کد خبر: 12828
چهارشنبه 21 آذر 1403 - 14:22
چهارشنبه 21 آذر 1403 - 14:22

ویدیو / آیا شستشوی چشم با "چای" ضرر دارد؟

سوفیانیوز: در حقیقت شستشوی چشم با چای خنک برای مدت کوتاهی قرمزی یا سوزش و خارش چشم را از بین می‌برد، اما باید توجه داشت وجود ماده تئین در چای، باعث انقباض عروق ملتحمه چشم می‌شود و برای مدت کوتاهی قرمزی چشم را رفع می‌کند، اما علی رغم این، عوارض زیادی را در پی دارد.

به گزارش سرویس علم و فناوری پایگاه خبری سوفیانیوز، از روش‌های سنتی برای شستشوی چشم می‌توان چای خنک را نام برد که یکی از روش‌های تاثیرگذار سنتی می‌باشد و باید تحت نظر پزشک متخصص چشم استفاده شود. چشم یکی از مهمترین اعضای بدن است که مانند آینه عمل می‌کند، سلامت این اندام برابر با نظاره‌گر بودن زیبایی‌های خلقت است. با این وجود حساسیت و کاربرد بسیار این عضو مهم بدن، گاهی اوقات دچار آسیب‌هایی می‌شود که می‌توان از درمان‌های خانگی برای رفع آن استفاده نمود.

از زمان‌های قدیم شستشوی چشم با چای رواج داشته است، البته مشروط بر اینکه چای داغ نباشد. در حالت عادی نیز از آب جوشیده و ولرم برای شستشوی چشم بسیار مناسب می‌باشد. برای خارج کردن اجرام خارجی، هرگز از موچین، ناخن انگشت، گوش پاک کن یا دستمال کاغذی استفاده نکنید، زیرا موجب آسیب بیشتر به چشم می‌شود.

شستشو با چای می‌تواند خاصیت‌های خوب و بدی را به همراه داشته باشد، چای ولرم موجب کاهش التهاب چشم می‌شود. ترکیبات چای منجر به جمع شدن عروق چشم می‌گردد، به هنگام نیاز باید از ظروف استریل و پنبه استریل استفاده شود، در غیر این صورت باعث عفونت چشمی خواهد شد. چای خنک استریل و آرام بخش است و می‌تواند از شدت سوزش و قرمزی چشم بکاهد.

در حقیقت شستشوی چشم با چای خنک برای مدت کوتاهی قرمزی یا سوزش و خارش چشم را از بین می‌برد، اما باید توجه داشت وجود ماده تئین در چای، باعث انقباض عروق ملتحمه چشم می‌شود و برای مدت کوتاهی قرمزی چشم را رفع می‌کند، اما علی رغم این، عوارض زیادی را در پی دارد.

هر چه چای را از صافی رد کنید باز هم دارای پارتیکل‌هایی است که امکان دارد در صورت وجود عفونت در چشم، این پارتیکل‌های ریز وارد مجرای اشکی شده و منجر به عفونت ناحیه چشم مخصوصا در کودکان که دارای مجرای اشکی ضعیف تری هستند، گردد و یا با خراش سطح قرنیه خود زمینه ساز عفونت در چشم شود.

بهترین، ایمن‌ترین و موثرترین روش در اینگونه موارد، روش شستشوی چشم با آب است. به این ترتیب که ظرفی مناسب را پر از آب کنید و با قرار دادن چشم‌ها در آن و پلک زدن مداوم، سعی در خارج نمودن جسم خارجی از چشم کنید. روش دیگر استفاده از اشک چشم مصنوعی می‌باشد. اشک چشم مصنوعی حاوی تمام مواد مورد نیاز برای نگهداری چشم است و در صورتی که با وجود این، مشکل برطرف نشد، باید به متخصص مراجعه شود تا اقدامات لازم صورت گیرد.

برای مشاهده دیگر مطالب مرتبط با علم و فناوری با ما همراه باشید