سوفیانیوز
سوفیانیوز: قهوه یکی از محبوبترین نوشیدنیها در جهان است و علاوه بر خاصیت تحریککننده انرژی، میتواند در فرآیند چربی سوزی نیز مؤثر باشد. کافئین موجود در قهوه به عنوان یک محرک طبیعی عمل میکند و میتواند متابولیسم بدن را افزایش دهد، به این معنی که بدن شما بیشتر کالری میسوزاند.
به گزارش سرویس علم و فناوری پایگاه خبری سوفیانیوز، قهوه به عنوان یک نوشیدنی پرطرفدار، سالهاست که مسیر خود را برای ورود به کشور ما باز کرده است و امروزه حتی بسیاری از افراد از قهوه برای چربی سوزی استفاده میکنند. ایرانیان، در کنار چای، از این نوشیدنی به خوبی استقبال میکنند. در سالهای اخیر، توجه به خواص بیشمار قهوه باعث شده تا افراد بیشتر از قبل از این نوشیدنی تلخ استقبال کنند. یکی از خواص قهوه که بسیار مورد توجه مصرف کنندگان قرار گرفته، کمک به چربیسوزی است. همانطور که میدانید، این نوشیدنی سرشار از کافئین بوده و وجود این ماده محرک در بدن، میتواند متابولیسم بدن را تحت تاثیر قرار داده و سوخت و ساز آن را افزایش دهد. به عبارت دیگر، استفاده از قهوه برای چربی سوزی، با افزایش عملکرد دو سلول عصبیِ دوپامین و نوراپی در بدن افراد همراه است. در نتیجهی این افزایش عملکرد، فعالیت روزانه افزایش یافته و چربیسوزی نیز بیشتر میشود.
همانطور که گفته شد، مصرف قهوه برای چربی سوزی یکی از کاربردهای اصلی این نوشیدنی پرطرفدار بوده که از نظر علمی نیز تایید شده است. اما نکتهای که در مصرف این نوشیدنی بسیار اهمیت دارد، زمان و مقدار مصرف آن است. بدون تردید، نوشیدن قهوه در زمان درست و مناسب، میتواند تاثیر بیشتری بر چربیسوزی داشته باشد. معمولا توصیه میشود که قهوه، صبح زود و ساعات پایانی شب مصرف نشود. علت آن است که نوشیدن قهوه در ساعات اولیه روز، سطح کورتیزول را افزایش داده و ممکن است سیستم ایمنی بدن با مشکل مواجه شود. بعلاوه، زمانی که سطح کورتیزول بدن پایین باشد، چربیسوزی بهتر انجام میشود. اغلب، بهترین زمان برای نوشیدن قهوه، از ساعت 9 صبح به بعد در نظر گرفته میشود. علاوه بر این، ساعات پایانی شب نیز زمان مناسبی برای نوشیدن قهوه نمیباشد؛ چرا که خواب شب با اختلال مواجه خواهد شد.
چرا قهوه باعث چربیسوزی میشود؟
قهوه حاوی مواد محرک است. بسیاری از این مواد فعال بیولوژیکی موجود در دانههای قهوه به نوشیدنی نهایی راه پیدا میکنند.
از دیگر مواد محرکی که میتوانند بر متابولیسم تأثیر بگذارند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کافئین: محرک اصلی قهوه است.
تئوبرومین: تئوبرومین محرک اصلی در کاکائو است. همچنین به مقدار کمتری در قهوه یافت میشود.
تئوفیلین: تئوفیلین محرک دیگریست که هم در کاکائو و هم در قهوه وجود دارد و برای درمان آسم استفاده میشود.
اسید کلروژنیک: این ماده یکی از اصلیترین ترکیبات فعال بیولوژیکی در قهوه است. همچنین ممکن است به کاهش جذب کربوهیدرات کمک کند.
ارتباط قهوه و چربیسوزی
کافئین سیستم عصبی را تحریک میکند و سیگنالهایی با دستور تجزیه چربی به سلولهای چربی میفرستد. این عمل با افزایش سطح خون، هورمون اپی نفرین آزاد میکند. اپی نفرین که به نام آدرنالین هم شناخته میشود، از طریق خون به بافتهای چربی منتقل شده و به آنها دستور میدهد تا چربیها را تجزیه کرده و در خون آزاد کنند. مسلماً آزادسازی اسیدهای چرب در خون به کاهش چربی کمک نمیکند، مگر اینکه کالری بیشتری از میزان مصرف خود از طریق رژیم غذایی بسوزانید. این شرایط به عنوان تعادل منفی انرژی شناخته میشود. با کم کردن غذا یا ورزش بیشتر میتوانید به تعادل انرژی منفی برسید. استراتژی دیگر، مصرف مکملهای چربی سوز مانند کافئین است.