب تحسین فراوان شده است.
زندگی شخصی و خانواده
دکتر مریم رزاقیآذر در سن 17 سالگی ازدواج کرد و مادر چهار فرزند است که همگی در حوزههای علمی و پزشکی فعالیت میکنند. او همواره از تجربیات زندگی خود به عنوان الگویی برای زنان در دستیابی به اهداف علمی و خانوادگی یاد کرده است. به گفته او، "یک دستم کتاب بود و دست دیگرم فرزندم، اما هیچ چیزی مانع رسیدن به اهدافم نشد."
ازدواج
دکتر رزاقیآذر در سنین جوانی به زندگی مشترک خود آغاز کرد و همزمان با مسئولیتهای خانوادگی، مسیر علمی و حرفهای خود را با موفقیت طی کرد.
تحصیلات
دکتر رزاقیآذر دانشآموخته پزشکی عمومی و تخصص غدد و متابولیسم کودکان از دانشگاه علوم پزشکی تهران است. دوره تخصصی خود را در سال 1353 آغاز کرد و در سال 1357 به پایان رساند.
زندگی اجتماعی
دکتر رزاقیآذر به عنوان یک پزشک برجسته در جامعه پزشکی ایران شناخته میشود و فعالیتهای چشمگیری در سطح بینالمللی انجام داده است. او به عنوان نخستین دانشمند غیراروپایی عضو انجمن اروپایی غدد و عضوی از هیئت تحریریه چندین مجله علمی معتبر شناخته میشود.
توصیه به دانشجویان
دکتر رزاقیآذر به دانشجویان پزشکی توصیه میکند که همیشه دانش خود را بهروز نگه دارند، در مسیر درمان بیماران به یاد داشته باشند که شفا تنها از سوی خداوند است و همچنین تعهد و اخلاق حرفهای را سرلوحه کار خود قرار دهند.
افتخارات
اولین پزشک ایرانی که بیماری نادر Apparent Mineralocorticoid Excess را شناسایی کرد و ژن مسئول آن را کشف کرد.
عضو هیئت تحریریه چندین مجله علمی معتبر.
نخستین دانشمند غیراروپایی عضو انجمن اروپایی غدد.
فعالیتهای آموزشی: او بیش از 100 دانشجوی دکتری و فوقتخصص را تربیت کرده و استاد نمونه دانشگاه علوم پزشکی تهران بوده است.
دستاوردهای شخصی و ملی
جوایز: برنده جوایز متعدد، از جمله "پزشک بهیادماندنی ایران" در سال 1394، "پژوهشگر برتر استان تهران" و "بهترین متخصص زن کشور".
موضعگیریهای ملی: در کنفرانسی علمی در دبی، او از نام تاریخی خلیج فارس دفاع کرد و با وجود فشارها و تهدیدها، سخنانش را تغییر نداد. این اقدام مورد تقدیر عمومی مردم و مقامات ایرانی از جمله دکتر محمدجواد ظریف و دکتر حسن هاشمی قرار گرفت.
برای مطالعۀ مطالب بیشتر در حوزۀ اخبار دانشگاهی بر روی این لینک کلیک فرمایید.