سوفیانیوز
سوفیانیوز: این ستون که با ظرافت تراشیده شده، با جزئیات هنرمندانهاش جلوهای خارقالعاده دارد. ارتفاع و استحکام ستونها، همراه با نقوش برجستهای که بر روی آنها حک شده، گویای عمق فرهنگ و توان فنی معماران هخامنشی است.
به گزارش سرویس تاریخ پایگاه خبری سوفیانیوز، تخت جمشید به معنای مکانی است که پارسیان در آن زندگی میکنند. این بنا با نامهای دیگری مانند صد ستون یا چهل منار نیز شناخته میشود. بنای تخت جمشید در واقع توسط داریوش هخامنشی حدود 25 قرن پیش روی تپهای به نام رحمت ساخته شده و به عنوان نماد شکوه و عظمت در ایران باستان بوده و یکی از دیدنیهای شیراز به حساب میآید. میتوان گفت تخت جمشید و بناهای باقی مانده در آن یکی از مهمترین اسناد تاریخ تمدن جهان محسوب میشوند و جلوه معماری کاخ شاهان هستند. پادشاهان هخامنشی در اوج قدرت، کاخهای سنگی خود را در دل کوهها ساختهاند تا تصویر روشنی از آینده حکومت خود به نمایش گذارند.
تخت جمشید یادگاری بر جای مانده از پادشاهان دوره هخامنشی در ایران از 2500 سال قبل از میلاد است. با توجه به گستردگی امپراتوری هخامنشی در ایران باستان که بخش قابل توجهی از شرق جهان را نیز در برمیگرفت، میتوان به شکوه مقر این پادشاهان در این بنای تاریخی پی برد. لازم به ذکر است که در میان شش پایتخت امپراتوری هخامنشی، تخت جمشید بزرگترین و شاخصترین پایتخت شناخته شده بود. باستانشناسان با مطالعه کتیبهها و آثار باقی مانده در این منطقه به پیشرفت تمدن در ایران باستان پی بردهاند. قوانین اجتماعی این دوره نیز بسیاری از مورخان را شگفتزده کرد.
تخت جمشید در جهان به پرسپولیس نیز معروف بوده که نام یونانی آن میدانند. منطقه تخت جمشید به سرزمین پارس نیز معروف است. معماران و هنرمندان بیشماری در ساخت این بنا شرکت داشتند و توسط کارگران زن و مرد ساخته شد. اما آنچه بر ارزش آن در طول تاریخ میافزاید، رفتار پادشاهان هخامنشی با کارگرانی است که در ایران باستان در ازای زحمات خود دستمزد و مزایای مناسبی دریافت میکردند. بنا بر اطلاعات موجود در کتیبهها، ساخت بنای تخت جمشید حدود 120 سال به طول انجامید.
برای مشاهدۀ مطالب بیشتر در حوزۀ تاریخ بر روی لینک کلیک فرمایید.