سوفیانیوز
سوفیانیوز: همانطور که گفته شد در ماده 619 قانون مجازات اسلامی برای جرم مزاحمت بانوان مجازات حبس و شلاق در نظر گرفته شده است که با توجه به میزان ارتکاب جرم و فعلیت فرد این میزان می تواند بین دو ماه تا 6 ماه یا تحمل 74 ضربه شلاق در نوسان باشد حتی در پاره ای از موارد علاوه بر تحمل حبس برای فرد مجرم مجازات شلاق نیز لحاظ می گردد.
به گزارش سرویس علم و فناوری پایگاه خبری سوفیانیوز، جرم مزاحمت بانوان یا ایجاد مزاحمت برای بانوان در ماده 619 قانون مجازات اسلامی به صراحت آمده است بر اساس این ماده قانونی هر کس در اماکن عمومی و یا معابر برای بانوان و اطفال مزاحمت ایجاد کند یا با الفاظ و حرکات مخالف شئون اخلاقی به آنها رفتار نماید به شکلی که این الفاظ و حرکات مصداق توهین باشد به مجازات حبس از دو ماه تا 6 ماه یا تحمل 74 ضربه شلاق محکوم می گردد. جرم ایجاد مزاحمت برای بانوان جز جرایم عمدی محسوب می شود که به محض وقوع جرم، قصد مرتکب در آن مفروض است مگر آنکه مرتکب جرم بتواند خلاف آن امر را ثابت کند. به عبارت دیگر هر گاه یک خانم ادعا کند که مردی با تعقیب یا حرف و متلک برای او ایجاد مزاحمت کرده است جرم مزاحمت برای نوامیس محقق شده است و مرد باید بی گناهی خود را اثبات کند.
اثبات جرم مزاحمت ناموسی زمانی محقق می شود که فرد مورد آزار قرار گرفته بتواند از طریق شهادت شهود، وقوع جرم در منظر نیروی انتظامی، اقرار فرد متهم و ثبت واقعه مزاحمت توسط دوربین های مدار بسته شهری ایجاد مزاحمت از سوی دیگران را برای خود در محاکم قضایی به اثبات برسد.
مجازات ایجاد مزاحمت برای بانوان در ماده 619 قانون مجازات اسلامی به تفصیل آمده است بر اساس این ماده قانونی هر کس در اماکن و معابر عمومی برای بانوان و اطفال ایجاد مزاحمت نماید یا با الفاظ و حرکات زشت و منافی شئون اخلاقی با آنها رفتار کند به شکلی که رفتار و سخنان رد و بدل شده مصداق توهین باشد فرد متهم در صورت اثبات جرم به مجازات حبس از دو ماه تا 6 ماه یا تحمل 74 ضربه شلاق محکوم می شود.
مجازات مزاحمت نوامیس با ماشین بر اساس ماده 619 قانون مجازات اسلامی تعیین می شود. به این معنا که ایجاد مزاحمت برای نوامیس با ماشین یکی از مصادیق ایجاد مزاحمت افراد نامحرم برای زنان و بانوان است و در صورتی که مدارکی برای شناسایی فرد مزاحم و معرفی او به دادسرا وجود نداشته باشد. فرد مورد آزار قرار گرفته می تواند از طریق ثبت پلاک خودرو مورد نظر و تنظیم شکواییه برای دادخواهی به دادسراها و مراکز قضایی مراجعه نماید.
حکم مزاحمت تلفنی برای بانوان بر اساس ماده 641 قانون مجازات اسلامی تعیین می گردد. مطابق ماده 641 قانون مجازات اسلامی هر گاه شخصی به وسیله تلفن یا دستگاه های مخابراتی برای اشخاص دیگر ایجاد مزاحمت نماید. علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، برای فردی که مرتکب جرم شده است مجازات حبس از یک ماه تا 6 ماه در صورت ثبات جرم در نظر گرفته می شود.
جرم مزاحمت نوامیس در فضای مجازی
برای جرم مزاحمت نوامیس در فضای مجازی اگر مطابق قانون جرائم رایانه ای عمل شود مجازات حبس از 15 روز تا سه ماه در نظر گرفته می شود. به عبارت دیگر بر اساس ماده 15 قانون جرائم رایانه ای هر گاه شخصی با ارسال محتویات نامناسب و غیر اخلاقی فرد دیگری را آزار داده یا با تهدید او را وادار به انجام عملی بر خلاف میلش نماید با توجه به میزان ارتکاب جرم به مجازات حبس از 91 روز تا یک سال یا پرداخت جزای نقدی از 5 تا 20 میلیون ریال محکوم می شود.
اما جرم مزاحمت برای نوامیس در فضای مجازی مطابق با ماده 619 قانون مجازات اسلامی ارزیابی می شود و بر اساس این ماده قانونی برای افراد مجرم مجازات در نظر گرفته می شود. همانطور که گفته شد بر اساس ماده 619 قانون مجازات اسلامی مجازات ایجاد مزاحمت برای بانوان بین دو تا شش ماه حبس یا تحمل 74 ضربه شلاق است.
جرم مزاحمت برای زن شوهردار
جرم مزاحمت برای زن شوهردار یکی از مصادیق ایجاد مزاحمت برای بانوان است که در ماده 619 قانون مجازات اسلامی به تفصیل در مورد آن صحبت شده است. بر اساس این ماده قانونی هر کس در اماکن و معابر عمومی برای زنان نامحرم به خصوص زنان شوهردار ایجاد مزاحمت نماید مرتکب جرم شده است و در صورت اثبات جرم به مجازات حبس از دو ماه تا 6 ماه یا تحمل 74 ضربه شلاق محکوم می شود.
بر اساس نظریه مشورتی 10153/7، مزاحمت برای بانوان زمانی معنا پیدا می کند که این جرم توسط افراد نامحرم برای بانوان محقق شود. یعنی اگر یک فرد همسر و فرزند یا خواهر و مادر خود را تعقیب نماید مرتکب جرم مزاحمت برای بانوان نشده است و این جرم برای او محقق نمی شود. همچنین قانونگذار تعرض به همسر و فرزندان را به دلیل آنکه با حیثیت فرد در ارتباط است و حیثیت زن و فرزندان حیثیت مرد خانواده محسوب می شود شامل جرم مزاحمت برای بانوان نمی داند و آنها را به مجازات تعیین شده در این ماده قانونی محکوم نمی کند.
برای مشاهده دیگر مطالب مرتبط با علم و فناوری روی لینک کلیک کنید