سوفیانیوز
سوفیانیوز: بادام زمینی یکی از خوراکیهای مغذی و پرطرفدار است که از خانواده حبوبات محسوب میشود، اما به دلیل طعم و کاربردش، اغلب به عنوان یک آجیل شناخته میشود. این دانه سرشار از پروتئین، چربیهای سالم، ویتامین E، ویتامینهای گروه B و مواد معدنی مانند منیزیم و فسفر است.
به گزارش سرویس علم و فناوری پایگاه خبری سوفیانیوز، بادام زمینی (Peanut) یگ گونه گیاهی از باقلائیان نوعی مغز سرشار از مواد مغذی ضروری است و خواص بادام زمینی متفاوت و متعدد است. معمولا بادام زمینی را بهصورت رست شده یا خام مصرف میکنند. بادام زمینی حاوی مقدار زیادی کالری و تمام 20 نوع اسید آمینه است. این نوع مغز بیشترین میزان آرژنین را دارد که سیستم ایمنی بدن را تحریک میکند. علاوه بر این بادام زمینی غنی از ویتامینها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی است که از آنها برای درمان بسیاری از بیماریها استفاده میشود. بادام زمینی ممکن است به تقویت سلامت قلب، کاهش وزن و پیشگیری از سنگ کیسهی صفرا کمک کند. در مقالهای که برایتان حاضر کردهایم، قرار است شما را با خواص بادام زمینی، ارزش غذایی و عوارض جانبی احتمالی آن آشنا کنیم.
ارزش غذایی و کالری بادام زمینی
قبل از اینکه به سراغ خواص بادام زمینی برویم، ارزش غذایی 100 گرم از این نوع مغز را در اختیارتان قرار میدهیم.
کالری بادام زمینی | 567 |
پروتئین | 28٫5 میلیگرم |
فیبر غذایی | 8٫5 میلیگرم |
کربوهیدرات | 16٫13 میلیگرم |
قند | 4٫72 میلیگرم |
آهن | 4٫5 میلیگرم |
کلسیم | 92 میلیگرم |
سدیم | 18 میلیگرم |
پتاسیم | 705 میلیگرم |
بادام زمینی غنی از ویتامینها و مواد معدنی مختلف است. این نوع مغز منبع عالی ویتامین E، ویتامین B1 (تیامین)، ویتامین B3 (نیاسین)، ویتامین B9 (فولات)، بیوتین، مس، منیزیم، منگنز و فسفر به شمار میرود. همهی این ترکیبات برای حفظ متابولیسم بدن و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مختلف مفید هستند.
بادام زمینی غنی از اسیدهای چرب تک غیراشباع و چند غیراشباع است که احتمال ابتلا به بیماری قلبی را کاهش میدهند. علاوه بر این بادام زمینی غنی از پروتئینهای گیاهی ضروری است. میزان توصیه شده برای مصرف پروتئین برای زنان و مردان به ترتیب 46 گرم و 56 گرم در روز است.
خواص بادام زمینی
خواص و فواید بادام زمینی برای مردان و زنان قابلتوجه است. بادام زمینی میتواند به روشهای مختلف سلامتی بدن را بهبود دهد. در ادامه به بررسی خواص بادام زمینی برای سلامتی بدن میپردازیم.
فواید بادام زمینی قلب را تقویت میکند
خوردن بادام زمینی ممکن است از شما در برابر بیماری عروق کرونر قلب محافظت کند. یک مطالعه به این نتیجه رسید که خوردن بادام زمینی ممکن است سطح کلسترول بد (LDL) را کاهش دهد. کلسترول بد منجر به شکلگیری پلاک در رگهای خونی میشود که بادام زمینی از این عارضه جلوگیری میکند. یک مطالعهی حیوانی درباره فواید بادام زمینی روی موشهای صحرایی نشان داد که عصارهی پوست بادام زمینی غنی از پلیفنولها است و به همین دلیل ممکن است التهاب را که باعث بیماری قلبی میشود، کاهش دهد. رزوراترول موجود در بادام زمینی خواص آنتیاکسیدانی دارد و ممکن است به مبارزه با بیماری قلبی کمک کند. علت این موضوع این است بادام زمینی مثل سایر مواد غذایی حاوی رزوراترول، اثرات محافظتکنندهای روی قلب دارد.
یک مطالعهی دانشگاهی درباره خواص بادام زمینی به این نتیجه رسید که مصرف منظم بادام زمینی همچنین سطح تریگلیسیرید خون را کاهش میدهد که این موضوع هم در تقویت سلامت قلب مفید است. علت این خاصیت بادام زمینی، وجود اسیدهای چرب تک غیراشباع، فولات و منیزیم در آن است. علاوه بر این یک مطالعهی دانشگاهی روی موشهای صحرایی به این نتیجه رسید که بادام زمینی سطح کلسترول خوب (HDL) را افزایش میدهد. هرچند به مطالعات بیشتری برای پی بردن به این فایدهی بادام زمینی نیاز است.
به کنترل قند خون کمک میکند
اضافه کردن بادام زمینی و کره بادام زمینی به وعدهی غذایی سطح قند خون را افزایش نمیدهد. خوردن این خوراکیها به همراه وعدهی غذایی حاوی شاخص گلیسمی بالا (مثل بیگل یا یک لیوان آبمیوه) ممکن است سطح قند خون را تثبیت کند. انجمن دیابت آمریکا بادام زمینی را بهعنوان یک سوپرفود برای افراد دیابتی معرفی کرده است و از این جهت بر فواید کره بادام زمینی تاکید دارد. این نوع مغز حاوی منیزیم و چربیهای سالم است که نقش مهمی در کنترل قند خون دارند. مطالعهی انجام شده در دانشگاهی در برزیل به این نتیجه رسید که مصرف بادام زمینی یا کره بادام زمینی ممکن است سطح قند خون را طی روز کنترل کند.
یک مطالعهی دیگر درباره خواص بادام زمینی به این نتیجه رسید که مصرف بیشتر بادام زمینی یا کره بادام زمینی میتواند احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را در زنان کاهش دهد. علاوه بر این در مطالعهی ذکر شده نشان داده شد که دنبال کردن رژیم غذایی غنی از بادام زمینی طی 24 هفته توانست پارامترهای سلامت را در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بهبود دهد. ارزش غذایی بالای بادام زمینی مسؤول این خاصیت بادام زمینی است. این نوع مغز حاوی چربیهای تک غیراشباع، فیبر، آرژنین، نیاسین، فولات و ویتامین E است که همگی در زمینهی ذکر شده مفید هستند.
از سنگ کیسهی صفرا پیشگیری میکند
مصرف بادام زمینی با کاهش خطر ابتلا به سنگ کیسهی صفرا در ارتباط است. یک مطالعه درباره فواید بادام زمینی به این نتیجه رسید که مصرف بادام زمینی ممکن است در کاهش احتمال ابتلا به سنگ کیسهی صفرا مفید باشد. مردانی که در هفته پنج عدد یا بیشتر بادام زمینی میخورند، کمتر در معرض ابتلا به سنگ کیسهی صفرا قرار میگیرند. زنانی که هر هفته پنج عدد یا بیشتر بادام زمینی میخورند، کمتر کولهسیستکتومی (عمل برداشتن کیسهی صفرا) را تجربه میکنند. هرچند برای پی بردن به این خاصیت بادام زمینی، به مطالعات بلندمدت نیاز است.
خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد
مصرف زیاد بادام زمینی و مغزهای دیگر با کاهش احتمال ابتلا به سرطان رودهی بزرگ در ارتباط است. ایزوفلاوین و رزوراترول موجود در بادام زمینی خواص ضدسرطانی دارند و ممکن است در کاهش احتمال ابتلا به سرطان مفید باشند.
مطالعهی انجام شده در هلند به این نتیجه رسید که مصرف بادام زمینی با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه در ارتباط است. همچنین نشان داده شده که بادام زمینی از سرطانهای معده و روده جلوگیری میکند.
در یک مطالعه درباره فواید بادام زمینی نشان داده شد افرادی که بادام زمینی نمیخورند، در مقایسه با کسانی که این مغز را مصرف میکنند، بیشتر در معرض ابتلا به سرطانهای ذکر شده قرار میگیرند. هرچند نتایج متناقضی در این زمینه وجود دارد، چون بادام زمینی ممکن است به بعضی سموم مثل آفلاتوکسین آلوده باشد. این سموم ممکن است خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش دهند. محققان در مطالعهی انجام شده در دانشگاه جورجیای آمریکا به این نتیجه رسیدند که رزوراترول موجود در بادام زمینی خواص آنتیاکسیدانی قوی دارد و به همین دلیل به کاهش احتمال ابتلا به سرطان کمک میکند.